• MomtoBe1

    Livrädd för förlossning!!! (Första bebben!)

    Hej alla ! Jag är ny medlem här på FL och har varit inne här och läst massvis med inlägg om förlossningar och hur det har gått till efteråt. Är väldigt nervös då detta är mitt första barn, jg är 21 år gammal. Hur kändes det för er inför ert första barn?? Jag kan ju inte vara ensam om detta...

    Varför ska jag tänk på det värsta ? Självklart är det en individuell grej det här med födseln, men jag fasar för det värsta !!! Jag är beräknad den 28 jan. Vilket är väldigt snart.

    Berätta gärna om Era förlossningar och hur det gick för Er!

    Mvh, Salli

  • Svar på tråden Livrädd för förlossning!!! (Första bebben!)
  • Stina minna

    Gick superbra, båda två.

    Den första födde jag med bedövning den andra helt utan. Har bara positiv upplevelser. Gjorde ont men var hanterbart. Var mer "utmattande och ansträngande" än smärtsamt. Och att få upp bebis på bröstet... Jösses.. Världens häftigaste och mest fantastiska ögonblick!

    Tycker du och din kille ska gå profylaxkurs. Läs gärna boken "föda utan rädsla", den gav mig super bra tips i positivt tänkande som jag hade stor nytta av.

    Fundera också på hur du hanterar smärta vanligtvis. Vill du röra dig? Vara stilla och koncentrerad? Duscha varmt? Lyssna på musik?

    Lycka till!

  • Malinfjell

    Skulle säga så här att jag tror inte det är så bra för dig att sitta o läsa förlossningsberättelser om du är rädd för förlossningen då det lär komma upp ett antal otrevliga upplevelser vilket kommer bara göra dig ännu räddare. Utan läs böcker som ex personen över rekomenderade elr gå kurser. försök tänka possetiva tankar och gå mer på att det här kommer gå bra!
    Du kan ju också tänka så här om du fasar för det värsta så kommer du mest troligt bli glatt överaskad:)

    Var själv 21 år när jag födde min son förra året. Jag var inte direkt rädd(självklart nervös) för förlossningen utan tog det mer som jag tar det när det väl är där.
    Satt även jag och läste förlossningsberättelser och ''horror storys'' om vad som kan gå fel och hur det kommer göra ont.
    Läste även på om själva förlossningen och vad för smärtlindring jag kan tänka mig m.m.
    Men när jag väl var där så var det som inget jag hade kunnat tänka mig. 
    Var det absolut värsta men samtidigt det mest fantastiska jag varit med om.
    Sa då aldrig igen men nu sitter man här och väntar nr 2.

    Det jag kan verkligen rekomendera är vila så mkt det går och ät mkt som man får energi av så du har orken när du väl är där! 

    Lycka till och försök att inte tänka på det som kan hända utan tänk bara på det fantastiska som kommer med det! 

  • AM89

    Håller med! Sitta och lyssna på andras föröossningsberättelser gör det inte bättre! Prata med fin bm om det och se vad hon kan göra :) jag har precis fått veta att jag är gravid med mitt andra barn hade en förlossning med komplikationer sist och är rädd men dessa komplikationer berodde på min kropp inte fungerade som den skulle och inget annat så nu ska jag få träffa en läkare på specialistmödravården och få prata ????

  • Wooden

    Allas upplevelser är verkligen så himla olika! Precis som dina tidigare svar så är jag inte säker på att förlossningsberättelser är rätt väg att gå. Däremot är mitt allra största tips att vara påläst! Det hjälpte mig så otroligt mycket genom att man vet vad som händer osv. Alltså hur förlossningens normala förlopp är, vad som gör ont och varför. Rekommenderar verkligen "Föda utan rädsla" som du fick tips om ovan. Jättebra bok! Läste även "Att föda" av Gudrun Pascal, också väldigt informativ och bra. 
    Om du vill "knarka" lite förlossningar rekommenderar jag "En unge i minuten" som finns på tv4play. Jag har sett varje avsnitt minst 3 gånger och kommer titta igen när det närmar sig min andra förlossning.
    Lycka till!

Svar på tråden Livrädd för förlossning!!! (Första bebben!)