Inlägg från: Anonym (SSK1) |Visa alla inlägg
  • Anonym (SSK1)

    Sjuksköterskor! vad har ni i lön?

    Jag är snart 45
    Jobbat i 18 år
    Har en specialistutbildning och lite mer relevanta hp. 
    Jobbar inom ambulansen

    Grundlön knappt 35 000 vilket ger mig i snitt ca 42000 inkl ob övertid mm. 

  • Anonym (SSK1)
    Anonym (Emma) skrev 2017-01-19 13:31:42 följande:

    Varför klagar ni på lönen???????


    För att ansvar, utbildning, kompetens ska löna sig. 
    Det är sjuksköterskornas marknad och det börjar visa sig rejält nu, när AG skriker, men de vill inte betala mer. Så dom får nog skrika mer och mer ett tag och sen kommer det lösa sig!

    Jag anser mitt ansvar, arbetsuppgifter, kompetens mm är värt minst 40 000 i månaden. MINST!
  • Anonym (SSK1)
    Anonym (Emma) skrev 2017-01-19 16:03:06 följande:
    Varför presenterna aldrig löner ovanstående. När ssk klagar på lönen i media och vill ha allmänhetens sympati låter det som knappt någon har över 30000. Och här tjänar man tydligen 40 och tycker man borde ha mer. Är det inte lite ohederligt att inte tala om hur det egentligen ser ut? Jag har hört att det ser ut såhär men trodde inte riktigt på det. Men nu vet jag. Intressant.
    Där har vi problemet, du drar slutsatser från 6 anonyma sjuksköterskor på Familjeliv, där 4 är vidareutbildade. "Jag har hört att det ser ut så här, men trodde inte riktigt på det. Men nu vet jag" Knappast statistiskt säkertställt. Det finns statistik, grundad på verkligheten, med medellöner, medianlöner osv. Det är mkt mkt få ssk som tjänar över 30 000 efter några år i yrket. Dom finns såklart, men sällan inom landstinget. 

    Tjänar 40...det är ju också en sanning med modifikation, när man pratar lön och ska jämföra, då ska man ALLTID prata GRUNDLÖN! Många välutbildade jobbar dagtid, det är deras lön jag vill jämföras med. Att jag drar in mer än min grundlön varje månad beror på att jag får 50 spänn extra i timmen på att jobba natt och helg, och att jag ganska ofta inte kommer hem i tid. 

    Jag tjänar runt 35 000 efter många år och mkt utbildning. Jag anser att  minilönen för mig borde vara 40 000. Det är inte på något vis en ohederlig lön för det jobb jag gör, risker jag utsätter mig för, kompetensen jag har och ffa ansvaret. Varför skulle jag inte vara värd den lönen? 
  • Anonym (SSK1)
    Anonym (Emma) skrev 2017-01-19 16:47:35 följande:
    Jo men de finns alltså, ssk som har ganska bra löner. Varför nämns det aldrig? Blir ju väldigt motsägelsefullt när det sen inte är så illa i verkligheten. Jag har länge sympatiserat med ssk men jag har nu hört från både vänner som är ssk och på andra håll hur det egentligen ser ut. Och jag är besviken på hur man framställer sig och argumenterar utåt, kan inte säga att jag generellt tycker att ssk tjänar dåligt längre. Vad du personligen är värd kan jag ju inte uttalat mig om. Det finns absolut ssk som är värd hög lön men om man då har det så ska man kanske sluta kräva sympatier från andra. Som ju också har ansvarsfulla jobb, utbildning osv osv. Någonstans går ju gränsen för när ssk har sämre villkor än alla andra.
    Vet inte om det nämns. Jag håller inte tyst om min lön, och allt är ju relativt. Jag är inte nöjd, nån tycker jag tjänar för mkt. 

    Personligen tycker jag nyfärdiga sjuksköterska skall ha lite mindre i lön, det är ett yrke som kräver erfarenhet och utveckling. När du gjort de första åren däremot skall lönen höjas ganska rejält. 

    Vem har det bra då med sin lön? Vilka ska ha mer? Det finns få sjuksköterskor på golvet inom den offentliga sektorn som tjänar bra. 

    I dagsläget tror jag dessutom att lönerna är lite underordnade. Arbetsmiljön är för många helt vedervärdig. Det finns för få sjuksköterskor som vill jobba under de premisserna, marknaden är vår. Men SKL har inte fattat det än! De låter hellre sjukvården krakelera, och då drabbas många svenskar. Är man då beredd att låta lönerna kosta lite? 

    Många ssk har idag sämre villkor är många andra! Ändra på det! Det gynnar ALLA i längden!
  • Anonym (SSK1)
    Anonym (Emma) skrev 2017-01-19 17:22:59 följande:
    Ja jag tror i alla fall att man tjänar på att vara ärlig. Både med det som är bra och dåligt. För jag vet inga andra yrkesgrupper som vill ha allmänhetens stöd så som ssk:or. Och ni får det ju ofta, eftersom vi alla blir patienter hos er någon gång och vill att ni ska ha bra villkor. Men om det sen visar sig att ni svartmålar saker, som t ex löneläget, för egen vinning så faller det tillbaka på er själva och folk blir inte lika sympatiserande längre. Och jag vet att arbetsmiljön är dålig på många håll men den tror jag man ska separera från lönediskussionen. En högre lön kompenserar inte för dålig arbetsmiljö och dålig patientsäkerhet. Och lönespridningen borde säkert vara större i hela den offentliga sektorn.
    Var har jag påstått att man ljuger eller ska ljuga? Är det någon som förnekat att vissa sjuksköterskor har högre lön än andra? 
    Lärare och poliser vill gärna ha stöd

    Tror bestämt jag skrev att det är arbetsmiljön som är ett större problem än lönen just nu. Men högre löner kan leda till bättre arbetsmiljö, för fler söker sig tillbaka till landstinget. Om inte annat så kanske man orkar några månader till, om man får en skälig lön för det slit man utför, så man kan unna sig en fritid med lite lyx...typ!
Svar på tråden Sjuksköterskor! vad har ni i lön?