Inlägg från: Anonym (XO) |Visa alla inlägg
  • Anonym (XO)

    Letrozol januari 2017

    Jag ska börja med Letrozol denna månad. Har PCOS med oregelbundna cykler på ca 40-50 dagar. Vet inte om jag haft ÄL varje cykel heller... Blir spännande att se om Letrozol kan få ordning på cyklerna och ÄL. Längtar SÅ efter ett plus!! Någon som vet hur effektivt Letrozol är? Har man lika stor chans per ÄL med Letrozol som vid ÄL utan stimulering?

  • Anonym (XO)

    Nyfiken att höra hur det gick för dig?

    Jag försöker hitta svar här på FL (är ganska ny här) men det verkar som att många får försöka väldigt länge med Letrozol!? Undrar vad det beror på. Blir inte lite nojjig. På olika fertilitetskliniksidor jag varit inne på verkar det istället som att de tänker sig att man försöker med Letrozol under 3-6 månader, och att under den tiden blir många gravida. Blir så himla orolig att det inte kommer att funka!!

  • Anonym (XO)
    Allex skrev 2017-12-03 23:52:53 följande:

    Tiden rullar på - hur går det för er?

    Jag är på äl+11 och det enda som ev talar för mig är att jag har ömma bröst. Sekretet är typ utspädd lotion, tempen är blygsam. Den går upp ena dagen och ner den andra.... Har en rosa spotting på äl+9. Tror inte det tagit denna gång heller.


    Väntar på mens så att jag kan börja med min första Letrozol-omgång. Jag har också en rosa spottings under någon dag, nånstans mitt emellan ÄL och mens. Vet du vad det beror på egentligen?
  • Anonym (XO)

    Nu har jag haft min första ÄL efter Letrozol. Härligt att det fungerade :)

    Men jag har en fundering. Har tagit LH-test i tre dagar:

    Cd 11 lunch - mkt svagt streck, knappt synligt

    Cd 12 lunch - betydligt starkare streck, men inte alls så starkt att det skulle anses ?positivt? (kanske 2/3-dels så starkt som kontrollstrecket)

    Cd 13 lunch - samma som cd 12

    Cd 13 kväll - mkt svagt streck, samma som cd 11

    Jag måste ha missat LH-toppen. Jag har läst att det är olika hur starkt LH-testen visar, att man kan vara ?låghormonare? och därför behöva testa flera gånger per dag. Men innebär detta också att det fertila fönstret är kortare än normalt???

    Jag var på VUL på morgonen cd 14 som visade att follikeln (var på vänster sida) nyligen spruckit, dvs troligen var det ÄL någon gång under cd 13 eller möjligen natten till cd 14. Men jag får inte ihop det riktigt...

    Jag hade jätteont i magen och var öm vid vänster äggstock på dagen cd 13, det gick över sedan till em/kväll. (gyn.läk. trodde att det kunde vara då follikeln sprack, den var ganska stor ca 25 mm). Hade ganska mycket äggvita-sekret både cd 13 och 14 (började redan cd 12). Tappen var öppen cd 14, vet inte hur det var cd 13. På morgonen cd 14 hade jag en temperaturminskning och cd 15 en tydlig ökning och sekretet var mer åt Lotion-hållet.

    Tyvärr fick vi till det endast på kvällen cd 11-13, inte cd 14. Förhoppningsvis var inte just cd 14 den gyllene dagen.

    Vad tror ni? Tempminskning, sekret och öppen tapp tyder på cd 14. Magont, VUL och sekret tyder ju starkt på cd 13. Men kan tempminskning, öppen tapp och sekret komma även efter att ägget släppt??

    Bara vi inte missat vår chans denna månad!!!

  • Anonym (XO)
    Hormonkarusellen skrev 2017-12-19 14:58:13 följande:

    Om äl var dag 13 eller 14 spelar säkert ingen roll eftersom ni i alla fall fick till det innan

    Tänk om det varit dag 14 ni låg, och äl varit 13, det hade ju varit värre


    Ja det är sant. :) Den här jakten på plus gör något med en. Blir helt nojig hela tiden. Men du har rätt, det spelar kanske inte så stor roll.

