• Chinhana

    Längdskidor spädbarn

    Någon som har kombinerat längdskidsåkning med spädbarn?

    Ska åka till fjällen med våran då 7,5 månaders bebis i vår. Vi kommer skifta vilken förälder som får vara i backen, men funderar även på om det är möjligt att åka längdskidor i något lugnt spår med bebis. T.ex ha en pulka (om barnet kan sitta) eller något slags bärdon. Något tips/åsikter?

  • Svar på tråden Längdskidor spädbarn
  • Stårschan

    Så små barn brukar man dra i fjällpulka (en sådan med skaklar som man fäster på den som drar). Skinnfäll i botten och varm åkpåse. Och barnet ska ligga ned. Sitter barnet upp blir höjdpunkten för hög, och det är risk att pulkan välter om det börjar luta, och DET är inte roligt för en liten. Men att bara åka med brukar de flesta tycka är mysigt.

    Pulkor brukar finnas att hyra i skiduthyrningen på många ställen.

  • viktorjohan

    Jag tillbringade många vårvintrar i jämtlandsfjällen när barnen var små. De fick åka pulka när vi gick på tur, nedbäddad i varm åkpåse på liggunderlag eller renskinn. Vi var ute hela dagar. Är vädret ok funkar blöjbyten också. Välling i termos till barnet funkar. Glöm inte skydda barnets känsliga hud med solskyddsfaktor. Solglasögon är också viktigt om barnet är vaket och inte skyddas mot direkt solljus.

Svar på tråden Längdskidor spädbarn