• kokosflingan89

    IVF Januari 2017

    Hej tjejer!

    Hoppar gärna in här också om det är ok. Vi ska på vårt första möte nu på onsdag.

    Lite om mig:
    Vi har försökt i 1,5 år. Har pcos och har försökt med Ägglossningsstimulerande som inte har fungerar alls.. så nu hoppas vi på att ivf ska funka :) jag är 27 år och min sambo 28.

    Sandra, 27 år, x protokollet, äggplock beräknat v x (IVF 1)

  • kokosflingan89
    Emsoff skrev 2017-01-09 16:07:47 följande:

    Förlåt för att jag spammar :) Hon hade pratat in på telesvar också. Jag ska ta blodprovet på måndagen den 16/1.

    Men det där med näsborrarna och nässprayen (Synarella). Ska jag köra på varannan näsborre?

    Och sprutorna, kan någon bara beskriva lite kort. Det är Gonal-F jag ska använda.

    Jag måste faktiskt erkänna att jag börjar bli rätt nervös över det här. Som att jag vill att någon ska dra i nödbromsen. Kanske för att jag kommer att betala närmare 60 000 kr om det går vägen. Köpångest! Har tagit Faluns garantipris eftersom vi har haft 4 missfall på rad. Mycket pengar, men om det går vägen är det värt alla pengar jag har.


    Hej!

    Jag har aldrig själv gjort en ivf men jag har tagit gonal-f flera gånger så jag hoppas jag kan hjälpa med det iallafall :)

    Var du sprutar på magen är nog inte superviktigt. De sa i bilringen till mig så that's it. Sen kan det vara bra att inte ta på exakt samma ställe då huden kan bli irriterad och så känns det mer. Men prova dig fram och du kommer att märka :)

    När du tar sprutan så ska du trycka in den så långt det går. Hela nålen ska alltså in. Spruta in vätskan och håll kvar i 10 sekunder medan du fortfarande håller "knappen" nere. Hehe hoppas du förstår vad jag menar :) du borde ha fått med en broschyr med beskrivning. Fick du inte det? Annars kan du kolla på youtube också.

    Vad gäller nässprayen så känns det som att de borde ha sagt något om det var viktigt att ta i varannan? Min gissning är att det inte spelar någon roll :)

    Lycka till!
  • kokosflingan89
    Regnbågsdröm skrev 2017-01-09 19:49:32 följande:
    I smset stod det ju att hon bara skulle ta i ena borren. Så mitt förslag är att göra som kliniken säger
    Du har rätt! Läste den delen fort med fel.
  • kokosflingan89
    AnnZoo81 skrev 2017-01-09 19:56:17 följande:

    Hej allihopa! :)

    Jag och min sambo genomför just nu ett IVF försök med ICSI på Sahlgrenska. Vi är planerade för äggplock i slutet av den här veckan (v.2).

    Jag genomgår det långa protokollet. Det är andra gången jag genomför protokollet. Vid första omgången var dosen för låg för mig så det växte inte alls så mycket som de hade önskat så vi fick avbryta. Det var mycket tufft psykiskt få man var så inställd på att man skulle få göra hela processen.

    Nu är vi som sagt igång igen efter ett års uppehåll.

    Imorgon är det dags för vårt andra ultraljud. Se om äggen växt till sig sedan förra ultraljudet och om vi får en tid för äggplock. Håll tummarna. :)


    Hej!

    Spännande att ni är igång igen!

    Får jag fråga varför det dröjde ett år innan ni försökte igen?
  • kokosflingan89
    Emsoff skrev 2017-01-15 21:14:18 följande:

    Har en fråga till er som använt gonal-f ett tag. Det står att den ska innehålla 900 enheter. Jag började i onsdags med 225, lika torsdag och fredag. I lördags trappade jag ner till 150. Ikväll när jag nu skulle ta sprutan så tänkte jag att jag skulle behöva sticka mig två gånger då det rimligt borde vara 75 enheter kvar. Men räkneverket gick ner till 0.

    Har ni varit med om att sprutorna innehåller mer än vad som står på förpackningen?


    Sprutorna innehåller mer än det som står på förpackningen. Om man tittar på sprutan så ser man att det är mer vätska under nollsträcket. Men om det är så mycket som 75 enheter har jag svårt att svara på. Men om räkneverket gick ner till 0 så borde det ju stämma... antar jag? Du kanske kan ringa till din klinik och fråga för säkerhets skull?
Svar på tråden IVF Januari 2017