Inlägg från: Anonym (alice) |Visa alla inlägg
  • Anonym (alice)

    Ingen alkohol på nyår

    Jag har samma regel i mitt hem. Ingen alkohol och inget fjantigt drickande bakom husknuten. Antingen accepterar man mina regler eller så kommer man inte. Plättlätt.

    Och som upplysning till alla vilda spekulationer: ingen av oss har alkoholproblem och har aldrig haft. Det är en livsfilosofi.

    Ni som kräver alkohol och tycker att alla ska ha rätt att få dricka: säger ni samma sak om ni blir hembjudna till en vegan? Att det är en mänsklig rättighet att äta kött så antingen ska veganen servera kött eller låta gästerna smaska vid tomtgränsen?

    Ju mer sånt respektlöst trams jag läser om att man minsann har rätt att kräva att få det man vill ha utan hänsyn till andra desto gladare är jag att jag gjort mig av med dessa sk vännerna.  Att ens försöka sätta diagnoser som alkoholproblem säger mer om er, eftersom det är otroligt respektlöst.

  • Anonym (alice)
    Flash Gordon skrev 2016-12-06 19:56:28 följande:
    Det spelar naturligvis roll för frågan om TS agerar rimligt och har en rimlig orsak till att förbjuda vuxet folk att ens dricka alkohol-bubbel utomhus, borta från hennes hem och borta ur hennes åsyn, eller inte.
    Det är inte upp till dig att värdera varför TS tycker som hon gör och sen sätta dig på dina höga hästar för att avgöra om det duger. Det enda du kan förhålla dig till är att det är alkoholförbud samt att gästerna vägrar acceptera det.
  • Anonym (alice)
    Flash Gordon skrev 2016-12-06 20:14:39 följande:
    TS har bjudit in alla att tycka om saken i och med att hon startade tråden.
    Om saken ja. Du måste således lära dig skilja mellan sakfråga och den "rätt" du tar dig att tycka till om allting.
    TS har så vitt jag har sett inte frågat om åsikter angående förbudet men det gör du?
  • Anonym (alice)
    Anonym (gosh) skrev 2016-12-06 20:37:57 följande:
    Du kanske själv ska förhålla dig till sakfrågan i stället för att tillrättavisa Flash Gordon i inlägg efter inlägg. Så jävla ointressant att läsa.

    Ts: de borde ha tackat nej till er torrlagda "fest" på nyår.
    Du är allt en riktig liten blixtrande lustigkurre!
    Puss på dig! Hjärta
  • Anonym (alice)
    Anonym (uh?) skrev 2016-12-06 20:52:36 följande:
    Nej, hur skulle det gå till? Åka hem till vännerna och tömma deras barskåp när de inte är hemma? Stalka de när de rör sig mot systemet? Betala av bartendern för att inte kunna servera de? Klart hon inte kan neka sina vänner att dricka annars Flört 
    Bara på familjeliv!
    Äskar ditt svar!  Solig
  • Anonym (alice)
    Flash Gordon skrev 2016-12-06 21:05:53 följande:
    TS har inte satt några begränsningar alls utan har en öppen trådstart.

    Slut på denna metadebatt nu?
    Oavsett vad TS säger är det inte hon som äger tråden. Jag bara påpekade att om man inte vill uppleves som allmänt respektlös bör man hålla sig till sakfrågan istället för att kräva svar på allt och lite till bara för att man är nyfiken.

    Tydligen inte eftersom du fortsätter att debattera din rätt att vara respektlös. Vilket iofs passar i tråden som handlar om respektlöshet. Flört
  • Anonym (alice)
    Flash Gordon skrev 2016-12-06 21:18:55 följande:
    Det finns inget respeklöst hos de i tråden som undrar över skälen till varför TS gör som hon gör. Istället är det bra information att få för att bedöma hur man tycker att TS skall agera.

    Och försök gärna visa lite respekt när du skriver till folk istället för att hålla otrevlig ton.

    Givet det TS skrivit än så länge så ser jag det som naturligt att TS släpper på det coh inte bråkar om saken om vännerna går utanför huset och skålar med varandra.
    Nej självklart tycker du det. Det är sällan någon håller med om att man själv uppträder respektlöst. Sånt handlar om självinsikt. En del har mer, andra har mindre. Men som du kan läsa i tråden ser andra när någon är respektlös och säger det också. Helt utan att kräva att veta TS hela filosofi. Därför att de respekterar TS beslut.

