• Lotesse

    Någon mer mellan 20-25 som vill följas åt på resan till en graviditet!

    Hallå~ vi pratade lite i den andra tråden! :)

    Jag är ju 23 och följer gärna med här om jag får. Dessutom, Cecilah, verkar vi haft ägglossning samtidigt vilket kan vara lite kul. Min var den 12e augusti, däremot är bim någon gång 22-24 augusti (mina appar är inte riktigt överens, NC säger 24e än så länge).

    Var i landet bor ni ungefär? Jag och sambon för hemma i Göteborg :)

  • Lotesse
    Cecilah skrev 2016-08-17 15:49:41 följande:

    Ja men välkommen! Tycker det är kul att prata med tjejer i sin egna ålder för vi är trots allt väldigt unga!

    Min beräknade äl var också 12e men hade rejält med stickningar på vänstra äggstocken i torsdags och var även väldigt öm i livmodertappen när mannen var där.. så jag är ganska säker på att det måste varit torsdag!

    Har en cykel på 28 dagar och min lutealfas verkar vara 15 dagar. Så min bim är 27e!

    Om jag minns rätt så har du en kortare lutealfas? Det gör ju att du kanske plussar senare när du väl är gravid också!


    Tackar tackar :)

    Ja, jag har en cykel på 25,3 dagar och en follikulärfas på 14,2 dagar så min lutealfas bör vara på ungefär 11 dagar vilket är liiite i det kortare laget. Förhoppningsvis innebär det inte jättestora problem men i värsta fall ska jag prova progesteronkräm som kan förlänga lutealfasen.

    Men det är sant det du säger att jag i så fall kommer plussa senare så jag testar nog inte förrän den 28 augusti (bim+4), förutsatt att mensen lyser med sin frånvaro tills dess. Däremot har jag aldrig haft en cykel längre än 27 dagar så om inte mensen kommer på bim så är ju det ett väldans gott tecken och då kan jag nog inte hålla mig! ^^
  • Lotesse
    C.J skrev 2016-08-17 15:50:36 följande:

    Hej. Jag och min sambo har redan försökt i 6 månader med att bli gravida med första barnet, hoppas jag får vara med ändå? Jag är 21 och min sambo 23.

    Är just nu BIM + 3 dagar så hoppas på ett plus denna månaden 


    Välkommen! :)

    Men åh, hur har du orkat hålla dig så länge?? Ska du testa imorgon? Håller tummarna för dig!
  • Lotesse
    Cecilah skrev 2016-08-17 16:06:15 följande:

    Så kul om vi hade plussat båda denna månaden och att bebisarna stannat kvar också. Då hade vi fått barn i Maj 2017 båda två.

    Vet du vilket datum det skulle vara beräknat till när vi haft äl 11-12? (som jag sitter och dagdrömmer nu,haha)


    Med min lutealfas så skulle jag vara beräknad till 7 maj vilket är min födelsedag!!
  • Lotesse
    C.J skrev 2016-08-17 16:05:51 följande:

    tack :)

    Besvikelsen sen dem andra månaderna sitter kvar i kroppen så vågar nästan inte testa mig och jag vill få ett starkt svar om det är positivt. Men ska verkligen testa mig snart för jag vill inte heller vänta längre. 

    Tack, jag hoppas verkligen att det går denna gången. 


    Förstår precis vad du menar! Vi är inne på 17e försöket så jag försöker också vara lite återhållsam med förhoppningarna. Men du får hålla oss uppdaterade om hur det går. Har du känt några symptom förresten?
  • Lotesse
    Cecilah skrev 2016-08-17 16:19:36 följande:

    Har du själv haft några symptom?

    Och vad har du haft för symptom dessa andra 17 månader som visade sig vara falska?


    Just de senaste dagarna har jag haft svag mensvärk och stickningar men de bör ha varit alldeles för tidiga för att visa på något vettigt. Idag har jag inte känt något särskilt. Men tidigare cykler, ojojoj, jag har mått illa, har svullna bröst, känsligt luktsinne, huvudvärk, m.m. listan kan göras lång! Även lyckats inbilla mig att jag varit gravid trots mens och envisat med att ta gravtest långt efter normal mens ändå för "vissa föder ju faktiskt utan att veta att de varit gravida för de fått mensen ändå".

