• Sjuttiosjuan

    IVF Januari 2017

    Hej tjejer!

    Har följt er en stund här och nu hoppar jag också in i tråden om jag får:)

    Jag är 40 år och har väldigt dålig äggreserv (amh 0.22) och vi har gjort 2 ivf behandlingar via Landstinget på Uppsala akademiska under hösten men med dåligt resultat.

    Vi har bara fått ut ett ägg båda gångerna som blivit återinförda men inte lett till någon graviditet.

    Nu har vi valt att göra några försök privat innan vi kikar på andra lösningar och efter att blivit nobbade från två kliniker i Sthlm pga av dåliga odds har vi nu träffat en läkare på Stockholm ivf som vill ge oss en chans:)

    Så nu blir det långa protokollet med synarela och sen en rejäl dos med Menopur och Bemfola så nu är det bara hålla tummar och tår! Spraystart om en vecka!

    Kul att läsa om era erfarenheter och resultat. Heja alla oss!!!!

  • Sjuttiosjuan
    Emsoff skrev 2017-01-19 13:58:48 följande:

    Vad har den läkaren för initialer?


    LN! Går du också där?

    Härligt att höra att blåsorna växt till sig:)
  • Sjuttiosjuan
    Emsoff skrev 2017-01-19 14:57:27 följande:

    Nje men vet en som jobbar där. Ingen LN iaf! Hoppas verkligen att du får det stödet och den hjälpen du behöver. Har du pratat med Falun? Jag bor i Stockholm, men går på distans via hemläkare hör i Stockholm.


    Tack!

    Känns jättebra hittills! Har kontaktat Falun och skickat mina journaler dit men dom har inte återkommit, hört att dom ska vara jättebra!

    Har du också haft svårt att få fram ägg?
  • Sjuttiosjuan
    Milla8101 skrev 2017-01-19 19:16:06 följande:

    Hej o välkommen

    Då har du alltså gjort korta protokollet bägge gångerna.

    Har oxå dåliga odds (amh 0.3) men fick ut 6 ägg av 8 blåser i onsdags och idag fick jag reda på att 4 st va befruktade. På lördag sätter dom in det bästa ( om det nu inte har hänt ngt på vägen)

    Håller tummarna för att det ska lyckas för er denna gång! :)


    Men vad bra resultat!! Grattis!!! Jag gjorde korta första gången och långa andra gången!

    Vilka hormoner tog du? Låter ju som om du fick en toppencombo:)

    Håller tummarna för er, kanske tom blir något till frysen! Hoppas:)
  • Sjuttiosjuan
    Frökenankare skrev 2017-01-20 11:26:04 följande:

    Tack! Ja precis, det är första försöket. Skulle bli så besviken om vi blev tvungna att avbryta.


    Förstår precis hur du känner men första försöket är ju alltid lite knepigt när man inte vet hur man kommer reagera på hormonerna. Ändå bättre att dom är lite försiktiga i början så man inte blir överstimulerad och måste vänta länge tills nästa gång. Tror säkert dom växer på sig i helgen och gör dom inte det så kör ni på med nya tag direkt! Det kommer ordna sig ska du se, håller en tumme för dig och blåsorna!
  • Sjuttiosjuan

    Det verkar gå rätt bra för er tjejer! Kul :)

    Imorgon börjar jag med nässprayen Synarela som har rätt jobbiga biverkningar om man har otur men jag mådde helt okey sist när jag körde långa protokollet så hoppas på samma tur denna gång:)

    Spännande men också jobbigt att ge sig in i karusellen igen, har varit ganska skönt med paus ett par månader och kunnat följa er istället. Men nu tar jag nya tag, kanske blir vårt sista försök innan vi får börja fundera seriöst på äggdonation.

    Kämpa på nu<3

  • Sjuttiosjuan
    Emsoff skrev 2017-01-25 11:45:52 följande:

    Behöver lite pepp! Av mina 8 ägg befruktades bara 2. 6 av dem var mogna. Åker tillbaka för ET imorgon. Men fan vad trist det här kändes. Såg så lovande ut med 8 ägg igår. Även om jag blir gravid, så är det missfall jag tänker på direkt. Är mina ägg så dåliga att de inte ens släpper in en spermie? Har ni hört om någon solskenshistoria?


    Men vad tråkigt för dig:( Hoppas på guldägget!!!

    Vi har ju bara fått ut ett enda fjuttigt ägg båda våra försök, de sattes ju båda in igen. Ledde ju inte till någon graviditet men ändå. Klart du får tillbaka ett fint embryo imorgon, det bara måste bli så!!
  • Sjuttiosjuan
    Emsoff skrev 2017-01-25 16:03:01 följande:

    De sa att jag "lätt" blir gravid. Iom att jag varit det 5 gånger. Så mitt problem kanske ligger i just i kassa ägg. Att endera så blir de inte befruktade (därför det tar tid). Eller så blir det missfall. Och jag är så himla rädd för ett till missfall. Kassa ägg kan man ju inte göra så mycket åt, mer än att hoppas på att det någongång kommer ett fint ägg. Det där med att tänka positivt är inte helt lätt. Men ska försöka!


    Ja, tänka positivt kräver verkligen en hel del, verkligen INTE lätt. Särskilt inte när man inte själv kan påverka resultatet:( Men går det nu kanske dom kan microinjicera nästa gång? Då borde väl fler bli befruktade kanske? Eller funkar det inte så? Hade du Menopur nu? Det sägs ju att det kanske inte ger så många fler ägg men bättre kvalité?

    Har du testat Dhea? Dom verkar ju tro på det i Falun.

    Styrkekramar och positiva tankar till dig!
  • Sjuttiosjuan
    Xantan85 skrev 2017-01-26 09:44:47 följande:

    Nu är mitt äggplock klart och det gick snabbt, men var väldigt smärtsamt!!! Jag har endometrios på höger sida och de gjorde allt värre tydligen, men jag härdade ut och nu är det klart! Ligger i sjuksängen och är så nyfiken på om dom fått fram några ägg!!!!!

    Jag var asrädd innan men just nu känner jag mig som en superwoman!


    Haha, härlig du är:) Skönt att det gick bra! Klart du är en superwoman!!!
  • Sjuttiosjuan
    FiaW skrev 2017-01-26 12:18:00 följande:

    Hej!

    Så härligt att läsa om er alla, skönt att känna att man inte är ensam

    Jag är också ny och ska göra mitt första IVF, långa protokollet, med nässprays-start imorgon. Är det någon här som börjar långa protokollet ungefär samtidigt som jag?

    Min läkare sa att anledningen till att de valde långa protokollet till mig var att det är lättare att styra hela processen då. Antar att det är flera variabler som inverkar på valet mellan långt och kort.

    Lycka till alla!


    Hej och välkommen!

    Jag började spraya med Synarela imorse så nu ska jag vänta på mens och sen får vi väl se vad dom säger. Anledningen till att vi kör långa är att man tydligen har chans till fler ägg då jag har väldigt dålig äggreserv samt att man som du sa kan styra processen enklare.

    Har kört både långa och kortare, inget verkar funka bättre än det andra för mig och jag slapp nässprayens biverkningar.

    Hoppas ert första försök går vägen!
Svar på tråden IVF Januari 2017