    Jag är inte otrevlig utan korrekt men jag förstår att du upplever det som otrevligt att få höra om hur ditt beteende upplevs. Det är en ganska naturlig reaktion då få tycker om att få höra om sina brister. Men du har ett val, att känna dig kränkt eller att fundera på hur du kan ändra dig så att samma sak inte återupprepas men oavsett vad du väljer är det inte mitt ansvar eftersom jag varit korrekt hela tiden.

    Är det mer du behöver veta?

    Självklart anser du att TS ska rätta sig efter gästerna, att de har rätt att kräva allt av sin omgivning oavsett vad omgivningen tycker. Det ligger i respektlöshetens natur att resonera på det sättet. För andra är det mer naturligt att faktiskt ta hänsyn till sin omgivning och inte alltid kräva att andra anpassar sig.
  • Anonym (alice)
    Anonym (Fro) skrev 2016-12-07 01:01:10 följande:
    Varför svarar du inte på frågan om varför ni förbjuder andra att dricka alkohol? Är ni nyktra alkoholister? I så fall kan jag förstå att ni inte vill lockas av andra som förtär alkohol framför er.

    Undrar även hur gamla ni är?
    Vad angår det dig och vad har det med sakfrågan att göra?
    Grundfrågan är om man som gäst har rätt att kräva att värdparet anpassar sig istället för att acceptera på förhand kända regler.

    Jag känner absolutister i alla åldrar, från tonåringar till pensionärer. INGEN är nykter alkoholist och alla har olika orsaker varför de säger nej till alkohol. Känner något färre fd och aktiva alkoholister, samtliga är mer tillåtande.
  • Anonym (alice)
    Flash Gordon skrev 2016-12-07 09:26:02 följande:
    Som du märker är det fler som tycker att orsaken är relevant för att ge ett bra svar.

    Nu tror jag inte TS kommer att svara på det och det spelar väl ingen roll egentligen.

    TS tänker försöka förbjuda vuxet folk att, om de så vill, skåla i champagne på tolvslaget - utanför hennes hus.

    .

    Men du borde fundera på språket ditt när du skriver till folk och inte vara så aggresiv.
    Att det är flera som är respektlösa innebär inte per automatik att det är rätt. Det innebär endast precis det, att det inte är helt ovanligt att man är respektlös.

    Precis. Det spelar ingen roll. Exakt det jag skrev från början.

    TS förbjuder ingen att dricka alkohol, hon förbjuder bara människor att dricka alkohol hemma hos sig. Jag antar att du resonerar samma lika - att det är du och inte andra som bestämmer hemma hos dig oavsett vad det är för regler du har. Eller varför.

    Jag är som jag sagt korrekt, varken otrevlig, respektlös eller aggressiv. Det är du som projicerar ditt ogillande på mig och det är ditt ansvar att inte göra det. Inte mitt.
  • Anonym (alice)
    Anonym (Suck) skrev 2016-12-07 09:50:30 följande:
    Vill dom dricka så kan dom bara tacka nej. Att dricka på nyår är inget tvång. Att umgås med vänner och familj, ha trevligt och fira av det gamla året/in det nya året det är väl det de handlar om? Inte vad man skålar med.
    Jag har inte druckit på nyår sen jag var 23 år. Sen dess har vi alltid firat nyktert med familjen varje år. Vi har jätte trevligt och jag ser framemot nyår varje år.
    Man kan ha kul utan alkohol? Har jag hört? Men det tror jag inte på.
    Typ.

    Läser man i tråden verkar det vara gott om respektlösa vuxna människor som dricker alkohol nästan tvångsmässigt eftersom det inte blir kul eller gott utan.
  • Anonym (alice)
    Anonym (Man i kalasbyxor) skrev 2016-12-07 13:00:05 följande:
    Men snälla själv! Försök förstå att den alcohol kommer inte att finnas kvar I hemmet efter det att gästerna lämnat!
    Hur kan man vara så naiv att man vill tvinga andra att leva efter sina värderingar???
    Det är ingen som tvingar någon till någonting. Däremot förutsätts man att som vuxen vara begåvad med någorlunda hyfs och vett. Är alkoholen så viktig tackar du nej, bara den som saknar normalt hyfs och vett tjafsar likt en 4-åring. att den minsann har sin rätt att få sin vilja fram oavsett vad andra säger.
Svar på tråden Ingen alkohol på nyår