• Myline

    Försöker bli gravid med första barnet, fler?

    Hmm. Var precis på toa och kanske att det var en början till mens... Dock lite mer rosarött än det brukar vara. Kanske har jag helt enkelt bara inbillat mig alla symtom. Jag som aldrig brukar ha mensvärk innan kanske helt enkelt bara haft mensvärk i flera dagar till skillnad från alla andra månader. Vi får väl se... :/

  • Myline
    Erla skrev 2016-07-01 12:21:50 följande:
    Man kan ju hoppas på implantationsblödning :)
    Ja vi får väl se lite. Jag är inte jättedeppig om det är mensen, det är ju trots att bara första försöket. Men man vill ju så gärna.

    Grönablad: Ja vi får väl se lite. Så skumt att jag verkligen haft ordentlig mensvärk, brukar som sagt ALDRIG ha det annars. Men men, vi får se.
  • Myline

    Brolinn: Ja det är som sagt skönt att kunna ventilera lite. Jag känner inte för att testa som det ser ut nu. Tror jag väntar lite och ser om det blir en vanlig mens eller vad det nu är... Den är ju flera dagar tidig om jag räknat rätt, och min cykel brukar stämma på pricken annars. Jag får avvakta helt enkelt.

  • Myline

    Erla: Nej, slutade med P-piller för många år sedan. Har bara använt mig av kondom som preventivmedel de senaste åren, så tror inte det ska spöka :)

    Brolinn: Vi får försöka avvakta helt enkelt. Vill inte stressa upp mig för mycket heller. Även om jag vill veta, så tänker jag att det får bli som det blir. Väntar minst till BIM på tisdag iaf, om det är så att det inte blir något mer av blödningen. Annars får det bli ett nytt försök nästa månad :)

  • Myline

    Det verkar vara mensen som kommit. Både känns och ser ut som det brukar. Så vi får helt enkelt hoppas på nästa försöka. BIM borde bli 31/7 eller 1/8 om cykeln stämmer.

  • Myline
    Brolinn skrev 2016-07-03 11:12:52 följande:
    Åh då håller jag tummarna för nästa, jag satsar också på min nästa ÄL. Man får försöka tagga till, svårt men man vill ju så gärna.

    Min kropp är hel knäpp
    Hade Ägglossning 15 juni (sex dagarna innan, samma dag och dagarna efter)

    Lite blödning kom dagarna 23, 25, 27
    Vanlig mens 29-30 - endast två dagar, aldrig haft så kort mens.
    Lite blödning fortsatte 1-2 juli

    Aldrig haft så här, min mens brukar vara 4-7 dagar /månaden

    Pratat med vårdguiden men de hjälpte inte mycket, ska ringa gyn i morgon
    Inte haft P-medel sen 1-1,5 år sedan

    Haft mycket grav tecken men tryckt bort dem o försökt tänka att de är av andra anledningar.

    Inte testat efter som mensen kom 2 dagar
    Kroppen är bra spännande ibland. Man blir ju inte klok. Jag brukar alltid få mensen på den dagen jag räknat ut. Kanske att det kan skilja på någon dag. Men inte fem dagar som det blev den här månaden.

    Jag har inte heller haft P-medel på länge. Typ fyra år eller så. Då känns det ännu konstigare att kroppen helt plötsligt börjar bete sig annorlunda.

    Jag tycker också att jag haft grav-tecken, men kanske inbillar man sig bara... Skumt det där.

    Hur länge har ni försökt? Detta var ju vårt första försök, så jag borde ju inte bli för nedslagen än.
    Håller tummarna för oss båda inför nästa försök!!
  • Myline

    Skönt att ha några att följas med i alla fall :) Håller tummarna för oss alla!!

    Jag vill inte lägga alldeles för mycket tankar på det. Tror jag stressar upp mig mer än nödvändigt då. Försöker vara avslappnad, men det är ju så svårt haha!

    Nu inväntar jag nästa ÄL, som borde vara kring 16-17 juli, om cykeln stämmer. Mensen den här månaden kom ju mycket tidigare än den brukar, så nu vet jag inte riktigt hur min kropp har tänkt bete sig. Annars får vi väl ligga varannan dag hela månaden. Då borde man ju pricka in det kan man tycka :)

    Gör ni något speciellt? Äter tillskott? Slutat dricka alkohol helt? Känns som att alla kommer misstänka något om man helt plötsligt slutar ta ett glas vin eller så...

  • Myline
    Fkvi skrev 2016-07-03 16:47:38 följande:
    Jag äter som jag gjorde tidigare (vegansk) och slutat med alkohol helt. Går ju vara sneaky med alkoholfritt om du behöver ha ett glas i handen någon gång ;) Äter apoteksgruppens Folsyra-tabletter också!
    Får försöka lösa det på något sätt med det alkoholfria tror jag. Har ett par vänner som är så jäkla nyfikna och tjatar om att vi "borde skaffa barn". Som att det är något man bara skaffar... Hatar alla frågor och antydningar. Kan ju förvisso skylla på att det är jag som kör. Då kommer man ju undan av den anledningen också.

