Inlägg från: Anonym (......) |Visa alla inlägg
  • Anonym (......)

    Förvirrad och besviken på biståndshandläggaren

    Anonym (vad fan) skrev 2016-07-27 21:59:54 följande:

    13 pass i månaden. Fast borde inte neddragningen av antal timmar stå i proportion till antalet timmar jag avbokar? Om jag avbokar 1 pass i veckan hade det inte varit logiskt att dra ned tiden med det passet i veckan?

    Du kan ju inte klaga på att jag och andra räknar timmar när du sedan själv hänvisar till timmar. Eller?

    På tal om timmar så är de fördelade så här:

    45 minuter på måndagar, som går att flytta vid behov

    3 timmar på onsdagar, som inte går att flytta på

    45 minuter på fredagar, som går att flytta på vid behov

    Om någon vill veta vad vi gör så fråga bara.


    Sorry, 23% av tillfällena är det du avbokar. Faktum kvarstår, det är en del och ligger troligen till brun för att du har fått minskat antal timmar beviljade.

    Avbokar man så mycket som du gör så anser handläggaren att ditt behov har minskat och då blir timmarna reducerade. Inte konstigt alls.
  • Anonym (......)
    Anonym (vad fan) skrev 2016-07-28 00:03:33 följande:

    Ja, som sagt, om de reducerade timmarna  hade stått i proportion till de avbokade timmarna så hade jag förstått det, även om jag och boendestödet inte hade hållit med.


    Det spelar ingen roll att antalet timmar inte är i proportion med varandra. Du har avbokat 22% av dina beviljade tillfällen. Handläggaren ser då att du inte har så stort behov av boendestöd och sänker så antalet timmar.
  • Anonym (......)
    Anonym (vad fan) skrev 2016-07-28 01:07:35 följande:

    Hoppas du att jag sover så du får sista ordet och kan vinna, eller?

    Jag hade förstått om antalet neddragna timmar stod i proportion med hur många timmar jag hade avbokat, men det gör de inte, vilket är ologiskt. Även, även om man skulle gå på dina 23% gånger så är det fortfarande inte propotioneligt, fortfarande ologiskt.

    Dessutom är boendestödet en frivillig insats och jag får avboka 100% om jag vill, och fortfarande ha rätt till dem, och ovanpå det så har jag fått veta att handläggaren inte har någon aning om hur mycket eller lite jag har avbokat, eftersom det inte registreras och handläggaren inte har med det att göra, eftersom det är frivilligt. Frivlligt, frivilligt, frivilligt. Det enda handläggaren ska titta på är vilket behov jag har, med underlag från mig och boendestödet och eventuella andra runt omkring, och vi har alltså tryckt på att jag behöver mer stödtid än jag har, och ändå halverar handläggaren tiden nästan, fast handläggaren själv skriver i sitt beslut att behovet kvarstår som förut.

    Förstår du inte att det är motsägelsefullt och kräver en förklaring?


    Nä, varför skulle jag hoppas att du sover? Vinna? Går inte att vinna över någon som inte förstår sig på fakta.

    Det är inte speciellt ologiskt att du får sänkt antal timmar när du avbokar. Dina avbokningar registreras och jo, handläggaren har med det att göra handläggare kan begära ut dina journalhandlingar som kan ligga till grund för din beviljade timmar.

    Avbokar du 100%, dvs alla dina tillfällen kommer du inte beviljas nya nästa gång då dem anser att behovet upphört eller att du inte går med på att motta hjälp. Ja, det är frivilligt men det är någonting du är i behov av och då inte kan avboka helt utan att förlora dina timmar helt.

    Det spelar ingen roll om du går med på boendestöd frivilligt, det är något du fått beviljat och när du avbokar så ser de att du inte behöver lika många timmar du är beviljad och då blir timmarna sänkt. Det är varken konstigt eller ologiskt.

