Inlägg från: schmetterling |Visa alla inlägg
  • schmetterling

    "Världen är liten"-upplevelser.

    Hallå alla!

    Alla har säkert varit med om något liknande. Man träffar någon ny person och helt otippat har man gemensamma vänner. Eller så träffar man en bekant på en plats där man inte väntat sig att ses.

    Jag lade tråden i forum "resor" men det behöver så klart inte handla om resor. Den upplevelse jag kommer att tänka på var såhär:

    Jag var 13, vi bilade runt med familjen i Tyskland. Vi campade, bodde på olika campingplatser en dag/flera dagar och åkte vidare. Vid det här tillfället var vi utanför Melsungen, som är en liten tysk stad, kanske runt 15 000 invånare. Inget stort turistmål alltså. Vi såg en annan svensk bil + husvagn intill vårt tält och mamma och mannen i familjen började prata lite..

    Mamma: Vi är från Göteborg,
    Han: Ja, vi är från Örebro
    Mamma tittar på hans tröja, som hade en företagslogga på sig
    Mamma: Arbetar du på [företag]?
    Han: Ja
    Mamma: Det gör min svägerska också.
    Han: Jaha, vad heter hon då?
    Mamma: Hon heter X
    Han: Ja, henne känner jag, vi är goda vänner.
    Mamma: Oj, jaha.. men då måste du väl varit på hennes 50-årsfest i våras?
    Han: Jadå
    Ungefär här kom min pappa, och de kände igen varandra. Hade suttit nära varandra under middagen.

    Så, har någon haft nån annan sån här upplevelse? Behöver som sagt inte vara på resor, kan ju vara hemma med Glad

  • Svar på tråden "Världen är liten"-upplevelser.
  • schmetterling
    Linnis92 skrev 2017-01-23 19:36:56 följande:

    Var på solsemester i Bulgarien när jag var 13. Min mammas gubbe brukade ha för vana att sjukanmäla sig de veckor han bokat resa. "För att spara semesterdagarna". (Snålgubbe) I alla fall, denna gång hade han av någon anledning inte sjukanmält sig. Vii står i en liten kiosk och ska köpa chips och så på andra sidan hyllan står hans personalchef och utbrister "Hej Lasse!"


    Så den här gången hade han faktiskt tagit semester? Synd att han inte åkte dit på det, trist med folk som fuskar. Nåja, lite OT för den här tråden. Kul sammanträffande i alla fall.
  • schmetterling
    Carambolan skrev 2017-01-23 17:44:33 följande:

    Vi var på Sicilien och åkte taxi. Kallpratade lite med taxichauffören sådär som man gör. Han frågade var vi kom ifrån och när vi berättade att vi kom från Sverige blev han jätteglad och berättade att han har en bror som bor här. Det visade sig att hans bror driver pizzerian i den lilla hålan som ligger alldeles intill vårt landställe, en ort med mindre än 5000 invånare. Det var verkligen mitt livs mest slumpmässiga sammanträffande hittills.


    Oj, verkligen en märklig slump. Annars brukar väl reaktionen från italienska taxichaufförer mer vara "Aha, Sweden, Ibrahimavic!"

    Det var i alla fall vad vi fick höra i Rom. och.. "and IKEA".
Svar på tråden "Världen är liten"-upplevelser.