• Tiilda

    Letrozol januari 2017

    Hej! Har precis gjort två försök med dubbeldos Letrozole som gav äl men tyvärr inte blev något. Väntar nu på en eventuellt spontan ägglossning i nästa vecka, för att annars sätta igång en ny blödning med Primolut och därefter ta Letrozole igen.

    Har en dotter på 1,5 år som blev till på 4:e försöket med trippeldos Pergotime, sista chansen innan ivf.

    Problemet för mig nu med Letrozole är att jag tyvärr får så tunn slemhinna. Så gyn sa att bästa chansen ibland kan vara att hoppas på en spontan äl. Någon som har liknande problem?

    Så jobbigt med all denna väntan, först hoppas på att ens få äl och sen om det lyckas så hoppas på ett plus, med risk att bli besviken varje gång. Det gör det inte heller lättare när man behöver ta de här tabletterna.

  • Tiilda
    Hormonkarusellen skrev 2017-07-22 14:11:24 följande:

    Precis som för mig då, bara att jag försöker för första barnet.. väntar nu på spontan äl eller provera i mitten av aug...


    Ja precis. Jag har faktiskt bokat in en tid för ultraljud nu på måndag för att se om det blir någon spontan äl, hoppas... Tycker inte alltid jag har kunnat lita på ägglossningstest. Annars blir det Primolut i augusti. Undra vad skillnaden är på provera och Primolut.. Behöver du också ta i 10 dagar och sen vänta ca 5 dagar på mens?
  • Tiilda
    Hormonkarusellen skrev 2017-07-22 17:59:05 följande:

    Yes , det ska vara i princip samma. Har primolut hemma också, för jag har mått så dåligt av provera. Dock ska primolut vara lika "illa" så nu känner jag nästan att hag hellre kör provera som jag testat och vet hur jag reagerar på. Men tio dagar, sen mens och sen kan man få hjälp till ny äl. Har varit så ledsen att det blev såhär mitt över semestern, så man inte kunde få ha äl nu när man är ledig och hemma och ändå kommer ligga lite mer än vanligt hoppad kroppen fixat det själv! Har hemskt ont på vänster sida, skulle säga att det är äggstocken men vad vet jag, men inte tillstymmelse till fertils flytningar..

    Märkte förra månaden när jag faktiskt fick äl och fick drt bekräftat att jösses vad jag inte haft det tidigare. Jag kände SÅ mycket som jag inte känt innan! Vi pratar högst en äl på tre år...

    åh vad jag hoppas min ömma mage ska betyda att äl är på g! Håll tummarna

    Hoppas ultraljudet går bra, har du märkt av någon äl själv?


    Jaha okej, tycker också jag mår lite dåligt av Primolut men då har de säkert en liknande påverkan.

    Jag känner detsamma och nu på semestern tänker jag även på det extra mycket.. Okej det kan ju mycket väl vara ett tecken. Jag har känt av äl några gånger, första behandlingen nu innan sommarn kände jag också jättemycket på vä sida och det stämde mycket väl att det var där äggblåsan som växte var. Men förra månaden kände jag inte lika mycket. Känner inget nu men brukar börja känna först dagarna innan äl och den borde vara runt onsdag-torsdag så hoppas det kommer. Tack! Håller tummarna för dig! Tar du äl-tester?
  • Tiilda
    Hormonkarusellen skrev 2017-07-22 19:40:27 följande:

    Eftersom jag inte fått spontant innan så vet jag inte riktigt när det kan bli, men rinligtvis inte förrän nästa vecka. Vi är dock ifrån varandra några dagar så nu går jag och grubblar på OM äl sker, och vi missar det - hur surt det skulle kännas när det äntligen händer... åh, alltid något att grubbla på!

    Inga tester men temp kör jag, tycker ändå det funkar hyfsat och är rädd att fastna i ännu mer grubblerier om jag testar också

    Hade du letrozol när du blev gravid första gången? Hur många försök?


    Jag har tyvärr inte heller gått spontan mellan behandlingar innan, men man slutar ju inte hoppas för det.. Förra äl hade jag två ägg dom mognat för första gången, så därför hoppas jag lite extra nu. Okej vad frustrerande, man vill verkligen inte riskera att missa ett efterlängtad försök. Hur många dagar är ni ifrån varandra? Men förhoppningsvis kan ni få en chans om det nu blir äl och det bara är några dagar ni inte ses.

    Okej, jag har inte testat temp men har funderar på att göra det. Förstår om du inte gör tester då. Jag har ändå tyckt att det vart flera gånger de har varit missvisande med äl-tester.