    Att du vill ha en förklaring är helt naturligt. Även att du överklagat är naturligt.
  • Anonym (......)
    Anonym (vad fan) skrev 2016-08-26 18:20:14 följande:

    Hej, igen alla! Jag tänkte att ni som är proffs kanske kan uttala er om min avbokning idag.

    Igår fick jag SMS "XX kommer imorgon kl 15". Ok.

    Idag tittade jag på klockan strax efter kl 14 och tänkte "ok, en timme kvar, då kan jag gå och hälsa på min vän YY och hunden som leker i parken så här dags."

    För säkerhets skull sätter jag alarmet på mobilen på 14:50.

    Jag går ut, går ner till parken och pratar och leker med YY och hunden. Jag är 70 meter från porten, det tar mindre än 1 minut att gå.

    14:50 ringer larmet, så jag säger hej då och går hem.

    När jag kommer hem ligger en lapp på golvet: "Hej, jag var här och ringde på kl 14:40 som vi kom överens, men du öppnade inte. Ha en bra dag, XX." Observera att de här lapparna är förtryckta och har bara blanka rader för tid och vem som varit där.

    Vem har gjort fel här? Jag eller boendestödet? Borde jag ha stått vid dörren mellan 14 och 15, för att inte missa att de kom en annan tid som de inte meddelade mig? Förklara för mig hur jag ska göra, ni som kan. 


    Du borde ha hållit dig hemma från halv tre eftersom du förmodligen vet att de mycket väl kan komma 30 min före..
  • Anonym (......)
    Anonym (vad fan) skrev 2016-08-26 21:35:49 följande:

    Nej, det vet jag inte, eftersom avtalade tider är avtalade tider enligt mig, inte 30 minuter tidigare eller 30 minuter senare. Men ok, då vet jag att det är ok för dem att komma närsomhelst oberoende vad de meddelar.


    De flesta boendestödföretag brukar ha som policy att de komma före utsatt tid. Då brukar det vara mellan 15-30 minuter.

    Men varför går du iväg 1h före de ska komma? Får känslan av att du smiter undan för att du inte vill ha dem där. Är det något du gör ofta? (Tillsammans med att avboka mycket).
  • Anonym (......)
    Anonym (vad fan) skrev 2016-08-26 21:35:49 följande:

    Nej, det vet jag inte, eftersom avtalade tider är avtalade tider enligt mig, inte 30 minuter tidigare eller 30 minuter senare. Men ok, då vet jag att det är ok för dem att komma närsomhelst oberoende vad de meddelar.


    Om du vet stt du ska få besök kl 15 (oavsett vem det är som kommer) är man väl hemma i god tid före detta? Med god tid menas minst 30 min innan. Allt annat är fruktansvärt respektlöst.
  • Anonym (......)
    Anonym (vad fan) skrev 2016-08-26 21:57:05 följande:

    Jaha. Ja, jag har ju inte ett privat företag, så det har jag ingen erfarenhet ifrån. Hade jag haft det, eller kommunen hade haft samma policy så förväntar jag mig att de berättar sånt. 

    Jag gick iväg en timme innan de skulle komma för att jag ansåg att jag hade 45 minuter till övers att göra något utomhus 70 meter hemifrån. Om det är fel så får jag väl sluta med det. Jag smiter inte ifrån, hade de kommit på tiden de meddelade att de skulle komma så hade jag ju varit hemma. Om de hade meddelat så lite som 2 minuter innan att de skulle komma tidigare hade jag varit hemma. Och, ja, jag är ofta utomhus 10 minuter innan tiden de meddelat att de kommer. 8 minuter innan utsatt tid är jag oftast inomhus igen.


    Inte privat företag? Nej, ok. Har knappast med saken att göra..

    Otroligt respektlös att inte vara hemma i god tid när man väntar besök.
  • Anonym (......)
    Anonym (vad fan) skrev 2016-08-26 21:59:29 följande:

    Det där tror jag inte någon skulle hålla med om, ärligt talat. Om det inte handlar om att man ska laga middag tills de kommer, kanske. Jag tycker det är respektlöst att människor inte meddelar om ändrad tid, särskillt i deras jobb. Det är ju inte som att vi har kompishäng. Kompisar sjkulle i alla fall meddela om det kommer tidigt/sent.


