Inlägg från: KlunsSmurfen |Visa alla inlägg
  • KlunsSmurfen

    Hur trycker man ner en narcissist..?

    Anonym (tips tack) skrev 2016-07-16 13:52:15 följande:

    Behöver tips på hur man tar sig in under huden på en narcissist. Hur man rubbar dennes självsäkra attityd och världsbild, får denne att känna sig lika nedtryckt och värdelös som hen själv får andra att känna sig?


    Av vilken anledning vill du göra det?
    Den enda som skulle få för sig att göra det du skriver är själv väldigt narcissistisk eftersom man måste sjunka till narcissistens nivå.


  • KlunsSmurfen
    Anonym (Lö) skrev 2018-03-05 19:28:48 följande:
    Du har rätt, anser jag iaf. Och där tillkommer ju en hel del.. desto mer frustrerande är då känslan att de alltid kommer undan med saker och ting. Men det Är kanske för att det är vi/offren (utgår inte från att dur ett offer=) som är kvar medvetna om saker och tung och fyllda med skuld, rädsla bitterhet ilska osv..

    Och samtidigt, de vinner ju inte. Min mamma tex har en dotter som inte vill veta av henne med två barnbarn som hon aldrig kommer få chans att lära känns så som Hon hade önskat regissera. Och kommer troligtvis dö ensam.

    (Ursäkta slarver skrift!)
    Om det verkligen handlar om en narcissist (NPD) eller nära på så har den i grund och botten samma problem.

    archive.org/details/NarcissismMultiplePersonalityDisorderdissociativeIdentityDisorder

    www.healthyplace.com/personality-disorders/malignant-self-love/the-discontinuous-narcissist-narcissism-and-dissociation/
  • KlunsSmurfen
    Anonym (Lea) skrev 2016-07-17 11:37:56 följande:
    Super bra skrivit! Jag försökte många år att komma in honom på skinnet, övertyga honom, lära honom för att han skulle göra rätt för vårt barn. Ingenting gick in men han har aldrig blivit så frustrerad som när jag sluta svara.
    Är det helt omöjligt att undvika nollkontakt p.g.a barn så finns det tips i den tråden.
    www.familjeliv.se/forum/thread/63767898-stodgrupp-for-partner-till-narcissistisk-personlighetsstorning/
  • KlunsSmurfen
    Anonym (H) skrev 2018-03-05 21:40:10 följande:
    Finns ju narcissister som gillar att driva sina offer till självmord så tycker med all rätt att man ska försöka överlista och knäcka narcissister om man orkar och kan för andra dar väldigt illa i deras närhet.
    tja, man kan ju alltid försöka knäcka en redan knäckt person, om man själv är narcissistisk.
  • KlunsSmurfen
    Anonym (H) skrev 2018-03-05 21:40:10 följande:
    Finns ju narcissister som gillar att driva sina offer till självmord så tycker med all rätt att man ska försöka överlista och knäcka narcissister om man orkar och kan för andra dar väldigt illa i deras närhet.
    en.wikipedia.org/wiki/Malignant_narcissism
  • KlunsSmurfen
    Anonym (H) skrev 2018-03-05 21:53:32 följande:
    Ja alltså en narcissist är ju redan knäckt de överlever inte utan bekräftelse. De är på botten så de förnekar det genom en fasad att de är divor/ bättre än andra fast de är sämre än andra.
    så hur knäcker man någon genom att trigga samma försvarsmekanismer som skapade det psykiska tillståndet och varför skulle man vara så sadistisk?
  • KlunsSmurfen
    Anonym (H) skrev 2018-03-05 22:13:42 följande:
    Men de är ju elaka individer utan samvete så det är på sätt och vis självförsvar.
    Att medvetet och systematiskt försöka knäcka någon på ren djävulskap istället för att hålla sig undan är inte i självförsvar, det är sadistiskt.


  • KlunsSmurfen
    Anonym (Byt spår) skrev 2018-03-06 14:10:06 följande:
    Ja kanske eller så straffade hon dig bara. Man vet ju inte om dom utspelen är på riktigt, jag tror mer dom har ett manipulativt syfte, nämligen att påverka andra straffa dig för ditt beteende.

    Och tex prata med dig ?nu har du gjort henne väldigt ledsen? och sen ska du veta hur elak du varit för att hon försökte få så många som möjligt tycka det.

    Jag tror att allt dom gör är psykologisk krigsföring, även när dom skriker och gråter. Att det inte är på riktigt utan bara ett av alla sätt att dupera.