    Funderar på att börja med folsyratabletter i alla fall :) Kosten tror jag är ganska bra. Lite vegetariskt och ganska hälsosam.
  • Myline
    strösocker skrev 2016-07-04 21:03:40 följande:
    Jaa det där med att inbilla sig.. så störigt! Men det hugget jag fick långt nere i magen i lördags var inte inbillning. Undrar verkligen vad det var... :/

    Har ni tänkt ut hur ni ska berätta för era partners när väl plusset kommer? Jag kan inte låta bli att tänka på det. Haha! Jag vet redan hur jag ska överraska :) 
    Hugg känns ju lite sådär. Men det kan ju egentligen vara lite vad som helst. Tänk inte för mycket på det!

    Jag vet också hur jag ska överraska. Längtar tills jag får göra det :)
  • Myline

    Någon mer som haft mensvärk som hängt kvar efter att mensen försvunnit? Brukar knappt ha mensvärk ens när jag har mens vanligtvis, men den här månaden hade jag det innan mensen, under mensen och ni efter... Har ALDRIG hänt förut. Kroppen är ju bra skum alltså... Kanske så överanalyserar jag allt eftersom vi precis börjat försöka.

  • Myline

    Enligt mina beräkningar har jag ÄL på lör/sön, så ska väl försöka få till lite mys här nu under veckan. Sen är det bara att hålla tummarna :)

  • Myline
    lottaliten skrev 2016-07-12 18:16:38 följande:
    Samma här!! :D Är det första försöket?
    Nej det är andra försöket :) Du har väl inte glömt vår deal? Haha! Inget nojjande :P
  • Myline
    lottaliten skrev 2016-07-13 07:52:00 följande:
    Hahah svårt att glömma en sådan deal! Men hade för mig att det var ditt första försök? Jag känner mig nästan lite nervös denna gång.. Som innan första dagen på ett nytt jobb eller liknande! 

    Har du ngn blogg eller så där du skriver om din "resa"?
    Vi försökte första gången förra månaden, så detta blir försök två. Hoppas så jäkla mycket på att det tar sig den här gången. Men som sagt, jag ska inte gå runt och nojja. Tänker försöka leva precis som vanligt, plus att jag tänkte försöka vänta tills mensen faktiskt är sen innan jag testar. Kommer mensen så slipper jag ju "slösa" test liksom :P Jag håller tummarna för oss!

    En blogg har jag, men skriver inget om just denna "resa". Många i familjen och av vännerna läser, och jag vill inte att de ska veta än. De tjatar tillräckligt som det är... Kommer såklart dock skriva om eventuell graviditet när och om det tagit sig :) Har du någon blogg?
  • Myline
    lottaliten skrev 2016-07-14 08:10:28 följande:
    En mycket bra plan! :) Dock är jag lite nojig över alkohol.. Nu menar jag inte att man måste dricka, men det är sommar och jag går på semester.. Kan man ta ett glas vin en fredagskväll..? Så mycket frågor hela tiden! Förresten visade ÄL testet positivt igår kväll.. Så here we go!

    Ja, jag har samma. Har inte vågat (velat) skriva något på bloggen. Men längtar så tills jag kan göra om det till en bebisblogg! <3
    Alkoholen har jag också funderat över. Men å andra sidan så har folk blivit gravida hundratals gånger trots att de tagit ett glas vin eller två när bebisen förmodligen blivit till. Så jag tror nog egentligen på att leva på precis som vanligt :) Jag dricker inte speciellt mycket i vanliga fall, så ett glas vin en helg eller liknande tror jag inte spelar så stor roll. Jag försöker att inte nojja över det :)

    Nej men precis. Min kommer nog också förvandlas till en gravidblogg när jag väl känner mig mogen att gå ut med nyheten om vi har lyckan att bli gravida :) Svårt det där med hur länge man isf ska vänta innan man berättar. Men det är ju ett lyxproblem haha :)
  • Myline
    lottaliten skrev 2016-07-14 14:49:42 följande:
    Har du lust att skicka din blogg i ett meddelande? Skulle vara roligt att följa din resa :)
    Vet inte om jag lyckades i appen, men tror jag fick iväg ett meddelande :)
  • Myline

    Nu är vi inne på väntan mellan ÄL och BIM. Har lovat mig själv, och Lottaliten hehe, att inte känna efter så mycket denna månad. Jag ska försöka leva precis som vanligt, och test ska jag bara ta om mensen är sen. Tänk vad härligt det skulle vara att få börja semestern med ett plus! :) Håller tummarna för alla!

  • Myline
    Isadora91 skrev 2016-07-19 15:07:27 följande:

    Helt rätt inställning!! :) Så när blir testdag? Önskar dig lycka till :)


    Mensen beräknas 1/8, men förhoppningsvis håller den sig borta :) Vet inte hur länge jag ska försöka vänta med att testa om mensen inte kommer. Men innan 7/8, för då åker vi på semester till Göteborg, och då vill jag veta om vi ska fira eller inte :)
  • Myline

    Det blev ett plus för oss denna månad :D Andra försöket! Är så galet glad, samtidigt som jag nog inte har tagit in allt riktigt än. :)

Svar på tråden Försöker bli gravid med första barnet, fler?