• hope88

    Vi som plussat efter IVF hösten 2016

    druvan52 skrev 2016-12-08 01:11:45 följande:

    Härligt, redan v17 alltså! Då blir rul före jul, vad skönt!

    Köpte gravidbyxor igår, oj vad sköna!! Och idag berättade jag för släkten, gick helt ok. Men tycker det är jobbigt att berätta. Känns liksom obekvämt på något konstigt sätt. (Brukar annars kunna berätta det mesta)


    Yes 23/12 så hoppas verkligen att allt ser bra ut då<3

    Eller hur visst är dom :) Skönt och kul att få ha berättat :) Ja jag känner lite likadant trodde det skulle bli på ett annat sätt när man började berätta men kanske är vår egna oro som tar över glädjen lite.
  • hope88
    Humla85a skrev 2016-12-08 01:46:57 följande:

    Gick in i v10 idag. Men måste säga att jag mer känner mig sjuk än gravid:-/ och det är ju inte som att jag har nått att jämföra med heller. Som en olustig känsla som drar runt i kroppen liksom, typ som vid magsjuka eller influensa... Ska det vara såhär?

    Illamåendet ligger som i bröstet och trycker men bara kräkts en gång i helgen som var.

    Har vul på måndag, så orolig att hjärtslaget ska vara borta.


    Woho kul med 2siffrigt :) hm vet inte men man har ju så mycket hormoner så det är säkert normalt även om det är jobbigt såklart.

    Det kommer gå bra på måndag <3
  • hope88
    Filli89 skrev 2016-12-08 11:23:26 följande:

    Har din mage blivit så stor ?? Åååh vad härligt. Ja har bara inskrivning inbokat 16 december får boka tid för kub efter d besöket, tiden går så segt alltså. Hoppas allt är bra med bebisen bara så orolig i mellan åt.


    Ja den växer på sig nu :) Ja det är mysigt <3

    Skönt med inskrivning snart hoppas att du får en tid för kub strax därefter. Jag känner ju samma jag. Är lugn någon dag sen orolig. Jättejobbigt!
  • hope88
    Lee*** skrev 2016-12-09 15:27:35 följande:

    Fin mage du har fått hope88.

    Var en vecka sedan ul, precis vid ul o den dagen är jag lugn. Ibland känner jag inte så mycket o då blir jag orolig, samtidigt som jag vet att jag känner emellanåt o någon dag inte så mycket.

    Tiden går fort men samtidigt så var det så länge sedan jag gjorde ul känns det som. Tyvärr kommer jag nog vara så här ända till bebisen är ute , om vi nu kommer så långt.

    Hade också viljat ha en ul maskin, men de vet inte om det är skadligt för barnet med för många ul, om risken hade varit 0 hade jag bokat in ett ul i veckan (går privat så det är inte svårt att få tid)

    Hoppas ni mår bra alla !


    Tack så mycket :) Vilken vecka är du i nu?

    Känner precis som du. Kan vara lugn 2 dagar, max 3 dagar efter ett ultraljud sen börjar jag nojja direkt. Otroligt tärande och tror som du att jag kommer vara såhär tills bebis ligger i våra famnar. Skönt att sista ultraljudet såg bra ut i alla fall :) Har ni fått tid för rul? Vi har tid 23/12.

    Ja hade det varit 0% risk hade jag gjort det en gång i veckan jag med. Läkarna på spec mödravården säger att de inte sett några risker men man kan ju aldrig veta till 100%.
  • hope88
    amandawic skrev 2016-12-09 18:41:00 följande:

    Får man hoppa in här? :)

    Gravid efter FET i augusti och BF i maj 2017. Idag är jag i v 20. (19+2)

    Första barnet och fick reda på att vi väntar en pojke på RUL igår :)


    Grattis och välkommen hit :)

    Väntar också en pojke enligt nipt. Rul blir 23/12. Är i v17. (16+2) idag :) Blev gravid via ivf (färskförsök) på andra försöket <3
  • hope88
    Lee*** skrev 2016-12-09 20:56:44 följande:

    Jag är i vecka 14+4, den 20 dec får vi lyssna på hjärta och den 9 jan rul. Om allt går bra med rul så kommer vi gå ut med graviditeten o berätta för jobbet. Kommer även berätta till vänner efter den 20:e dec. 2 vänner vet, en är själv gravid genom ivf o den andra vet vad vi går igenom. Har inte riktigt vågat gå ut med graviditeten ännu.

