Inlägg från: Anonym (H) |Visa alla inlägg
  • Anonym (H)

    Hur trycker man ner en narcissist..?

    Anonym (Kan var hen) skrev 2018-03-05 18:57:25 följande:

    Hur kommer det sig att ni namnger "narcissisten" till en "han" ?

    Kan iallafall säga att min "mamma" var riktig narcissist ! Länge sen jag hörde orden "krypa till korset", hon brukade använda det ofta om andra ! 


    Mött tusentals människor men bara en enda som jag visste var narcissist, en mycket social kompetent kvinna som utåt sett jobbar med omsorg och engagerar sig i jämställdhetsfrågor men sedan hur hon är mot vår barndomskompis privat som finns inspelat är en annan femma och hur hon ska få honom att säga upp kontakten med varenda kotte han hade i sitt liv innan hon kom in i bilden. Flera i familjen hans är i bråk mot varandra nu för hon har påstått hem som pratet illa om vem och verkligen ställt alla emot varandra. Sen började de spela in vad hon säger för olika saker till alla och då insåg de att hon var bara helt sjuk i huvudet.
  • Anonym (H)
    Anonym (tidiga livsläxor) skrev 2018-03-05 19:56:10 följande:

    Bara ignorera dem, det tar bäst.

    Gå inte in i deras drama, svara inte på deras inviter, besvara allt från känsloutbrott till skryt till uppenbara lögner med ett "jaså".

    Håll med dem i stunden om att jorden är platt och du förmodligen borde flytta till Töreboda och starta en gurkodling, och se sedan hur förvånade de blir när du lever ditt liv som du vill och gör något helt annat.


    Min läxa med.

    Behandla de som att de är nada. Som att deras känslor eller reaktioner är luft. Gäspa när du passerar ;)
  • Anonym (H)
    KlunsSmurfen skrev 2018-03-05 19:43:56 följande:

    Av vilken anledning vill du göra det?

    Den enda som skulle få för sig att göra det du skriver är själv väldigt narcissistisk eftersom man måste sjunka till narcissistens nivå.


    Finns ju narcissister som gillar att driva sina offer till självmord så tycker med all rätt att man ska försöka överlista och knäcka narcissister om man orkar och kan för andra dar väldigt illa i deras närhet.
  • Anonym (H)
    Anonym (Krikon) skrev 2018-03-05 19:39:54 följande:

    Genom att ignorera dem.

    Bemöta dem med tystnad.

    Aldrig ge sig in i diskussioner med dem, eller vädja efter förståelse.

    Du kan aldrig resonera med en narcissist, eller få dem att förstå,  eftersom de har helt egna spelregler och aldrig kan ha fel eller göra något som inte gagnar dem själva. De saknar skuld och skam och samvete. De drivs av egen vinning och behöver andras bekräftelse hela tiden. All respons triggar dem.

    Mot en narcissist kan du aldrig vinna, du blir bara galen.

    Lägg den energin på nåt bättre istället.

    Narcissister ska man ha så lite med att göra som möjligt.


    Därför jag flyttade 150 mil

    Man vill verkligen inte ha de i närheten speciellt inte om de satt in sig på att de ska jämföra sig med just dig och provoceras av allt du är. Hör fortfarande att den personen som är med en gemensam vän för jag bodde förut undra vad jag gör och stressar över att jag har ett bättre liv bättre partner bättre jobb asså helt besatt. Känner inte ens människan vi umgicks gemensamt med hennes sambo några gånger tills jag upptäckte vilken personlighet hon bestod av. Hon hade verkligen bestämt att det var mig hon skulle knäcka och han hade sagt till mig "sluta prata med henne om saker för allt används som ett vapen sen!!!"

    Jag fattade inte vad han menade först men märkte själv.

    Jag märkte big time.
  • Anonym (H)
    KlunsSmurfen skrev 2018-03-05 21:48:03 följande:

    tja, man kan ju alltid försöka knäcka en redan knäckt person, om man själv är narcissistisk.


    Ja alltså en narcissist är ju redan knäckt de överlever inte utan bekräftelse. De är på botten så de förnekar det genom en fasad att de är divor/ bättre än andra fast de är sämre än andra.
  • Anonym (H)
    Anonym (Peter) skrev 2018-03-05 21:58:36 följande:

    Precis! Se svagheterna hos dem istället och se dem som de är: sjuka människor! Har du det förhållningssättet så tror jag att du mentalt överlever en narcissist.


