• pyssel

    Sambon arg över arv som är min enskilda egendom

    Med facit i hand på hans syn på pengar som omedelbar statushöjare, kvalitet utåt och till för att flasha med så gjorde du rätt att hålla ett långsiktigt och tyst sparande.


    Alla hästar hemma
  • pyssel

    Ojoj det låter värre och värre, snål och på millimetern men samtidigt girig på andras egendom. Förstår om den här händelsen ställer saker på sin spets när den man lever med visar sin "fulla potential" av något man ändå haft överseende med och kunnat acceptera under många år.


    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Vickan) skrev 2016-07-25 21:39:34 följande:

    Det jag reagerar är att du tar dig rätten att uppfostra din man på det ekonomiska planet. Du verkar ha undanhållit honom sanningen för att delvis skydda honom. Problemet är att du aldrig frågade om lov först. Du har inte rätten att agera för någon annans bästa över huvudet på dem själva.


    Det låter snarare som att du tycker man ska dadda och hålla med om att en vuxen person som inte delar med sig vill ha mer än den ger, annars blir han arg och "orättvist behandlad". Vad har han med Ts sparkapital att göra, var finns rätten till insyn när man har så osympatiska drag i kontakt med pengar? Det är en gott vuxen man med egna medel det handlar om, inget avundsjukt barn som är i behov av alla daddande kvinnor som dyker upp i sådana här trådar.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Vickan) skrev 2016-07-26 10:49:25 följande:

    Det är omöjligt för oss att spekulera i ts mans tankar.

    Kontentan är att man låter sin partner leva i en villfarelse genom att undanhålla väsentlig information. Och man undanhåller partnern möjligheten att fatta beslut förankrade i verkligheten.


    TS man har all information han behöver för att fatta verklighetsförankrade beslut baserade på sin EGEN verkliga och enligt önskemål delade ekonomi sant det gemensamma kontot för fasta och löpande utgifter.Att du inte vill ha en sådan relation är bara ett fult sätt att flytta fokus från det beskrivna problemet till din egen syn på transparens i förhållanden, som anonym (Anna) förklarade på ett ännu bättre sätt.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Copp skrev 2016-08-08 15:36:32 följande:

    Men fy. Ja de låter ju helt sjukt. Speciellt de där med tavlan och teven!

    Men de jag menar med att kvinnan vill ha separat ekonomi e att det är hon som hemlighetshåller den riktigt stora summan. Med en sådan lögn är det svårt att ta ärliga beslut om någonting.

    Och sen vill jag verkligen inte skylla på henne, eftersom han verkar minst sagt jättesvårt att ha att göra med. Och eftersom han är som han är, så kanske lögnen kan vara en lätt utväg.

    Men i slutändan funkar det inte att undanhålla sån viktig info. Tänk om det var en skitstor skuld hon hade, men bestämde sig för att undanhålla all info om den??

    Jag skulle bli skutsur om min lille ljög om nåt sånt även om han tog hand om avbetalningar, så vill man ju veta!!


    Det är mannen som vill ha det så - tills han upptäckt att hans sparkonto är mindre. Varför läser du inte alla TS inlägg? Då klarnar det nog om den s.k "lögnen".
    Alla hästar hemma
Svar på tråden Sambon arg över arv som är min enskilda egendom