• Freya18

    BIM Mars 2017

    Hej på er! Vad stor denna tråd har blivit! Jag hoppar in här också om det är okey? Jag är redan med i en annan mars-tråd, men det är ju roligare att följa flera. :D

    Jag och maken är 31 år från Sthlm och det är första barnet. Vi har försökt ett tag nu och hoppas på ett litet mirakel! Har alltid haft regelbunden mens samt ägglossning och vår fertilitetsutredning visade att allting är helt normalt, så vi kör på som vanligt! ;)

    Har testat med ägglossningstester denna gång och fick en jättefin stegring! Inatt blev krämporna i äggstockarna mera regelbundna så jag väckte maken bara för att få mysa lite extra. Sån man är alltså, haha. Kände att det är dags när som helst och dagens test indikerade ju att det stämmer bra.

    Idag är jag på CD 13 och har BIM 23 mars.

  • Freya18
    Ulrika34 skrev 2017-03-08 16:24:53 följande:

    Tog en cb äl test nyss, nu visar det en stegring och gubben blinkade , tog även bild på Stickan när jag tog ut den ur den digitala apparaten, nu blir det att hålla koll på maximal fertilitet


    Härligt! Då är inte ägglossningen långt bort! :)

    Jag gjorde en tabbe idag.. Råkade kissa precis innan det var dags att ta äl-test. *slår mig själv på pannan*

    Så nu får man glatt hålla sig ett tag till. Men jag tror att ägglossning sker idag med tanke på ett starkt test igår.
  • Freya18

    Jisses, vilka attack-krämpor i äggstockarna jag fick nu på kvällen! Förvånad Brukar känna rätt tydligt i vanliga fall, men inte sån smärta som jag har nu. Hugger till rejält när jag rör på mig. Fick ställa mig i en varm dusch för att lindra..
    Tog ett till test kl. 21.00 för att se om det blev starkare, men teststrecket har inte blivit starkare än kontrollstrecket än. Hmm.. Kanske piken kommer inatt någon gång, men tanke på krämporna och molande känslan. Spännande!

  • Freya18

    Nu har stickan blivit svag igen!
    Jag antar att igår kväll/natt brast äggblåsan, för det gjorde så himla ont under flera timmar. Idag känner jag ingenting.
    Lite synd att vi inte fick till det igår kväll.. vi var så himla trötta och det hade känts påtvingat att ha sex när man inte har lust. Men vi myste till i förrgår och idag, så nu kan man bara hålla tummarna och hoppas på att dagarna går fort till nästa vecka så man kan börja analysera alla konstiga symptom! ;D

  • Freya18
    royce skrev 2017-03-10 13:35:28 följande:

    En till som ska testa söndag! :D
    Ett tips! Männen kan prova äta zink tillskott, finns ofta i multivitaminer. Det sägs kunna bidra till bättre rörlighet hos spermierna. :)


    Ett tips är att äta föda som innehåller zink! Både jag och maken äter mycket föda som innehåller zink och folsyra till exempel.
    Jag följer denna sida med tips och råd: www.halsosidorna.se/Zink.htm
    Vi har alltid groddar hemma och tydligen passar dom väldigt bra att blanda i sallad har jag märkt. :)

    Det absolut bästa är att få i vitaminer genom kosten. Grejen med fabriksgjorda tabletter är att kroppen tar inte upp så mycket som man tror.
    I multivitamintabletter finns det endast ett tiotal vitaminer och mineraler, medans i födan kan finnas tusentals olika antioxidanter. Glad

    Ett annat tips är att få i sig e-vitamin genom födan. Både män och kvinnor!
    "E-vitamin anses även vara bra för fertiliteten då vitaminet behövs för hormonet LH som i sin tur påverkar produktionen av testosteron."
    www.halsosidorna.se/Evitamin.htm

