Inlägg från: Anonym (medvind.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (medvind.)

    Hur mycket inkomster och utgifter har ni?

    När jag studerade så hade vi utgifter på 12-16 000:-/mån med samma boende. Det är ju inte roligt att leva som en kyrkråtta så även om vi kunnat så vill vi inte leva så snålt idag.

    Vi har nog ca 30 000:-/mån i utgifter idag och då inkluderar det mat, saker till hem och till barn och kortare semestrar etc. Allt betalas med kreditkort så vi har lite högre "fasta" utgifter. Har varit FL nu i snart 1,5 år och levt som vanligt fast med lite mindre fickpengar.

    Vi får in ca 46 000:-/mån när sambon jobbar 75% exklusive min övertid. Vi har hus, två bilar utan lån, skaplig slant på banken. Barnen har redan mer pengar än många vuxna (femåringen har snudd på 140 000 som jag förvaltar aktivt och det sätts in 1500:-/mån så dom kommer klara sig. Även om vi inte har så höga löner så känns det nästan för enkelt. Vi ska renovera köket nu men det lånar vi nog iaf delvis till på huset då räntan är så låg. Sparpengarna sitter bra i aktier. Jag har ett sparmål på 7-10 000:-/mån när vi jobbar igen. Det har blivit 1-3000:-/mån under FL, men vi har köpt en del dyrare saker hem som gjort att kontot ändå minskat under detta 1,5 år.

    Jag hade ett mål efter mina studier att nå 40 000:-/mån inom fem år, det gick på tre så nu får jag sikta på 45 000 inom fem istället. Det borde börja gå trögare nu så det är inte säkert det går.

  • Anonym (medvind.)

    Det skulle inte vara en efter 140 000, utan :- )

Svar på tråden Hur mycket inkomster och utgifter har ni?