• Aspargus

    Vi som just börjat försöka, här kan vi stötta varandra

    vetlanda skrev 2016-12-10 09:23:43 följande:

    Tack så mycket tjejer!

    Känns lite förvirrande bara att jag har mensvärk. Men ska som sagt ta ett nytt om några dar.

    Och Livetsgång, jag har trott att min mens varit på gång i tre dar nu... Så håll tummarna.


    Man kan väl ha mensvärk fastän man är gravid :) livmodern växer ju! Vilket försök var ni på?
  • Aspargus
    Livetsgång skrev 2016-12-10 09:44:33 följande:
    Ja man kan ha mensvärk också.. men man blir ju ändå en orolig höna.

    Min molvärk va tydligen för att jag är extremt hård i magen med..Det släppte nu efter gjort nr 2 haha

    Jag är vanligtvis ALDRIG hård i magen heller. Det är väldigt sällsynt för mig nämligen så ännu en ny upplevelse eller symptom eller hur man ska uttrycka det.

    Att man blir hård i magen  efter kaffe med är ännu för mig ett frågetecken.

    Men nu har värmevallningarna kommit tillbaka igen :/ hatar dom.
    Låter ju verkligen som om det kan vara något i magen, hoppas det stämmer! Men försök hålla hoppet på en måttlig nivå så du inte blir för besviken om det inte blivit något. Fan, det är ju så himla svårt innan och under bim-dagen! Jag håller alla tummar för dig att du får ett tydligare streck i dagarna!

  • Aspargus

    Hur ska man stå ut med denna väntan. Är bara på äl+5 idag och dagarna går så långsamt... Vill ju bara vara avslappnad och helt plötsligt vara vid bim och tänka "Hoppsan, det hade jag knappt tänkt på!"


    Har redan tydliga PMS-symptom, finnar, molvärk, mitt vanliga paranoida humör under PMS, svullen mage och magkatarr. Men allting är sådant jag bruka ha och jag tror faktiskt inte på att man känner riktiga symptom förrän möjligen ett par dagar innan bim om ägget fäst tidigt.

  • Aspargus
    vetlanda skrev 2016-12-10 11:21:39 följande:
    Tack

    Jag slutade med p-piller för ett år sen men undvek sex vid ÄL fram till juni.

    Sen har vi missat ÄL för vi vart bortresta på var sitt håll.

    Faktum är att vi hade sex söndagen och jag hade ÄL onsdag, torsdag...
    Okej! Då håller jag alla tummar för att den lille ärtan stannar kvar i magen nu och att allt går bra för dig :) Grattis igen!
    Vi hade sex tre och två dagar innan samt samma morgon som det jag tror var äl-dagen. Hoppas på att det var fräscha simmare så de höll sig kvar alternativt att de som kom på samma dag som äl hann fram i tid.
  • Aspargus
    vetlanda skrev 2016-12-10 11:35:57 följande:
    Tack! Det hoppas jag med.
    Aspargus skrev 2016-12-10 11:29:17 följande:

    Okej! Då håller jag alla tummar för att den lille ärtan stannar kvar i magen nu och att allt går bra för dig :) Grattis igen!

    Vi hade sex tre och två dagar innan samt samma morgon som det jag tror var äl-dagen. Hoppas på att det var fräscha simmare så de höll sig kvar alternativt att de som kom på samma dag som äl hann fram i tid.


    Tack! Ja det hoppas jag med.

    Ni verkar ju ha prickat in det riktigt bra.

    Hur långt är de kvar till testdag?

    De ska bli spännande!
    Ja, men det behöver ju inte betyda att det blev något ändå så jag håller mig på mattan med mina förhoppningar. Är även osäker på om jag ens hade ägglossning för jag fick inga typiska flytningar denna gången. Ska inte testa förrän tidigast 20/12 så det är långt kvar :( Får göra som du och fokusera på träningen och studierna så länge!
  • Aspargus
    erijon skrev 2016-12-11 11:08:27 följande:

    Ja. Jo jag förstår och vet själv att symtom för kommande mens och graviditet kan vara precis samma.

