• Anonym (Moa)

    Får inte huset :(

    Eftersom din pappa har två barn till så kan han inte bara ge dej ett hus hur som helst. Det måste bli förtida arv.

    Den dag din pappa inte orkar sköta huset längre utan skulle ge det till dej, var skulle han själv bo då? Har han möjlighet att köpa en bekväm lägenhet utan att sälja huset till normalt pris?

    Jag förstår din känsla men det bästa är kanske att din pappa pratar med en jurist om hur du kan få huset som förtida arv. Men det måste finnas andra tillgångar till dina halvsyskon då.

    Det finns mycket regler och huset kan ha blivit mycket dyrare sen din pappa sa till dej när du var liten att du skulle få huset.

  • Anonym (Moa)

    Anonym (Ledsen) skrev 2016-07-25 10:12:22 följande:[/quote-nick]De är helt okej med att jag får huset och ingen av oss bryr oss om pengavärdet.[/quote]

    Jag tror ändå att en så stor gåva som ett hus måste räknas som förtida arv, så om du får huset se till att det görs en värdering. Dina halvsyskon kan drabbas av elände och behöva pengar. Få människor subventionerar sitt syskons stuga hellre än hjälper sitt olycksdrabbade barn tex. Pengar är lätta att strunta i tills den dag man verkligen behöver dom! Jag förstår din pappas sambo också, din pappa får pengar för huset om hennes son köper och de pengarna kan de resa eller bo bättre för, istället för att bara ge bort det.

    Jag tycker det är så tragiskt när det blir osämja över ting som hus, det blir så ofta bara fel när saker börjar gå i släkten och blir symbol för lycklig barndom.

  • Anonym (Moa)

    Men bara för att de har gott om pengar så är det ändå mkt att ge bort något så stort som ett hus till ett barn när det finns totalt fyra barn för dom båda som par. Din Pappa har väl insett att det var lite väl att bara ge bort huset sådär. Om hans kvinna fick honom att tycka det, eller om dina halvsyskon sagt något ändå, eller om han läst på om särkullbarn och arv eller bara fattat vad huset är värt får du fråga honom om men du ska inte skuldbelägga honom för att han ändrar sej . Han är 65 och har många år kvar att leva , som pensionär minskar inkomsten. Det är sunt att han vill göra av med pengar själv!. Klart att hans kvinna kan ha synpunkter på att han ska sälja istället för att ge bort huset, men säljer de till sonen eller dej kan de hälsa på ibland. Och du kan inte köpa nu eller prioriterar inte det.

    Kanske är du lite avundsjuk på att hon betyder mycket för honom och ledsen att du inte längre är hans lilla flicka vars behov behöver gå före honom själv ? Då kanske detta med att han ändrar sej får för stora proportioner.

  • Anonym (Moa)

    Det låter illa när du anklagar din pappas kvinna för att "få honom att göra saker ". Han har sagt att han ska ge bort sitt hus till dej, bara sådär utan tanke på arv eller sina andra barn. Nu vid 65 har han en ny kvinna att dela sitt liv med och kanske ser framtiden på ett annat sätt med andra planer. De kan flytta utomlands, köpa en båt, resa mer, vadsomhelst och det behöver inte vara en häxa som fått honom till det utan han kan ha fått den sunda känslan av att vilja tänka på sej själv och inte låta någon få hans pengar innan han är död. Du låter faktiskt som ett bortskämt barn som är van att vara pappas lilla minstingflicka och att han och dina storasyskon ska stå tillbaka för dej och dina nostalgiska känslor för huset. Kan du inte vara glad för din pappas skull att han har en ny kvinna i sitt liv istället för att räkna med att allt kommer från hennes illvilja? Prata med din pappa nu, det finns kanske en förklaring till hur han tänker och du behöver inte bli arg innan du hört hans version.

Svar på tråden Får inte huset :(