    Ja det är ju sant. De är som ett förlorat barn.
  • Anonym (H)
    Anonym (Peter) skrev 2018-03-05 21:57:17 följande:

    Jag kan säga att den narcissisten jag har i min närhet är expert på att manipulera sin omgivning. Hon vet exakt hur hon ska göra mig förbannad och hon vet exakt vilka knappar hon ska trycka på för att få mig ur balans. Och i.o.m. den kunskapen så gör hon alltid det när någon annan är i närheten just för att sänka förtroendet för mig. Det är jävligt irriterande och sjukt vidrigt beteende, men å andra sidan så har ju jag låtit mig provoceras istället för att ignorera.

    Nästa gång hon kör med den här metoden ska jag ignorera henne totalt. Jag hoppas och tror att det kommer funka!


    Akta dig om hon gör som min kompis partner och låser in dig och gör på dig fysiskt sedan sitter och talar illa om Alla du känner verkligen hjärntvätt. Så du ska provoceras att slå henne tillbaka eller knuffa undan osv. Och vad gör hon då springer ut grinande "han är ett monster!!!!!"

    Kvinnliga narcissister som provocerar en man till minsta fysiska angrepp är inte att leka med, de sätter dit oskyldiga män en efter en.
  • Anonym (H)
    KlunsSmurfen skrev 2018-03-05 22:06:52 följande:

    så hur knäcker man någon genom att trigga samma försvarsmekanismer som skapade det psykiska tillståndet och varför skulle man vara så sadistisk?


    Men de är ju elaka individer utan samvete så det är på sätt och vis självförsvar.
  • Anonym (H)
    Anonym (Peter) skrev 2018-03-05 22:16:12 följande:

    Där har jag faktiskt tur. Jag blir ytterst sällan fysisk och om det väl händer är det alltid en man som står på andra sidan.


    Tur ni har vittne så du inte åker dit
  • Anonym (H)
    Anonym (Byt spår) skrev 2018-03-06 09:18:10 följande:

    Det kan du inte genom att försöka göra det. Dom kommer älska att du försöker däremot.

    Det du kan göra är att ignorera dom och kämpa förvar vara lycklig och oberörd och behandla dom som luft, lägga din energi på andra.


    Så gjorde jag!

    Även om de befann sig i samma rum pga att de känner och umgås i samma kretser så behövde jag inte ens prata med de under hela den dagen. Jag var glad mot de som förtjänade det jag gav full uppmärksamhet åt de som respekterar mig. Inga elaka miner eller nåt jag fokuserade bara på glada andra människor.

    Narcissistens reaktion på detta?

    Skrik och bråk bakom en stängd dörr "alla behandlar mig illa alla är elaka hon satte den stolen där med flit hon gjorde det det" fast vi betedde oss alla normalt runt henne utåt sett var vi bara på en fest hemma och alla umgicks med olika alla umgås ju inte med alla gillar inte alla man hittar ju de man vill prata med men eftersom jag just,inte valde att prata med henne, så var det som att hennes kväll var förstörd. (För det är mig hon gjorde till sin spegel narcissister ska ju härma någon annan och vilka se ut som de och vara bästa vän med de osv)

    Offer offer offer synd om henne för 10 personer pratade med henne men inte 11. Då gick hennes självkänsla i bitar.
  • Anonym (H)
    Anonym (Beenthere) skrev 2018-03-07 19:02:52 följande:

    Då måste du hitta ett sätt att hantera detta. Några viktiga regler när man tvingas vara nära en narcissist:

    1. Aldrig lämna ut något personligt om dig själv, inte något (det vänds emot dig vid första bästa tillfälle. Allt personligt är "godis" för en narce.

    2. Svara artigt, sakligt och vänligt, men aldrig mer än nödvändigt.

    3. Om de blir odrägliga, slå på rollen som "säljare versus otrevlig kund", låt dem hålla på, din roll är att vara saklig och professionell och kunden har ju alltid rätt ...

    (gå aldrig någonsin in i en konflikt, konflikten är TILL för att du ska golvas på ett eller annat sätt, hur lång tid det än må ta att få igenom det ...

    Ha ett energirikt liv fullt av gott och härligt vid sidan om skiten ...


    Check, check, check och Check !

    Det förklarar varför jag lyckades känna att jag fick tillbaka kontrollen efter ha läst detta och förstått att det var såhär jag gjorde lite omedvetet.
Svar på tråden Hur trycker man ner en narcissist..?