    Nej då blev jag gravid med hjälp av Pergotime, så hade gärna kört med det även nu men det har tyvärr utgått. Jag varvade försöken mellan Letrozole och Pergotime. Var då tvungen att ta trippel dos för att få äl, nu räcker det med dubbel. Jag blev gravid på den fjärde ägglossningen, men hade flera försök på enkel och dubbeldos som inte gav äl. Började första behandlingen sommaren 2014 och blev gravid i april 2015. Hoppas det kommer gå fortare den här gången.
  • Tiilda
    Hormonkarusellen skrev 2017-07-22 21:20:57 följande:

    Om äl skulle komma som den borde i en normal cykel så är det fredag... och vi ses fredagkväll. Ifrån varandra hela veckan. Tänk liksom om det blir äl - wow! Men på Torsdagen, då är fredag för sent och söndag kväll när vi har sista chans är för tidigt. Maximal otur, men är jag beredd på det så är jag i alla fall...

    Oj vad knepigt, hoppas det ska gå snabbare för dig den här gången! Vet du varför du inte får äl? Jag har tydligen pco-liknande äggblåsor, men inga andra symptom som stämmer in, inte överviktig tex . Min förra läkare , extremt korkad, sa att då kan man inte ha pco, för lösningen är att tappa tio kilo. Så jag fick en sån korkad kommentar och ingen hjälp... bytte läkare, hon sa att det kan man visst ha även om man är liten, och så fick jag letrozol direkt. Blev sp himla glad att någon i alla fall vill hjälpa mig


    Ja men om du får äl på torsdag så är ägget befruktningsbart i ca 24 h, så fredag behöver inte vara för sent. Jag borde få på torsdag om jag får...

    Men det är nästan exakt samma för mig!!! Jag har pco-liknande äggblåsor och väldigt mycket ägg samt utebliven mens. Första läkaren jag gick till fick jag bara tabletter för att få igång mensblödningar men han pratade aldrig om äl. Då var jag mest funderad över varför jag inte hade fått mens på ca 2-3 år. Sen efter ett tag när jag verkligen började vilja bli gravid och fick byta till en gyn som var mer specialiserad på fertilitet så fick jag hjälp med att få igång äl direkt, för han sa att det så klart var pga utebliven äl som aldrig mensen kom. Samt att 2 av symptomen för pco/PCOS "räcker". Galet att man ska behöva gå och bli felaktigt bedömd innan en så relativt enkel sak kan identifieras. Jag rent ut sagt älskar min nuvarande gyn, han är så professionell, påläst och framförallt så känns det som om han verkligen bryr sig. Det känns så viktigt att ha någon man kan lita på med detta.

    Hur gammal är du och hur länge har ni försökt?
  • Tiilda
    Hormonkarusellen skrev 2017-07-23 10:12:29 följande:

    Ni då? Var bor du?


    Då var vi verkligen i exakt samma situation. Vilken tur att du kontaktade en ny läkare. Läkaren jag hade skickade mig vidare kan man väll säga, när jag tydligare uttryckte att vi ville bli gravida.

    Okej ???? Vi är 29 och fyller 30 i slutet av året båda två. Bor i Stockholm. Var bor ni?
  • Tiilda
    annaaa1991 skrev 2017-07-23 17:12:00 följande:

    Hej!

    Vill bara meddela att jag äntligen har plussat på stickan. Har ätit letrozol sedan Januari pga pcos, men ingenting har hänt. Vi skulle göra ett till försök i Augusti annars skulle vi gå vidare med ivf. Men nu, helt plötsligt, när vi tagit en paus på grund av sommar stängt, knappt har försökt och jag lagt alla ägglossningstester på hyllan så lyckas jag få en spontan ägglossning av mig själv och blivit gravid. Vi är båda i chock och kan knappt tro det är sant! Nu hoppas vi bara på att allt går som det ska och jag önskar er all lycka till er där ute som kämpar!!


    Grattis, vad underbart!!
  • Tiilda
    Hormonkarusellen skrev 2017-07-23 13:40:14 följande:

    Också Stockholm, vilken klinik går du på nu? Du har säkert min förra läkare, alla jag hört har varit så nöjda med honom, det är bara jag som inte tyckt det jag går nu på cevita, så nöjd där


    Jag såg nu att det råkat bli massa ???? efter mitt "okej" förut, det var inte meningen ????

    Jag går på mamamia på Karlavägen. Okej, var ligger det?
Svar på tråden Letrozol januari 2017