• Cecilah

    Någon mer mellan 20-25 som vill följas åt på resan till en graviditet!

    Lotesse skrev 2016-08-18 14:12:10 följande:
    Inte så mycket nytt från igår, tempen ligger på samma nivå (önskar ju att den antingen ska dyka eller öka ordentligt), sticker fortfarande till höger (eller ja, det sticker inte så mycket som det liksom drar ner mot ljumsken). Det känns som jag har flytningar när jag, liksom bubblar lite lätt typ men när jag kollar kan jag inte se det. It's a waiting game, frustrerande nog :p

    Angående dina symptom, hur mycket flytningar har du vanligtvis vid den här tiden i cykeln? Är det märkbart mer är det väl ett gott tecken. Annars har jag ingen aning hur livmodertappen ska känns eller hur man ens känner den så jag där är jag ingen hjälp tyvärr

    Det känns som att stickningar är ett gott tecken!


    Jag vet faktiskt inte hur det brukar vara med flytningar denna period 1 vecka innan mensen.. men jag har ibland molande och ibland en dunkande värk runt livmodern och ibland i ryggslutet. Har du känt så när det varit "falska förhoppningar"?

  • Cecilah
    Samnovak03 skrev 2016-08-18 15:54:29 följande:

    Hej, hoppar in här jag med. Glad är första gången som jag deltar i graviditetsdiskussioner på nätet, så ska bli spännande att dela samma "mål" som massor av andra i min ålder.

    Jag och min sambo är 22 och 24 år gamla (jag 24, han 22). Vi har velat skaffa barn nu ett tag men vi har inte startat bebisfabriken förrän i juni. Så två försök har gått, i slutet på månaden är det dags för försök nr. 3. Visst blir man besviken när mensen kommer, men tar det ändå lite med en nypa salt då jag vet att det kan dröja upp till ett år innan man plussar. Min sambo är nog den som längtar mest av oss två, haha Skrattande men självklart så längtar jag med. Min högsta dröm är att få en egen liten familj tillsammans med min andra halva.

    Så håller verkligen tummarna nu för både oss och er andra, att våra drömmar går i uppfyllelse! Ska bli spännande att följa era resor!

    PS, jag har också känt denna stickande känsla i äggledarna. Ungefär i 3 månaders tid har den kommit och gått, men nu de senaste två månaderna så har jag bara känt av det under äl. Konstigt?


    Välkommen!


    Jag har sålänge jag minns känt hugg och stick i 1-2 dagar vid äl antingen på vänster eller höger sida. Så det är helt normalt! Däremot så känner jag det nu enda sen ägglossning (1 vecka sen)  till följd av molvärk nu som kom igår runt livmodern och svanken så hoppas det är något på G!


    När har du äl och bim? :)


     

  • Cecilah
    Lotesse skrev 2016-08-18 19:54:21 följande:

    Cecilah, du råkar inte känna dig trött typ idag?


    Jo jag hade extrema värkar på morgonen till eftermiddag. Sov vid 17 tiden för jag var väldigt trött. Sen grät jag vid 19 för jag blev skrämd av mannen haha..

    Nu känner jag absolut ingenting. Varken molvärk eller trötthet. Kan känna små känningar runt livmodern enstaka gånger men inget värt att nämna ens.

    Är du jättetrött eller?
  • Cecilah
    Lotesse skrev 2016-08-18 21:23:01 följande:

    Svintrött! Jag fattar inte, sovit som jag brukar, haft en helt vanlig dag fram tills eftermiddagen. Råkade somna två gånger och nu försöker jag bara få timmarna att gå så jag inte somnar för tidigt för kvällen. Somnar alltid runt midnatt och vaknar kl 8. Annars samma med livmodern, att det känns något men så svagt att jag tror jag bara är överkänslig för jag vill känna något.


    Jaa men bara för vi inte känner något betyder det inte att det är kört! Jag har känt något nästan konstant sen äl förutom igår fram till ca 15 och idag efter 17. Så det kommer säkert något igen :)

    Och din trötthet verkar vara mer än min! Det är ju positivt har hört att nästan alla blir jättetrötta nån gång under graviditeten, mest i början.

    Köpte cb gravtest idag ska vänta med att testa så länge jag kan.
  • Cecilah
    Lotesse skrev 2016-08-18 22:09:44 följande:

    Nej kört är det ju inte förrän mensen eventuellt kommer och dit är det ju typ en vecka... denna väntan alltså! Räknade nu, det är ju eh bara äl+6 än så länge, haha. Känns som äl+60...

    Vänta tills åtminstone äl+10 i alla fall innan du testar, det är väl typ då du kan se svaga streck. Så blir du inte besviken i onödan bara för att du testat för tidigt :)


    Jaa min äl+10 blir på söndag! Ska nog hålla mig tills dess :)
  • Cecilah
    nevermind skrev 2016-08-18 23:05:48 följande:

    "Övertalade min man"..?


