Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Trump som president :( vad händer nu?

    Det verkar som Lill-Putin följer Stor-Putin i spåren.

    Enligt Washington Post har de Twitterkonton som visade hur få det var som kom till Lill-Putins installationsceremoni stängts ner.

    Och nu börjar till och med Fox verka tröttna på Lill-Putins beteende.

    www.svd.se/twitterkonton-som-visade-bilder-fran-installationen-stangs-ned


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Moderno skrev 2017-01-23 09:43:22 följande:
    Jag instämmer.

    Kan nog bli en ganska intressant, men också bitvis otäck resa vi - och särskilt amerikanarna själva - har framför oss. Handelskrig är en sak, och kommer i första hand att påverka usa självt, men jag undrar hur stor risken i förlängningen är för "riktiga" våldsamheter, såväl inom usa som i andra delar av världen.

    Det stod väl klart att Trump är en ytterst excentrisk person i valkampanjen (och mycket tidigare än så), men jag trodde nog att han till slut, i egenskap av företagsledare, skulle se till att omgärda sig av vettiga rådgivare. Känns för närvarande rätt tveksamt om han lyckats med det.
    Ja, det är faktiskt riktigt, riktigt obehagligt.

    Hans tankar om hur han ska återupprätta USA:s storhet i kombination med hans megalomani och hans oförmåga att skilja mellan sant och falskt - samt hans lättkränkta småkurenhet kan visa sig utvecklas till en mycket explosiv dokusåpa i verkligheten.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    JTA skrev 2017-01-24 15:40:42 följande:
    Det var rätt många amerikaner som tyckte att Trump borde bli en bra president. Eller åtminstone bättre än alternativet som bjöds. Om man bara lyssnar på amerikansk mainstream media och deras svenska ekolådor så är det ju helt omöjligt att förstå hur han kunde bli vald. Så det måste vara någonting som saknas i den bild som vi serveras.

    Den som anser Trump vara den värsta president man kan tänka sig bör även betänka att Obama deltog i sju (nio?) krig och att dennes föregångare George W. Bush kvaddade situationen i Irak och Afghanistan så grundligt att vi i Sverige fortfarande får ta konsekvenserna genom massiv invandring och därpå följande massiva ekonomiska och sociala belastning. Tro inte att jag har någonting till övers för USA och dess återkommande utrikespolitika haverier. Ser bara ingen större skillnad, än, på de olika idioterna.

    Trump är åtminstone den förste amerikanske presidenten som inte tackat gud för vinsten. Alltid nåt.
    Gjorde han inte.

    Tydligen har han nu pratat med kongressen och påpekat att han visst skulle ha fått flest röster om inte Clinton fått tre miljoner illegala röster och om jag minns det jag läste rätt att det visst var rekordmånga som såg hans installation.

    Jag tror helt enkelt att han har fokus på de för honom viktiga frågorna och ur det perspektivet så menar nog Trump att det minsann var färre som såg guds installation den gång det begav sig - så varför skulle Trump tacka gud.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Världsmedborgare skrev 2017-01-25 08:17:42 följande:
    För varje dag som går, blir jag alltmer tveksam till att Trump kommer att sitta kvar i 4 år.
    Och vad som kommer att fälla han är hans egna affärer och alla de lögner han sprider omkring sig, han kommer alltså att falla p.g.a att han har nån märklig "defekt" som gör att han måste bevisa att han är bäst och störst, trots att fakta bevisar motsatsen.

    Och det behovet är inget nytt, han har tidigare gått till domstol, och förlorat samtliga mål, där han anklagat andra för att ljuga, så han verkar inte ha lärt sig nåt av sina tidigare dumheter.

    Och när han nu förklarat krig mot media, så visas hans lögner upp för det amerikanska folket, och bara det kommer troligen att driva han till ännu fler lögner. 
    Vi kommer säkert även få se och höra fler hot mot media och dess personal, vilket givetvis kommer att trappa upp kriget ännu mer.

    Men nu är inte USA nåt Ryssland, Polen, Ungern eller Turkiet, där man kan tysta media och sätta folk i fängelse och t.o.m beordra avrättningar på de journalister som inte hyllar regimen.
    Så jag skulle inte bli minsta förvånad om Trump fäller sig själv.
    Helt enkelt gör sig omöjlig hos de egna som tvingar dom att agera, för att inte amerikanska folket och omvärlden helt ska tappa förtroendet för regimen i USA.
     
    Tja, det verkar väl rimligt att kongressen till slut tvingas agera och se till att minimera skadeverkningarna och då är det inte alls osannolikt att han fråntas ämbetet.

    Valfuskfixeringen måste ju väcka farhågor om att han är spritt språngande galen.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    JTA skrev 2017-01-25 09:37:15 följande:
    Det går inte att förstå vem och vad du refererar till med "gjorde han inte". Försök gärna igen.

    Ja, Clinton fick fler röster. Men Trump fick också en hel del röster och givet den bild vi får oss serverad borde han inte ha fått en enda.

    Jämret om att Trump vann trots färre röster (vilket är en effekt av USAs system, vilket de inte kommer att ändra på i första taget eftersom USA är bäst) är också väldigt intressant. Före valet blev det ett himla liv när Trump andades någonting om att inte respektera valresultatet om han förlorade. En ren antidemokrat, EN FASCIST! Men nu är det plötsligen helt ok. Jag förstår inte hur man kan tänka så, man avslöjar ju sig som ren idiot.
    Gjorde det inte.

