Inlägg från: Linda2barnsmamma |Visa alla inlägg
  • Linda2barnsmamma

    ADHD barn nyligen fått diagnos

    Hej. Min dotter är 5 år. Vi starta utredning för adhd då BVC ville det och att även vi som föräldrar tyckte hon var väldigt hyperaktiv . Hon har nu gått hos bhv i 2 år och blivit observerad och jag och min man går även vi på samtal om henne.

    Innan vi fick hjälp : hon fick utbrott för igenting , slår sin syster (som är 7 år och nästan rädd för henne när hon blir arg) , kan absolut inte ta ett nej , frågar hon dig en fråga så kan BARA du svara på den , kunde va vaken från 05.30 - 01.00 i sträck utan problem ( nu somnar barnen 19.30 varje dag ) . Sen är det så mycket mer ja inte orkar skriva .. blir en roman då

    Med det vill ja ha sagt , hon medicineras inte nu då hon är för liten. Men vi har ändå börjat få bukt på henne och hennes utbrott. Medicinering skulle väl va aktuellt om det visar sig i skolan sen att koncentrationen inte fungerar , men annars tror ja inte jag kommer medicinera henne så länge vi har det under kontroll.

    Men dock så kan ja sitta o säga det nu , men med tiden så vet ja ju inte ..

    Kram

  • Linda2barnsmamma

    Men gud så skönt att det fick fort. . Vi får ju vänta iom att hon bara är 5. Dom sätter inte diagnosen på papper fören ca 7 års ålder tyvärr. .

    Det är likdant här.. hon sitter på huk vid matbordet , tar 20 min frn att ja säger åt henne innan hon reser på sig för att till exempel borsta tänder o dylikt. Här är det oxå mycket tics.. konstiga harklingar , konstiga hostningar , peta på allt hon går förbi m.m.

    Fick lära mig av vår privata barnläkare att man aldrig får säga åt som att sluta. Då blire bara värre sa han :) lite svårare att få hennes syster att inte säga åt henne. Hon blir galen. Ja Hör det inte längre. Haha

    Men psykologen vi går hos sa att vi skulle börja ge henne surfplatta 1 timma innan läggning så hon kunde koppla av.. och trot eller ej... från att va uppe till 01 varje natt så somnar hon 19.30 för att hon varvat ner tillräckligt mycket

    Ja det är alltid skönt att ha någon att prata med. Trots att det är vanligt så får man ofta svar som : nej inte ska du medicinera , varför gå till psykolog ? , kan ni inte hantera era barn? Det är lättare att sätta diagnos för man är trött på sitt barn... ja massa sånt får man höra.. urtrist :)

    Kram

  • Linda2barnsmamma

    Ja va olika de kan vara beroend på vart man bor. Här sa vi till redan när dottern ca 2 1/2 år och fick komma direkt till bvh/psykologen. Och tack vare de så e hon nu vid 5 års ålder mycket enklare att handskas med.

    Tycker det är så sorgligt att ni som har lite äldre barn fått kämpa så många år o kanske inte blivit tagna på allvar. Om man som förälder är orolig för sitt barn så borde man få hjälp direkt. Även för barnens skull. Min flicka känner att hon är annorlunda.. men inte på nått dåligt sätt.

    Ja tycker vi föräldrar med barn som har adhd ska ha eloge. Det är inget enkelt jobb att vara förälder och inte kunna.göra nånting samtidigt som man ser vad sitt barn går igenom.

    Nu håller ja tummarna för oss alla att vi får den hjälp vi behöver !!

  • Linda2barnsmamma

    Ja det är så hemskt att det ska vara så svårt att bli tagen på allvar idag.