    Jaa i februari så var det bara jag som ville börja bebisverkstan eftersom jag var inställd på att det skulle ta några månader. Han tyckte vi skulle vänta till efter flytten. Det gick ändå inte på första försöket så vi valde vänta båda två. Så nu ett halvår senare när vi är helt hemma stadda började vi igen! :)
  • Cecilah
    Lotesse skrev 2016-08-19 08:27:26 följande:

    Haha, jag och min sambo började försöka när vi bodde i en etta på 37kvm tillsammans med 2 katter utan flytt i sikte då vi inte riktigt hade nog med kötid. Tänkte att blir vi gravida kan vi ju bara slänga ut eventuella gästers bäddsoffa och göra bebishörna där :p

    Nu bor vi dock i en stor trea med trädgård sedan några månader tillbaka. Tycker att livmodern borde förstå detta ^^


    Haha eller hur! Men jag tror det kommer ta sig snart för dig nu när du har koll på äl! Fortsätt kämpa lika hårt bara så håller vi andra tummarna för dig!

    Jag var riktigt dum och låg vaken imorse i sängen eftersom jag visste att jag kunde kissa med morgonurin. Och så tänkte jag hur glad och bekräftad jag skulle blivit om jag fick ett plus! Så jag testa...Men det var såklart helt negativt. Det är äl+8 idag och jag tror ägget fäste 4-5 dagar efter så absolut det är antagligen för tidigt. Men nu vet jag att mina hormoner inte ökas så snabbt som jag tror och jag kommer invänta mensen om jag inte kräks hela tiden innan bim. För då testar jag nog nån dag innan. Men nu parkerar jag mig själv och ska ställa in mig på att allt jag känt faktiskt kan vara skengraviditet.
  • Cecilah
    Lotesse skrev 2016-08-19 15:00:24 följande:

    Fortfarande lite trött idag men inte i närheten av vad jag var igår. Men, mensvärk idag. Konstant. Ibland svag, ibland lite starkare men ständigt närvarande i hela livmodern. Huggen är fortfarande något åt höger. Dessutom en liten, liten dipp i temp, bifogar graf för er i tråden som också tempar :)


    Låter bra!

    Igårkväll kände jag inget förutom lite kramper en enda gång på höger sida som var ganska starka.

    Sen kände jag ingenting fram tills en timme tillbaka.. börjar känna lite känningar nu i ryggslutet som att det drar på något sätt. Även längst ner ovanför fiffin så jag antar det är själva livmodern. Hoppas det är något son gömmer sig där för oss denna månad. Jag känner efter lite mindre nu men jag tror det är för att jag knappt kände något fram tills nu. Vill gärna känna hela tiden så jag kan hålla hoppet uppe.

    I skrivande stund blev ryggvärken värre faktiskt. Kom igen smärtan bli starkare nu!! haha.. min man tycler jag är helt störd som blir glad såfort jag får ont nånstans.

    Eller hur är din bim tidigare än min? 23-24e?
  • Cecilah

    Upptäckte att jag hela tiden skrivit fel. Min bim är 26e fredag nästa vecka. Vet inte varför jag fått för mig att fredag har datumet 27..

  • Cecilah
    Lotesse skrev 2016-08-19 15:47:54 följande:

    Det borde väl vara livmodern, det är väl där man har mensvärk så att. Min sambo tyckte också att det var märkligt att jag uttryckte glädje över mensvärk, men med lite förklaring så. Han är ändå rätt deltagande i hela processen och vill lära sig om hur det funkar att bli gravid, olika tecken osv. Hur är det min din sambo?

    Min bim är 24 augusti men rekommenderat testdatum är den 28e så jag ska försöka vänta tills dess. Vi har vänner på besök från England och ska alltså bo hos oss 22-26 så förhoppningsvis kommer de hålla mig distraherad de dagarna. Om inte annat vill jag inte lämna gravtest i badrummet i väntan på resultat med risken att de går in och ser testet.


    Eftersom det är första försöket nu så är han jättelugn. Han har inte bråttom men han blir glad när jag berättar mina symptom för honom och att det är positivt om man känner så. Men är också tydlig med att man kan ha fel. T.ex. när jag hade rosa flytning 6 dagar efter äl så visade jag det men sa även till honom att det kan vara för att jag tog på min livmodertapp innan och kanske råkat skada mig lite..

    Ja men vänta så länge som möjligt så behöver det inte bli massa onödiga test! För även om man testar negativt tidigt så hoppas man fortfarande. Bättre att mensen kommer först då.
Svar på tråden Någon mer mellan 20-25 som vill följas åt på resan till en graviditet!