    Det refererade till ditt påstående att Trump inte tackade gud, en halvretorisk fråga som bottnade i att jag inte fann det mödan värt att kontrollera om ditt påstående var korrekt eller inte.

    Den bild vi fick oss serverad! Jag förstår inte att så många tycks tro att vi fick rösta om president i USA. Svenska medborgare är inte röstberättigade där.

    Ja, att Trump inte kan acceptera att Clinon fick flest röster kan man kanske kalla idioti, jag tror dock att det är bättre att utgå från hans narcissism och oförmåga att skilja mellan sant och falskt om man vill förstå varför han ältar den påhittade nyheten om att ett omfattande valfusk.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    JTA skrev 2017-01-25 11:36:31 följande:
    Ja, den bild vi har fått och får oss serverad. Jag vill se en förklaringsmodell till det faktum att Trump blev vald men allt jag ser i amerikansk såväl som svensk media visar att han inte alls borde ha blivit vald. Men nu hände det faktiskt, och givet att vi inte vill vara faktaresistenta måste det vara någonting som saknas i den serverade bilden. Det är ju en synnerligen enkel och given slutsats.
    Är det verkligen det. 

    Det är inte första gången en populist och lögnare blivit vald, dessutom fick Clinton fler röster.

    Det är inte svårt att finna förklaringar tycker jag, främst att två bland majoriteten mycket avskydda personer ställdes mot varandra osamt Trumps budskap att han skulle göra Amerika stort igen genom att vrida utvecklingen tillbaka.

    Däremot är det nog första gången som ett land genom demokratiska val fått en regelrätt galning till ledare.

    Så jag tycker inte det finns något som saknas i en serverade bilden, att det är få som överhuvudtaget röstar i USA är ju ingen nyhet.

    Det Obama sa att han hade vunnit om han hade fått ställa upp är liksom givet, han kunde ha tillagt att nästan vem som helst som ställt upp mot Trump hade vunnit valet. Men det hade varit lite för elakt mot Hillary Clinton.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    JTA skrev 2017-01-25 09:45:53 följande:
    FDFMGA och Världsmedborgare:

    Vad är det som skulle få Trump att avgå? Han har ingen heder eller värdighet, han verkar inte bry sig om att han ljuger och blir avslöjad, så han lär inte självmant avgå. Varför skulle kongressen avsätta honom? Kan den ens det? Måste det inte till någon direkt lagöverträdelse eller psykiatrisk diagnos? Riksrätt?
    Såg inte ditt inlägg.

    Ja, den möjligheten finns. Du får inte ens särskilt bra betalt om du satsar pengar på att Trump blir avsatt redan det första året, fyra gånger pengarna låg insatsen på förra gången.

    Det finns en hel del skrivet om hur det går till när representanthuset och senaten avsätter en president.

    Senast vad det DI:s leadre som berörde möjligheten

    www.di.se/opinion/frida-wallnor-trump-riskerar-jobbet-med-sina-logner/
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    JTA skrev 2017-01-25 16:29:56 följande:
    Den ledaren tyvärr bakom betalvägg.

    Men intressant dårå ändå. Jag skulle tro att om Trump sparkas utan att man har stöd av åtminstone en överväldigande del av väljarna, så skapar man en mycket intressant situation - som ju redan är intressant iom att det är sällan man sparkar presidenter. En kampanj regisserad och driven av den media som vi ju vet redan innan har varit väldigt negativ mot Trump och alla som skulle kunna tänkas stödja honom, lär inte bli väl mottagen av dessa. Det får lov att vara någonting i stil med entydigt bevisad högförräderi för att många skall välja samma sida som etablissemanget och media. Och det skulle kunna tänkas att "entydigt bevisad" inte längre är en möjlighet, så här i fake news, narrativensoch faktaresistensens tidevarv. Varför skulle Trumps väljare tro på vad media säger, de har redan visat att de inte längre gör det.

    Och jag hoppas att ni inte trodde att dessa fenomen kom med Trump? Mainstream media liars, ljugmedia, Lügenpresse - det är sedan länge media självt som stått för ljugandet.
    Också bakom en "betalvägg" men inte tidningens eget material utan Nyhetsbyrån Direkt så det kan jag kopiera in:

    Att Donald Trump avgår eller avsätts innan den fyraåriga mandatperioden tar slut ger låga 2 gånger pengarna hos brittiska Ladbrokes. Att Donald Trump sitter kvar hela mandatperioden ger samtidigt 1,8 gånger pengarna.

    Ja, jag är medveten om att det finns en ganska stor grupp människor som inte tror på media utan delar sina egna historier på nätet i stället eller väljer att gå till högerextremistiska propagandasajter som avpixlat eller Breitbart för en del av Trumps väljare. En av de mest delade nyheterna inför presidentvalet var den fejkade om att påven gett Trump sitt stöd, en annan att Clinton låg bakom en pedofilrestaurang.

    Det pågår ju en diskussion hur man ska kunna höja den källkritiska kunskapen.jag tror att det ger sig själv inom någon generation, men att det är lika lönlöst att försöka övertyga konspirationskramarna som det vore att försöka övertyga Gudasänd, om du minns honom, att jorden inte är ihålig och att det bor rymdvarelser i dess inre.

    Ja, jag tror att Trump kommer att bli avsatt, att hans lögner och självhävdelsebehov till slut blir antingen fullständigt löjeväckande eller också oerhört skadligt för USA. De delar av Trumps väljare vars hjärnceller gått i ide kommer säkert att bli upprörda, men de flesta kommer säkert bara att dra en lättnadens suck över att vicepresidenten blir president och att man blivit kvitt en narr,
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?