    Är så känslig mot stress o när ngt går emot mig, hade ingen bra dag i dag men i vanliga fall hade det inte ens besvärat mig. Kan vara att man är väldigt trött också.

    Du var väl sjukskriven? Är du ff det?


    Snart vecka 16 för dig då, härligt :) Mysigt att få lyssna på hjärtat! Det är ett magiskt ljud <3 är det ingen som märkt på jobbet än då eller döljer du magen?

    De närmsta vet och kollegorna. Kommer inte gå ut med något förrän efter rul heller till övrigt släkt och bekanta.

    Ja det är det säkert, tröttheten kan verkligen väcka en massa i kroppen.

    Är fortfarande sjukskriven men på 25% så jobbar 6 timmar om dagen nu till 1a januari sen får vi se. Tror inte jag kommer orka mer efter då jag har väldigt ont vissa dagar av foglossningen. Hur mår du i kroppen?
  • hope88
    Humla85a skrev 2016-12-09 21:15:24 följande:

    En fråga om KUB. Räcker det med att det är en ivf graviditet för att man ska få göra det? Eller?


    Kub får man göra både som ivf graviditet och vanlig. Vissa landsting erbjuder endast gravida över 35år det medan vissa låter alla göra det gratis
  • hope88
    druvan52 skrev 2016-12-09 21:42:04 följande:

    Har du gjort NIPT alltså? Fick bra siffror på kub men ändå lite osäker om jag borde göra NIPT ändå. Men kostar ju 7000 som är bra att ha till annat...så svårt att bestämma mig!

    Förresten känner igen det där med oro, blev lugn efter kub men nu orolig igen:-/


    Japp vi gjorde valet att gå på nipt direkt då ett ultraljud också ingick. Hon gick igenom det man kunde se då. Vi fick också betala 7000:- sved lite men tycker det var värt det. Orkade inte med kuben om vi hade fått dåliga siffror just för att det är en sannolikhet endast. Hade varit så jobbigt att då göra nipt och vänta i 2 veckor med ytterligare oro.

    Förstår det, vet inte om vi hade gjort nipt om vi fått bra siffror på kub direkt. Men kanske. Svårt det där.

    Ja visst är det jobbigt :( Önskar man hade en normal oro och kunde njuta mer men är väl svårt med tanke på den resa vi alla har bakom oss. Hoppas vi får gå hela vägen allihopa <3
  • hope88
    Lee*** skrev 2016-12-09 21:43:30 följande:

    Jag döljer magen rätt bra, har köpt två tröjor (dragkedja som jag har öppet o en med knappar) som är bra o har en del större toppar, men det blir svårare o svårare. Om jag skulle ta av mig tröjan då skulle nog folk se. En kollega frågade mig för 2-3 veckor sedan , jag tror kanske några har märkt men inte vågat fråga.

    Jag mår bra i kroppen , väldigt trött o jag orkar inte lika mycket. Sägs att tröttheten skall lätta , så jag hoppas på det.

    Vad jobbigt med foglossning, blir det värre för varje vecka. Känn av, kanske kan du arbeta några timmar per dag.


    Okej ja då blir det ju svårare att se hihi :p ja de ser nog men frågan är ju känslig så många vågar nog inte.

    Skönt att du mår bra :) Inget ont eller så? Ja trött är jag med. En konstig trötthet. Ja vi får ju hoppas på det men tror den kommer tillbaka när man närmar sig slutet dock hehe.

    Ja det är rätt kämpigt men de dagar som är bättre njuter jag av :) Ja det blir i alla fall inte bättre så får se vart det slutar. Är det som nu ska det nog gå bra :) Jobbar på mina 6 timmar om dagen och hoppas att jag orkar så så länge som möjligt annars blir det väl 4 timmar om dagen sen. Men som du säger jag får känna av :)
Svar på tråden Vi som plussat efter IVF hösten 2016