    Men menade mer om någon visste HUR tidigt man faktiskt kan känna av symtom oå graviditet? För får man symtom ÄL+5 och sen visar det sig att man är gravid- då vad det väl gravsymtom? Eller man kanske inbillade sig. det är så himla svårt att veta.


    Tror det är svårt att känna gravidsymptom innan hcg börjat produceras. Fram till dess har man ju samma hormoner i kroppen som vid pms och det borde ge samma symptom så det lär vara omöjligt att skilja på fram till man testar positivt på test. Så det är väl beroende på när ägget fäster och hcg börjar bildas kan jag tänka då. Men då borde man ju som sagt också testa positivt också. De flesta verkar inte börja känna symptom förrän efter bim. Rörigt det blev haha :)
  • Aspargus
    Rut86 skrev 2016-12-13 18:00:22 följande:

    Vad har ni för appar för att ha koll på äl? Jag har inte använt ägglossningstest eller koll på temp så vill bara ha lite koll på när äl borde vara på ett ungefär. Har oregelbunden mens så det känns omöjligt. Installerade nu period tracker som verkar mkt bättre än den jag hade innan. Den gör nån slags uträkning utefter menscykeln de senaste månaderna. Så det skiljer nästan en vecka på berälnad äl på de två apparna jag har nu... Enligt period tracker har jag äl på julafton.


    Jag hade period tracker men jag tyckte den var lite oflexibel om man själv vill bestämma när man hade äl (när man vet säkert liksom). Nu har jag både den (för har massa anteckningar i den) och en som heter Flo som jag tyckte var smidig. Vilken hade du innan?
  • Aspargus
    cclaras skrev 2016-12-13 20:20:34 följande:

    Hoppar på här!

    Jag är 22 år och min sambo 29 år. Vi försöker nu skaffa vårt första barn. Helst av allt vill jag att det ska hända NU NU NU. Väntan är olidlig. Jag slutade med mina minipiller i fredags och fick miiiiinimalt med pillermens idag. Någon som vet om man kan ha ÄL trots pillermens och räknas pillermensen som en riktig mens när man pratar om menscykel? Jag började igår käka folsyra och har köpt hem ÄL-test för att se om jag kan försöka hitta när min ÄL är. Då jag ätit minipiller under många år och knappt haft någon mens så är det svårt att veta när ÄL är genom att räkna! 

    Önskar lycka till till er som försöker och ett grattis till alla ni som plussat! 

    Kramar


    Vänta bara till du sitter och väntar mellan äl och bim ;) man blir smått galen!

    Jag vet inte angående pillermensen. Jag åt cerazette för tre år sedan, min mens och ägglossning kom igång direkt efter det vad jag vet! Men då hade jag å andra sidan inte jättebra koll på exakt när. Det är nog olika för alla. Hoppas den kommer igång snart! :)
  • Aspargus
    vetlanda skrev 2016-12-14 10:59:43 följande:

    Hej tjejer!

    Tänkte bara uppdatera lite. Tog ett nytt gravtest idag. En sticka. Det var negativt. Har haft som mensvärk och lite lite blödning.

    Det känns jättetråkigt. När man äntligen fått plus så går det åt helvete.


    Nej! Skit också. Stackare :( Kram!
  • Aspargus
    vetlanda skrev 2016-12-14 12:07:14 följande:

    Tack!

    Blev väldigt förvånad över min reaktion faktiskt. Trodde inte att jag skulle bli särskilt ledsen. Hade ju typ som mensvärk ända från den dagen mensen skulle ha kommit.

    Aja, nu är det som det är.

    Kram och lycka till med ditt plus förhoppningsvis!


    Tråkigt ändå :( Svårt att veta hur man kommer reagera innan det skett antar jag. Hoppas du återhämtar dig snabbt. Kram igen!

    Jag har nog gett upp hoppet för denna gång. Har inte bil förrän om 5-6 dagar men känner på mig att det inte blivit något.
Svar på tråden Vi som just börjat försöka, här kan vi stötta varandra