    Min flicka har också problem med toabesök. Hon kissar i sängen var och varannan dag , trots att vi tar henne till toaletten kl 22.00 så kissar hon. Frågar man henne varför hon gör så och inte går till toaletten istället så säger hon ; men mamma , det är inte mitt fel att jag inte vaknar , sen att kisset bara kommer det är upp till kisset att stanna inne. (Sen flinar hon så man nästan dör) ;)

    Dom är ju så charmiga i sig samtidigt som man håller på att gå sönder inombords. Ni lider inte min flicka nånting av det här utan är fortfarande lika glad , men min oro kommer ju mot nästa år när.hon ska börja skolan...

    Kram till er alla <3

  • Linda2barnsmamma

    Hej. Ja du tänker helt rätt. Tyvärr så är båda skola och förskola ganska svåra att få att samarbeta utan diagnos. Men tycker definitivt du ska be dom o va lite mer uppmärksamma. Får dom bara rätt hjälp från början (med el utan diagnos) så hjälper det så mycket.

    Kämpa på så får du nog den hjälp du behöver. :) det känns så skönt (missuppfatta mig rätt ) att man inte är ensam om dessa problem. Att det finns folk här , utomstående man kan prata med. Det är alltid lättare att bolla idéer med er här en hemma ibland.

    Kram på er.

  • Linda2barnsmamma

    Absolut. Och här inne kan man skriva utan att bli dömd. (Såvidare ingen energidödare lägger ner tid på att svara) ...

    Vi är nog så många fler som har det såhär men tyvärr så är det många som gömmer sig och försöker kämpa med detta själv. Är tyvärr många föräldrar som lite skäms för sitt barn , att hen är annorlunda.. men detta är INGET att skämmas för.. man får tänka ; ja hjälper mitt barn mot framtiden ist för att själpa. .

    Alla som skrivit i denna tråd har så otroliga berättelser och det ger mig tårar i ögonen. Man känner verkligen hur mycket ni bryr er om era barn. Sån kärlek. Nu hoppas jag vi alla får den hjälp vi behöver så vi ej behöver tackla detta vare dag själva.

  • Linda2barnsmamma

    Ja herregud. Ju förr desto bättre för er alla . Dom ska som du säger inte neka om.man frågar eller påpekar att sitt barn behöver extra hjälp eller sitta lite enskilt om det nu skulle behövas. Skolan ska ju finnas där och hjälpa till . Sen om dom gör det eller inte är en annan femma. Men kontakta rektorn , de tycker ja. Säg vad du tycker och hur du upplever att din son mår. Du känner ju honom trots allt bäst

  • Linda2barnsmamma

    Ja men jag tycker det är så skönt att ha andra utomstående att prata och diskutera idéer med. och alla här inne visar verkligen hur mycket dom älskar sina barn och vill deras bästa..

    Här har vi ju särskilda skolor där barn med diagnoser går. Där personal är mer utbildade än vanliga skolor. Så jag hoppas min yngsta dotter möjligtvis hamnar på någon av dessa skolor för hennes skull och våran , så vi vet att hon tas om hand på rätt sätt.

    Ja säger absolut inte att vanliga lärare ej kan det men ja tror ni förstår vad ja menar

  • Linda2barnsmamma

    Ja visst är det. Därför är denna tråd väldigt intressant då man kan ta lärdom av andra . Nya råd , nya prövningar. . Väldigt bra tycker ja

  • Linda2barnsmamma

    Ja här oxå. . Har varit kalas här hela helgen.. puh. Och idag är barnen hemma och lediga.. peppar peppar så har dom hållt sams hittills idag ialf.. man går bara och väntar på detta utbrott som kommer vart efter..

    Ja blir helt slut , måste hålla igång henne med något hela tiden .. annars tar det 10 min och hon har släppt ut kaninen , klättrar i trappan eller bara kastar runt allting..

    Och storasyster tjurar för hon tycker den lilla är jobbig.. (hon har själv 6-års Trotsen nu)..

    Men annars glider dagen på som vanligt.. kanske ta en promenad med dom till affären ..

    Jag bor i Östergötland förresten

Svar på tråden ADHD barn nyligen fått diagnos