    Men konstigt ändå med olika ?symptom? under flera olika dagar!?

    Jaja nu är det bara att vänta och se. :)
  • Anonym (XO)
    Hormonkarusellen skrev 2017-12-19 22:30:13 följande:

    Det förstår jag, skulle jag plötsligt få ägglossning skulle jag få panik över att ligga på rätt dag man får försöka komma ihåg att det är inte dagen som avgör - utan om det är ett guldägg eller inte, är det rätt ägg kommer det inte spela roll om ni ligger dagen innan eller två dagar innan, då blir det ändå

    Jag försöker tänka att om vi ligger två gånger i veckan så missar vi inte äl helt i alla fall... men jag får ingen äl, så efter något halvår fick vi nog av det här maniska produktionssexet - ingen njuter liksom. Men fick jag äl skulle jag vara där och räkna dagar till förbannelse direkt! Hoppas det var rätt för er just denna gång <3


    Tack för ditt pepp.

    Man tänker ju att allt ska funka som det ska, tills man upptäcker att det är något galet. Själv hade jag cykler på upp till typ 60 dagar efter p-pillerstoppet. Omöjligt att pricka rätt såklart, och antagligen hade jag inte ens ägglossning varje cykel. Så nu är jag lycklig över vad som kan bli den första ?normala? cykeln på runt 28 dagar.

    Tråkigt att höra att du inte får ÄL. Fungerar inte Letrozol på dig?
  • Anonym (XO)
    Hormonkarusellen skrev 2017-12-21 07:22:46 följande:

    Precis som jag, eller helt ärligt vete fasen hur långa cykler, för jag fick provera, mensen kom liksom aldrig. Och ingen äl. Letrozol har inte heller hjälpt så det är oerhört frustrerande. Får ingen slemhinna , så ägg har inget att fästa i, dubbeltrubbel. Nu är jag på dag55 igen, får ingen mer stimulering. Åt letrozol men fick inget ägg ändå, så nu väntar jag till nästa år då vi ska se om slemhinnan vuxit till och jag hoppas få hjälp med något som stimulerar både äl och slemhinna.

    Försöker ligga i ändå, tänk om mirakel sker, då vill man ju inte missa! Men vad det är tråkigt med det framtvingade produktionssexet vi håller tummarna för julmirakel, ni kan ju ha prickat


    Hoppas dom hittar något bra som funkar för dig.

    Nej det är ingen superpassionerad upplevelse det där produktionssexet. Men man vill ju inte missa chansen heller, om den råkar komma. Jag hoppas på ett julmirakel för er! <3 Och oss också såklart. :)
  • Anonym (XO)

    Nu har jag precis fått spottings, en rosafärgad flytning, 9 dagar efter ÄL.

    Jag hade liknande spottings under en dag förra cykeln (på 4:e dagen innan mens) och under två dagar cykeln innan det (på 7: och 8:e dagen innan mens). Aldrig hänt mig innan dess. Min läkare trodde att det berodde på mina långa cykler (ca 50 dagar) och att slemhinnan till slut var så tjock att den började lossa lite grann, innan själva mensen kom igång. Trodde inte att jag skulle få det denna månad - har ju ätit Letrozol och fick ÄL cd 13. Lång tid från senaste mensen kan ju knappast vara orsaken denna gång! Men nu kom den alltså ändå.

    Någon annan som fått spottings i luteralfasen, trots att ni tagit Letrozol?

    Läste någonstans att det kan bero på progesteronbrist. Men jag tempar varje morgon och under min luteralfas höjs temperaturen ca 0,3 grader. Kan det ändå vara progesteron-brist (trots temp-ökning)?

    Vad kan det annars bero på?

    Gah!! Blir tokig men denna kropp!

  • Anonym (XO)

    Grattis Orzia1!

    Jag ska också berätta att det även för mig gick vägen med Letrozol. Det tog sig på första omgången och nu är jag i graviditetsvecka 13 och allt ser bra ut. För mig var Letrozol precis rätt väg.

    Kämpa på allihopa där ute! <3 Håller tummarna för många plus under 2018. <3

Svar på tråden Letrozol januari 2017