Inlägg från: UmmSara |Visa alla inlägg
  • UmmSara

    Syster i islam

    Bougainvillea skrev 2017-01-14 23:16:28 följande:
    Du har verkligen tendenser till Stockholmssyndromet när det gäller din religion. Att någon kan vara så urbota trångsynt går över min förståelse.
    Den enda trångsynta här är faktiskt du.
    Har sett dig i ett flertal trådar skriva om Islam, det du däremot inte verkar förstå är att det inte är alla muslimer som anser att böckerna du avgudade (eftersom du är f.d muslim) är sahih.

    Inte heller verkar du veta som f.d muslim att varje vers uppenbarats efter en händelse och att varje vers har tafsir. Du kan därför inte bara citera verser, dessutom översatta, och anta att du vet allt.

    Jag är väldigt förvånad över att systern Kawthar överhuvudtaget orkat svara dig.

    Är du man eller kvinna förresten?
  • UmmSara
    Bougainvillea skrev 2017-01-15 00:20:10 följande:
    Jag antar inte att jag vet allt och har vidare inte heller påstått det, utan har istället presenterat uppenbara fakta som ingen muslim hittills har vågat bemöta med konstruktiv kritik. Bortsett från Al-Bukhari och Muslim har det också redovisats verser från Koranen, vilka ni (naturligtvis) inte heller kan bemöta neutralt.

    Då du kallar Kawthar för syster utgår jag från att du också är muslim, vilket mer eller mindre betyder att du inte kan ställa dig objektivt i debatten mellan mig och henne. Att vidare kalla mig för trångsynt är rätt så meningslöst då jag inte är den som undvikit eller slingrat mig ur argumenten.

    Jag är kvinna.
    Som jag tidigare skrev så har varje vers uppenbarats av en anledning och varje vers har tafsir.
    Vill man kritisera en vers och anse sig vara kunnig så får man först veta anledningen till varför den uppenbarades och sedan läsa tafsir, efter det kan man sitta och kritisera.

    Blir tröttsamt när muslimer gång på gång försvarar t.ex verserna om att döda och förklarar att dessa verser uppenbarades under ett krig. Man dödar tyvärr under alla krig, man spelar inte monopol med varandra.
    Går dock in genom ena örat och ut genom det andra.

    Okej vad bra!
Svar på tråden Syster i islam