    Att de kommer 10 min före utsatt/Medelpad tid får du respektera. Du ska vara hemma långt före tio minuter när du väntar besök.
  • Anonym (......)
    Anonym (vad fan) skrev 2016-08-26 22:21:22 följande:

    Så jag får inte ha ett liv utanför hemmet för att jag har boendestöd?

    Jag var hemma 10 minuter innan utsatt tid. Jag tycker att de kan visa mig så pass mycket respekt att de kommer på utsatt tid som de bestämt och meddelat eller hör av sig om något ändrats. Nu var de 20 minuter tidiga. Det har hänt, inte så ofta, men det har hänt, att de kommit timmar både före och efter utsatt tid, utan att meddela. De har till och med kommit på en annan dag än de meddelat. Jag ägnade många månader med att känna mig totalt låst i mitt hem för att de inte meddelade sig. Jag har stått vid min ytterdörr i timmar och väntat på dem. Till slut insåg jag att det inte var hållbart och inget jag mådde bra av, därför bad jag att de skulle meddela dagen innan vilken tid, och att om det blir ändringar så får de upppdatera mig också. Det gör mig ingenting att de kommer tidigare eller senare, så länge jag får veta det. 10 minuter hit eller dit gör inte så mycket, jag är ingenstans. Är de 10 minuter tidiga så möts vi i värsta fall i porten, och kommer de 10 minuter sent så är jag i värsta fall på toa. Men över 10 minuter så tycker jag att det är respektlöst för dem att inte meddela och inte vänta. Så svårt kan det inte vara att slänga iväg ett SMS eller ringa och fråga om jag är hemma. 

    Och varför är det ok att komma 30 minuter sent/tidigt till mitt "möte" och inte kolla av, men inte ok att komma 30 minuter sent/tidigt till andra möten utan att kolla av? Går du efter 45 sekunder om du kommer 20 minuter tidigt till ett föräldramöte också?


    Har jag skrivit att du inte för ha ett liv utanför boendestödet? Löjligt att påstå något sådant!

    Om du har svårt att förstå att vara hemma i godtid för någon ska komma så får du nog låta bli att gå ut överhuvudtaget på en dag lär boendestödet kommer.

    Nej, jag brukar inte gå efter 45 sekunder om jag kommer tidigare. Jag väntar ett tag och om inte personer dykt upp eller är hemma så gör jag.

    De väntade säkert den tid de hade tid med. Men då du inte var hemma var gick de, vilket är helt normalt och helt ok.

    Däremot är det fortfarande oerhört respektlöst att inte vara hemma när man väntar besök. Även om man bara är 10 minuter ifrån så är det att visa respekt genom att vara hemma före utsatt tid.
    Anonym (vad fan) skrev 2016-08-26 22:48:57 följande:

    Hahaha. Jag såg inte ens att det stod Medelpad.


    Medeladtid. Svårt att förstå?
    frökenelisabeth skrev 2016-08-26 22:37:24 följande:

    Är du på riktigt? Finns det en policy om att man måste acceptera +/- 30 minuter på tiden så får man väl för sjutton vara tydlig med det.

    Kanske inte i Medelpad, men i de flesta andra delar av samhället dårå.


    Förmodligen (om de har en sådan policy) har säkert ts fått reda på den för länge sedan men glömt bort det.
  • Anonym (......)
    Anonym (......??) skrev 2016-08-26 23:55:22 följande:

    Det var bland det dummaste jag har läst! Smiter undan? Varför i helsicke ska en kund vänta 1-1.5 timme på sin hjälp? Jag skulle tappa tålamodet med så dålig hjälp!


    Har jag påstått att man ska vänta i 1-1.5h?

    Om ts vet att de kommer runt 15 så ska hon väl se till att vara hemma senast 14.30.
Svar på tråden Förvirrad och besviken på biståndshandläggaren