• UndrandeSökare

    ivf / äd 2016/ 2017?

    Jag håller med, jag har också läst "Den tuffaste ronden" och tyckte att den var jättebra.  Kan också rekommendera en liknande bok som heter "Operation barn" av Marie Granmar. Båda dessa kvinnor har gjort flera fertilitetsbehandlingar och lyckades få barn till slut. Böckerna finns på biblioteken.

  • UndrandeSökare

    Maran73- Hos AvaRiga kan de göra DNA Fragmentations test på sperman. Det testet finns inte i Sverige. Be att få göra det på kliniken i Riga.

  • UndrandeSökare
    Maran73 skrev 2017-02-13 17:24:02 följande:
    Aha, ok, tack!

    Kan du berätta lite mer, för villka är detta test "standard"? Eller gör de det på alla spermaprov? Min man hade dåligt resultat på "sperm morphology" dvs högt antal spermier med avvikande utseende, men detta sa kliniken "spelade ingen större roll då de ändå skulle göra ICSI". Min gyn hemma viftade också bort det rätt obekymrat... Men visst, det KAN ju även ha med simmarna att göra och inte bara mina ägg... Får väl kolla med kliniken lite länge fram vad de säger. Spermaprovet togs bara några timmar efter att vi haft sex, någon som vet om/hur det påverkade?
    Hej ! Jag har varit i kontakt med AvaRiga och de säger att mannen ska innan han gör spermaprov INTE haft sex eller utlösning på 3-4 dagar innan, ingen bastu, inga varma bad endast dusch.

    Om spermatestet med morfologi visar på inte normalt resultat så vill läkaren på AvaRiga att man gör DNA Fragmentationstest. Det kan man göra hos dem på kliniken och det kostar 85euro, du får svaret dagen därpå.

    Blir det inte godkänt på Fragmentationstestet så kommer de inte använda den mannens sperma, utan man får då välja en spermadonator. Kliniken har kontakt med en spermabank i Danmark.

    Jag vet att även kliniken Serum i Aten har det som standard att göra Dna Fragmentations test.
  • UndrandeSökare

    Hej alla!
    Hoppas det är ok om jag hoppar in med er här.
    Tänkte att jag kunde presentera mig, nu när jag skrivit några inlägg i tråden redan. Vi är ett par på 40+ som nu haft 5 missfall totalt, blir lätt gravid naturligt men det slutar i missfall varje gång. Den svenska missfallutredningen visade inget.

    Men jag misstänkte mitt immunförsvar kunde vara problemet så var till Dr D i Aten och gjorde bättre utredning hos honom, och fick veta att jag har immunproblem och koagulationsproblem, så gjorde behandling med alla de mediciner han rekommenderade (Trombyl, Fragmin, kortison, Intralipiddropp) men blev missfall ändå.

    Så bestämde att satsa på ÄD istället, kontaktade AvaRiga, gjorde Webinar, skickade in alla blodprover och papper de ville ha och planerar att åka till dem längre fram 2017.

  • UndrandeSökare

    Hej Smurfen - Jo, det kanske kan tyckas vara ett jättestort steg att resa till Aten för att få hjälp. För oss var valet ganska lätt att söka oss vidare utomlands, eftersom missfallsutredningen inte visade något, och vi inte fick nån hjälp alls i Sverige. Sen hade jag läst på nätet om en tjej som fått 9 missfall och efter hon gjort Dr Ds behandling fick hon barn. Sen hittade jag "Vi som snart är gravida efter utredning i Aten" tråden här på familjeliv. Eftrr att ha läst i den tråden kändes inte steget så stort att resa till Aten. Vi kombinerade det med en semesterresa så det blev en hel del sightseeing också.

    Enligt vad jag läst kan kvinnans immunförsvar vara problemet både vid upprepade missfall och i de fall när det aldrig blir plus. Jag har även haft kontakt med ett par där de aldrig plussat men efter de testat med kortison (prednisolon) i några månader så blev det ett plus och de fick barn. Kortison räknas som immunbehandling eftersom det lugnar ner immunförsvaret.

    Ja, det här med infertilitet känns som att lägga ett jättestort pussel, där man hittar bitarna allt eftersom.

    Tack för välkomnandet till tråden, jag hoppas jag kan bidra med lite information och det blir spännande att följa er. Planerar ni alla ev. ÄD hos AvaRiga i framtiden?

  • UndrandeSökare

    Smurfen - Varken Ipren eller Alvedon funkade vid mensvärk för mig så jag fick Pronaxen 500mg utskrivet av en gyn. Numera finns det Pronaxen 250mg att köpa receptfritt på Apotek i Sverige. Så testa med Pronaxen om du vill, det funkade för mig iallafall.

  • UndrandeSökare

    Superfurry - Om man gör ivf på kliniken i Falun så håller de på med immunbehandling.

    Men de är bäst på immunproblematik utomlands, ivfSerum i Aten, och Life clinic i Aten är jätteduktiga. Det finns även en klinik i England. Kommer inte ihåg namnet nu, men doktorn där heter Dr Gorgy.

    Funderar du på om ditt immunförsvar kan vara problemet?

  • UndrandeSökare

    Superfurry - En immunutredning kostar ca 20.000 sek hos Dr D. Sen tillkommer flyg, hotell etc

    Man bara skickar ett mail till Dr D och säger att man vill bli hans patient så skickar han ett patientformulär du ska fylla i. Sen pratar ni med varandra via Skype eller telefon. Sen bokar du hotell och flyg och reser dit.

    Han gör vul, tar blodprover som skickas till labb i Usa och du får ev. ditt första intralipiddropp. Alla mediciner som behövs kan köpas receptfritt på Apoteken i Aten.

    Hos Serum vet jag inte vad det kostar. Googla på ivfSerum i Aten så hittar du dem.

    Du är välkommen till Atentråden här på Familjeliv, "Vi som snart är gravida efter utredning i Aten" Där finns massor med info och tjejer/kvinnor som både varit eller är på väg till Aten.

  • UndrandeSökare

    Maran - Ja, ni kan göra om spermatestet med morfologi om ni vill där mannen avstår från sex, utlösning, bastu, etc i 3-4 dagar. Obs ! inga mediciner får han ta heller undet den tiden. Annars går ni direkt på fragmentationstestet om ni vill spara tid. Morfologitestet går att göra på fertilitetsavdeln (RMC) på svenska sjukhus om mannen är under 55år och ni har en läkarremiss för det. Annars gör båda testen hos AvaRiga.

    Ja, det kan bli så att man måste använda både manlig och kvinnlig donator. Visst är det jättetråkigt om det blir ED istället för ÄD men huvudsaken i slutändan är ju att man lyckas och får barn eller hur?

    Jag tycker att det är ett tecken på att det är en mycket seriös klinik man har att göra med (AvaRiga) när de vägrar använda sperma som inte är 100% bra. Men visst är det tråkigt för de män/kvinnor som inte blir genetisk förälder, men man sätter ju sin prägel på ett barn man uppfostrar också eller hur? Man kan ju behöva ha lite tid att fundera hur man vill göra om man väljer detta eller väljer att leva barnlös resten av livet.

    Självklart är detta inget man är inställd på när man börjar försöka få barn. Sorry för långt inlägg.

    Hoppas det går bra för er !

Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?