• Indianica

    Tjejen kräver möbler

    Vill hon verkligen byta ut hela inredningens möblemang eller är det specifikt sängen?

    I ett förhållande måste man kompromissa. Om du nu fallit för en tjej som gillar inredning så finns det flera punkter du kan ta upp:

    1. Hela din lön ska inte bekosta alla nya möbler, det blir orättvist och orimligt då du vill göra annat för pengarna, så du mår dåligt av att bli pressad att bidra med allt. Ska alla möbler köpas nytt får hon skaffa extrajobb på bumsen!

    2. Du kan gå med på EN ny möbel möjligtvis. Kanske då kontinentalssängens sänggavel, om hon nu är missnöjd med den?

    3. I normalfallet byter folk med "normalekonomi" inte ut hela möblemanget årligen, upplys henne om det. Man köper nytt när det gamla blir utslitet eller man ledsnar, men inte allt på en gång. Däremot köper många nya t ex mörkare gardiner eller kanske en mörk matta och mörka handdukar, kuddar och överkast på hösten, dvs inredningsdetaljerna kan förändra hemmet väldigt mycket och kostar mindre än nya möbler. Säg att när hon börjar arbeta kan ni börja byta ut möbler oftare, men inte nu. Nu får ni gå på detaljerna.

  • Indianica
    Fjunkis skrev 2016-08-25 08:05:47 följande:
    Men folk köper väl ändå inte nya mörka hemtextilier varje höst? Man tar väl fram de från förra året?? Hur kortsiktigt tänker folk?
    Nu pratade jag i generella termer om folk med ett stort inredningsintresse och är man ung och nyss flyttat ihop har man kanske inte hunnit skaffa alla inredningsdetaljer efter årstid än och då kan man plötsligt vid årstidsbyte tycka att det känns för mörkt eller ljust hemma (själv är jag inte alls mycket för höst- och sommargardiner och sånt, men vissa är ju intresserade av att byta..).
Svar på tråden Tjejen kräver möbler