    Man blir lite tokig när man så gärna vill bli gravid och äntligen börjar lyssna på sin kropp ordentligt. Jag har ni märkt att jag har dessa symptom nästan varje cykel på ungefär samma dag, vilket innebär att de är ju bara en del av mina normala hormonsvängningar :p

    Nu vill jag förlita mig på riktig utebliven mens och en basaltemperatur som inte sjunker, för hur min kropp känns kan jag ju uppenbarligen inte lita på!
  • Lotesse
    MissMarvel skrev 2016-08-17 16:24:51 följande:

    Inte när man får så tidigt missfall att det sköljs ut med den vanliga mensen, började blöda ungefär när jag skulle fått min vanliga mens.

    Jag är 24 förövrigt! Nu håller jag på med ÄL-test för att verkligen inte missa min ÄL. Använder Natural Cycles, men har inte hunnit använda den så länge att den fått koll på min cykel. Jobbar så oregelbundna tider, så det fungerar inte riktigt att tempa.

    Kul att vi är ett gäng som följs åt


    Vad kul med någon annan som också använder NaturalCycles, vad tycker om den än så länge? Första intryck typ?
  • Lotesse
    C.J skrev 2016-08-17 16:26:22 följande:

    Man försöker ju allt efter ett tag och många säger ju att man ska slappna av och inte tänka på det men hallå hur lätt är det! 

    oj det måste vara jobbig? Vet bara hur jobbig jag börja tycka att det är. Har/ska ni börja på någon utredning?

    Nej tyvärr har jag inga symptomer det men har läst att det är vanligt så hoppas på det :)  


    Ingen utredning än, jag har ganska korta cykler så vi har försökt i ett år ungefär. Men börjat med lite självhjälp (NaturalCycles, ÄL-test, tittat lite på kosttillskott osv) så har upptäckt att vi legat vid fel tillfälle (har sen ÄL relativt min korta cykel) så vi försöka med detta ett tag. Har inget hänt till nästa sommar söker vi nog utredning hösten 2017 :)

    Ja jag tror nog det är bättre att du inte känner några symptom om jag ska vara helt ärlig. Det är så lätt att inbilla sig symptom som inte är symptom
  • Lotesse
    C.J skrev 2016-08-17 16:58:21 följande:

    okej då förstår jag, smart tänkt!

    Bra att du tagit till självhjälp, tycker du att ÄL-testerna har fungerat? Vad för märke har du testat? Funderar själv på just ÄL-tester :)

    Ja de är superlätt och att mensen kan vänta på sig om man tänker på det för mycket också, är lite därför också som jag har valt att vänta lite med att ta ett gravtest. Men man vill ju så gärna ha symptomer ändå så att det känns som att det händer något. 


    Jag har testat testlagrets för de var billiga (56 st för 299kr) men jag har hittills inte fått något positivt utslag på dem. Jag ser stegringen på dem men de blir aldrig helt positiva trots att jag när de börjar verka positiva testar typ 4 ggr om dagen för att verkligen träffa in. Verkar vara lite hit-and-miss. Däremot verkar många hör på familjeliv tycka att vissa märken passar bättre för dem och vissa funkar inte alls, så det kanske är så att testlagrets inte riktigt passar mig. Hursom, när dessa 56st är slut köper jag nog inga nya för då har jag nog bra koll när min ägglossning är.

    Ohja! Jag vill så gärna vakna upp med illamående, svullna bröst och allt det där och få någon slags instinktiv insikt att nu är jag gravid, men det funkar ju tyvärr inte så.
  • Lotesse
    Cecilah skrev 2016-08-17 17:12:22 följande:

    är stickningar något nytt då?


    Mja, jag har känt dem vid ÄL förra och förrförra cykeln (först höger sedan vänster och iofs denna cykeln på höger) men stickningarna så sent som igår är väl nya. Försöker att läsa in för mycket i det än, om jag ska vara ärlig.
Svar på tråden Någon mer mellan 20-25 som vill följas åt på resan till en graviditet!