• Wooden

    Hur mycket gick ni upp i vikt??

    Det är VÄLDIGT individuellt hur mycket man går upp (eller ner) under graviditeten och för vissa har det kanske stor påverkan hur man rör sig och äter och för andra spelar det absolut ingen roll. Självklart förlorar man aldrig på att vara hälsosam, men man kan lika gärna gå upp mycket i vikt ändå pga andra orsaker. Precis som vissa både tjejer och killar kan trycka i sig vad som helst och hur mycket som helst i matväg och ändå vara smala som stickor. 

    Jag hade ca 10 kilos övervikt när jag blev gravid första gången. Gick upp 20 kilo, från 75 till 95 kilo. Någon vecka efter förlossningen var jag fortfarande oerhört svullen, men sen rann vikten av mig. Tror jag vägde under 80kg efter drygt en månad. Jag ammade, men hade väldigt svårt att vara ute och röra mig pga komplikationer efter förlossningen. Nådde min startvikt ytterligare ett par månader senare. 

    Under hösten har jag tagit hjälp av en dietist för att få ordning på vikten. Hann inte riktigt färdigt eftersom jag blev gravid på nytt. Men startar denna graviditet på 69 kilo, vilket känns bra!

Svar på tråden Hur mycket gick ni upp i vikt??