    Känns som värsta reklamen jag körde upp i era ansikten nu.. haha. Inte meningen. Är bara riktigt passionerad när det gäller kost och vitaminer.
  • Freya18
    Mimipig skrev 2017-03-10 16:26:17 följande:
    Jag har levt som vanligt, men nu har när jag har BIM på tis blev jag plötsligt fundersam på om ägget skulle fästa sämre om jag har alkohol i kroppen. Jag är alltså inte orolig för att det ska påverka själva ägget, utan möjlighet till att fästa och stanna. Helt ny fix idé. Tänker samma om Treo för att det är blodförtunnande. Kanske är dumt att ta? Eller är det fullkomligt nonsens? När sonen blev till i semestertider badade ägget i vin...
    Jag tänker lika som dig faktiskt. Jag är mera orolig över att alkoholen ska påverka ägget att fästa. Mellan ÄL och BIM drar jag ned på koffein och alkohol, men annars lever jag som vanligt. :) Dessutom så mår jag som bäst när jag avstår från alkohol. Jag har märkt att ju äldre man blir desto lättare är det för mig att bli illamående dagen efter.. och då räcker det med endast 2 glas.
  • Freya18
    royce skrev 2017-03-11 11:55:33 följande:

    Min man är lika nyfiken som jag varje dag om testen varit positiva och vad min temp är :D Än har vi sluppit prestationsångest. Denna gången har vi kört minst varannan dag för att verkligen pricka in och det har också fungerat bra. :)


    Precis så är det för oss också. Vi är lika nyfikna båda två och det händer att vi till och med tillsammans analyserar andras tester på Familjeliv. :) Sen kan vi argumentera om man ser ett streck eller inte. Jag ser dom svaga, men det gör inte han.

    Prestationsångesten har inte dykt upp och vi kör också varannan dag.
  • Freya18
    Mimipig skrev 2017-03-11 12:58:23 följande:

    Tar ni gravtest själva eller med er partner? Jag har bara tagit ett och det tog vi ihop, skulle kännas lite ego att testa ensam. Fast jag tror inte att han skulle tycka det egentligen.


    Dom få gångerna jag har testat så har vi tittat tillsammans. Känns roligare så!

    När vi testade i december med digitala så ville min man se först. Han höll handen ovanför och när testet var färdigt så sa han ingenting. Han bara stirrade på den... haha. Helt chockad stackarn. Sen grät vi ögona av oss.
  • Freya18
    Freya18 skrev 2017-03-11 15:04:29 följande:

    Dom få gångerna jag har testat så har vi tittat tillsammans. Känns roligare så!

    När vi testade i december med digitala så ville min man se först. Han höll handen ovanför och när testet var färdigt så sa han ingenting. Han bara stirrade på den... haha. Helt chockad stackarn. Sen grät vi ögona av oss.


    Glömde skriva att testet var positivt.
  • Freya18
    Mimipig skrev 2017-03-11 16:59:10 följande:

    Varför ska man inte dricka så mkt kaffe om man vill bli gravid? Skulle koffeinet göra det svårt för ägget att fästa? Hur?


    Jag minskar ned på kaffe enbart på grund av förhöjda risken för missfall. Älskar ju kaffe i vanliga fall, men har bestämt mig för att minska ned det i samband med bebisplaneringen så att det inte ska bli så svårt och sluta när jag plussar.
    Jag plussade i december och slutade tvärt med kaffet och det var inte skönt för kroppen.. Blev bara superjobbigt. Dricker ingen te heller.

    Står väldigt mycket om fertilitet och kaffe på nätet. Här finns en artikel:

    "Koffein finns framför allt i kaffe, men också i mindre mängd i andra drycker. Vissa undersökningar har visat ett samband mellan kvinnans koffeinintag och förlängd tid till graviditet och ökad risk för missfall. Det finns nu även studier som visar negativ inverkan för mannen. Därför uppmanas idag par som planerar graviditet att minska framför allt sitt kaffeintag till högst ett par koppar per dag."
    Källa: 
    fertilitetscentrum.se/goteborg/ofrivillig-barnloshet/livsstilsfaktorer/
Svar på tråden BIM Mars 2017