Inlägg från: hon mot strömmen |Visa alla inlägg
  • hon mot strömmen

    ADHD barn nyligen fått diagnos

    Min yngsta har fått diagnosen Adhd för någon månad sen.

    På denna tid så har jag lärt mig att se när det blir jobbigt för honom, så man hinner bryta av situationen.

    Mat sova och rutiner är a och o för att han ska fungera.

    Dator och telefon hjälper till att han går ner i varv innan sängdags. Då han har ett stort närhetsbehov så får jag lägga mig hos honom när han ska sova för att han ska få ro till att somna. Han vill gärna sitta när och ha kroppskontakt när vi tex titta på tv.

    För att han ska sova hela nätter så sover han fortfarande i vår säng, annars vaknar han på nätter och är vaken några timmar då han tittar tex på tv.

    Sedan läste jag på internet att barn som har Adhd inte hör ordet INTE förrän efter 10-15gånger när du har sagt det. Testade det på sonen ett tag, det hjälpte till att han blev lugnare.

    Tex om man säger du får inte hoppa i soffan så hör han bara du får hoppa i soffan.

    Själv kände jag bara en lättnad när han fick diagnosen, jag fick nu hjälp med hur man ska handskas med situationer när han får ett utbrott samt att det hjälper inte att bli arg. Har även anmält mig till en föräldrakurs hos bup för de som har barn med Adhd.

    Oj, nu blev detta långt, hoppas ni orkade läsa.

  • hon mot strömmen
    Linda2barnsmamma skrev 2016-10-26 08:58:32 följande:

    Dom.anser att hon är för liten en.. hon fyllde fem för 2 veckor sen .. men kanske får ta upp det med BVC. Frågan är ju fri ialf tack för tipset.

    Tycker så synd om henne oxå att alltid vara så trött på morgonen. Även om hon somnar bra så är hon ganska livlig eller vad man ska säga när hon sover. Pratar mycket i sömnen , ligger som Pippi långstrump på morgonen. Så kanske det som gör att hon är så trött. Ja vet inte. .


    Testa

    med att låta henne sova i er säng. Det gör min yngsta och då funkar det bättre för oss på morgonen.
  • hon mot strömmen

    Rutiner är viktiga men viktigaste är att mat kommer på exakt rätt tid samt att sova för natten också kommer på exakt rätt tid. Inte när klockan är en viss tid utan när hans klocka i kroppen säger till. På så sätt undviker vi de värsta utbrotten. En smörgås när vi kommer hem från fritids kan rädda hela kvällen och en stund framför skärmen Då kan jag laga mat i lugn och ro samt ta mig en kort vila innan.


    Bea73 skrev 2016-11-06 20:44:00 följande:

    Har ni alla fått rådet att medicinera mot ilska och utbrott eller vad har BUP tipsat om????


Svar på tråden ADHD barn nyligen fått diagnos