    Men precis, det gör dom iaf arga utan att man behöver göra något annat än att freda sig själv och hålla sig själv glad.
    "Man vet ju inte om dom utspelen är på riktigt, jag tror mer dom har ett manipulativt syfte, nämligen att påverka andra straffa dig för ditt beteende."
    På vilken mognadsnivå ligger narcissisten känslomässigt?
    Hur skulle en curlad och bortskämd 13-åring bete sig om den har auktoritet i familjen och har en viss förmåga att dissociera/förvränga sin verklighetsuppfattning?
  • KlunsSmurfen
    KlunsSmurfen skrev 2018-03-06 22:17:20 följande:
    "Man vet ju inte om dom utspelen är på riktigt, jag tror mer dom har ett manipulativt syfte, nämligen att påverka andra straffa dig för ditt beteende."
    På vilken mognadsnivå ligger narcissisten känslomässigt?
    Hur skulle en curlad och bortskämd 13-åring bete sig om den har auktoritet i familjen och har en viss förmåga att dissociera/förvränga sin verklighetsuppfattning?
    Anonym (Byt spår) skrev 2018-03-06 23:30:45 följande:
    Förstår inte din fråga men gissar att du hintar att narcissister skulle vara för omogna för att manipulera. Det är dock ett kriterie för diagnosen. Manipulation är även något små barn klarar av, även hundar...
    gissar nu, det kan vara helt fel.

    läste "H"s inlägg för snabbt, jag tänkte på en förälder (auktoritet)

    N kan hitta på vad som helst för att dra in folk i konflikter men skulle N göra det inför flera personer om N vet att de vet hur det ligger till?
    N brukar ju snacka skit bakom ryggen på folk.

    Är det en covert narcissist och "jätte egot" vill ha eller förväntar sig  uppmärksamhet av en viss person (som den också härmar) så säger den grandiosa självbilden att den personen ska ta kontakt med N för att bekräfta egot så kan ju inte N ta kontakt själv varje gång eftersom det skadar egot, att bli ignorerad skadar egot, det kan trigga en narcissistic injury så utspelet kan vara på riktigt.

    Små barn tänker i "antingen eller" men även väldigt sura/arga tonåringar kan hamna i den situationen men det är ju också lite borderline i N som har dålig verklighetsuppfattning. känslor = fakta och någon måste bli straffad för det  "alla behandlar mig illa...hela kvällen är förstörd"

    Är det manipulativt så är det ändå något som är helt normaliserat för N, kan N skilja på manipulation och verklighet om N agerar på känslor?

    Jag vet inte ens om jag träffat en narcissist men den ilskna och barnsliga reaktionen av att bli ignorerad känner jag igen och det är ju inte den barnsliga bilden den personen vill ge av sig själv så det känslomässiga utbrottet verkade vara äkta.

    Det är å andra sidan ungefär samma borderline reaktion som i vissa "elaka svärmor" trådar, BPD eller NPD?



  • KlunsSmurfen
    Anonym (Peter) skrev 2018-03-06 22:42:57 följande:
    En fråga jag har till dig eftersom att jag tycker att du verkar vara rätt bevandrad inom såna här saker.

    Hur tycker du att jag ska göra när jag arbetar på mitt drömjobb men delar detta med en narcissist?
    "jag tycker att du verkar vara rätt bevandrad inom såna här saker."
    jag är inte det så jag har inget bra svar på det. det finns några trådar på FL om narcissistiska arbetskompisar.

    Hypotetiskt:
    De har en tendens att snacka skit om folk på arbetsplatsen och skylla ifrån sig, om man smeker narcissistens ego så man blir lite idealiserad så kan det gå bra men man vill ju inte heller ha dem så nära så att de vill ha mer.

    grey rock.




    finns lite mer info i den tråden
    www.familjeliv.se/forum/thread/78461432-harmas-narcissisten
  • KlunsSmurfen
    Anonym (Byt spår) skrev 2018-03-07 01:36:49 följande:
    Det är ju svårt att ställa diagnos på anhöriga, man gissar. Skulle säga att min pappa är covert narcissist men han skulle också kunna vara covert psykopat ;p

    Mitt ex isåfall overt narcissist ELLER psykopat. Svårt att veta.
    En narcissist agerar på känslor psykopaten inte har så jag tror att man märker skillnaden om det inte handlar om malignant narcissism.
    Bakom kulisserna (med bara familjen) pendlar en narcissist mellan covert och overt.

Svar på tråden Hur trycker man ner en narcissist..?