Inlägg från: kvarnfot |Visa alla inlägg
  • kvarnfot

    Hur kokar ni ris?

    Aniiee skrev 2017-02-04 17:06:29 följande:

    Som vanlig, höll jag på att säga. Alltså, vanligtvis i en riskokare. 

    Kokar jag ris på spisen gör jag som följer:
    1: Tvättar riset.
    2: Blötlägger riset i ca 30 mintuer
    3: Häller av riset, vilket tar ungefär en kvart.
    4: Kokar upp riset tillsammans med ca vatten, ca 1 del ris och 1.2 delar vatten.
    5: Kokar på låg värme i ca 13 minuter. No sneak peaks!
    6: Lyfter av kastrullen och ställer åt sidan i ytterligare ca 10 minuter (No, no sneak peaks!)
    7: Fluffar riset med en gaffel.

    OBS! Äter mest rundkornigt ris.


    Vilket jädra jobb för att koka ris!
    För oss räcker det: 1 del ris och 2 delar vatten och lite salt. Koka upp och sänk till låg värme. När vattnet kokat bort är riste klart!

    (Ev tvätta riset före kokning)
  • kvarnfot
    klyban skrev 2017-03-10 12:35:53 följande:

    Det funkar bra för Uncle Ben.
    Men många rissorter kräver en hel del arbete innan man kan koka riset.


    Vi använder absolut aldrig ett så vidrigt och tråkigt ris som Uncle Bens. Vi kör bara med basmatiris och ibland jasminris.
Svar på tråden Hur kokar ni ris?