• volvo142

    Straffet: 89 000 kr om de inte vaccinerar sina barn

    Helt åt helvete finns ju många vaccinationer där det gått åt helvete med friska personer dom fick sömnsjuka osv. Och staten skiter i dom. Nu har man gått ut med samma vaccin igen. Tycker man ska välja själv det finns risker med allt och balansera det mot att inte vaccinera. Bror duktig bestämmer nog här.

  • volvo142
    Coccolina skrev 2016-08-09 16:42:21 följande:
    Man blir straffad om man missköter och misshandlar sina barn.. att inte vaccinera är samma sak och bör straffas.... 
    En enorm skillnad det finns bra vaccinationer. Och nya "virus" som dyker upp varje år som man inte vet vad det gör med kroppen försen väldigt många fått men av det.
  • volvo142
    Coccolina skrev 2016-08-09 20:35:44 följande:

    Jag har försötörda lungor pga svininfluensan... och vi som fått skador av det är faktiskt fler än de som fick biverkningar av vaccinationerna... (Jag tillhörde inte riskgruppen då så fick inte vaccinera mig i tid...) 


    Det är INTE samma vaccin som är ute på marknaden nu. 


    Dessvärre så är många anti-vaxxers helt oinsatta och dessutom det de kan har de läst sig till själva på nätet. Av säkra källor som Jenny McCarty och liknande högt utbildade personer med flera års medicinska studier i baggaget *ironi så det sjunger om det*.... 


    Dessvärre så om du som vuxen väljer att inte vaccinera ditt barn så utsätter du dels ditt barn för STORA risker. (ja riskerna med att bli sjuk är LÅNGT större än riskerna från vaccineringen....) men dessutom så riskerar du andras barn, de barn som av olika medicinska anledningar inte kan vaccineras. Eller de barnen som vaccineringen inte tar på (en låg men samtidigt existerande procent). Barn som pga behandling av cancer fått sitt imunsystem nollat och därför inte har kvar vaccinationer i kroppen... 


    Många sjukdommar som var ISTORTSETT utrotade har fått stort uppsving pga att föräldrar inte vaccinerar. Det är inte något som bara påverkar dig, eller ens bara dina barn. Men det påverkar ALLA och ALLAS barn... Så nej det bör INTE vara fritt val.


    Vet dock av erfarenhet att anti-vaxxers inte har den mentala förmågan att förstå dessa saker (hade de förstått dem hade de inte varit anti-vaxxer från början.......) så är hopplöst att försöka förklara. Hoppas bara att Sverige tar efter Australien och gör det kännbart om man inte vaccinerar. Helst skulle de som sagt vara obligatoriska. Utan ursäkt. Och de föräldrar som vägrar skall i mina ögon fråntas rätten att bestämma över sina barns vård. Man borde heller inte vara välkommen på dagis och skolor eller annat där barn möts om man inte är vaccinerad (borträknat såklart de som inte är det pga läkares order) .


    Vi tycker olika är säker på att man kan ha en bra mentalförmåga och tycka annorlunda än dig. :)jo det är princip samma det var om det på nyheterna bara för ett tag sedan. Alla dom personerna som fått alla biverkningar borde kompenseras rejält. Och att det ska finnas rejält med studier innan man börjar med tvång isf är jag för det.
  • volvo142
    Coccolina skrev 2016-08-09 21:07:58 följande:

    PRINCIP samma betyder inte att det är det samma...


    Och ja man kan tycka annorlunda om mig i många saker och ha en utmärkt mentalförmåga... Men just när det kommer till detta så är det inte möjligt. Det handlar nämligen inte om tyckande utan om vetenskapligt bevisat!


    Ja visst skall de som blivit skadade av virus eller annat få ersättning. Tex försäkringsbolag täcker sånt. Staten gjorde vad den ansåg viktigt för att hejda en epidemi. Vad folk missar är att det rörde sig om den dödlig sjukdom, och att procenten som dog när de fick sjukdommen var högre än procenten som fick biverkningar från vaccineringen!!! 


    Men sen ok jag kan hålla med om att för influensa är det svårt att göra det till ett tvång då det som sakt är föränderliga virus och varje år är det väldigt olika, hade man kunnat få fram något som täckte flera och därmed fick utvärderas och undersökas nogrannare så hade det varit bättre. 


    Men jag pratar först och främst om grundvaccinationen. Det som alla barn bör ta. (+vattkoppor som jag hört inte ingår i grundprogrammet konstigt nog) DET bör vara tvång på. Det andra skulle vara svårare att följa upp även om jag tror det hade varit bra om det var tvång på det... 


    Ja jag pratar vaccinationsprogrammet i första hand... Men det skall alltid in någon som angriper det genom att dra upp Svininfluensan och dess vaccin, och där till och med är så okunniga att de inte vet att följderna av sjukdomen faktiskt var fler och värre än vad vaccinet gav... 


    Då är jag med på samma bana. Men det där med att försäkringsbolag täcker osv är ju skitsnack. Man kan få en riktigt dålig levnadsstandard av en sån grej. Grundvaccin ställer jag mig inte emot..  Tycker inte om tanken att staten ska bestämma över folks kroppar det som är sanning och rätt idag förändras hela tiden. Läkare är inga gudar. Tror inte man ska sluka och svälja allt som sägs. Idag är saker inte farligt tills motsatsen bevisats..
  • volvo142
    Wolt skrev 2016-08-09 22:31:47 följande:
    Staten bör punga ut mer cash till de som blev drabbade av grisvaccinets effekter i första hand.

    Dessa fjuttiga 2mille per liv som delats ut för ett förstört liv är piss i Nilen. Det är som en pissmyra i Universum. Säg 2 mille årligen indexjusterat, så kommer vi till normala summor.

    Sedan förstår jag inte bilden man använder i artikeln. Det är ju ingen vaccnationsbild. Det är venöst prov som tages ....

    .... på en plastdocka. Hjärndött.
  • volvo142
    Iarwain skrev 2016-08-09 23:11:51 följande:
    Nej, det kommer dom inte.
    Det kunde inte påvisas något som helst samband mellan HPV-vaccin och symptomen hos flickorna, trots väldigt väl genomförda studier.
    Som vanligt då staten vinner fast dom gjort fel ;)
Svar på tråden Straffet: 89 000 kr om de inte vaccinerar sina barn