• Jsv17

    BIM Mars 2017

    Hej!
    Hoppar också in, ganska ny i bebisverkstaden. Inne på tredje försöket med 1:a barnet, har dock ett MA i v. 11 i bagaget från en oplanerad graviditet 2012.
    Ganska tidigt i "försökandet" försöker att inte tänka så mycket, men man blir ju lite knäpp har aldrig känt efter på minsta pirr i kroppen förut som nu mellan ÄL och bim, och eftersom man inte känt efter förut så vet man ju inte om det brukar vara så heller! Haha

    Jag har ÄL mellan 6-8 mars (mensen var ett par dagar sen denna månad så lite osäker)
    BIM 20-22 Mars.

    Hoppas denna månad blir allas vår plus-månad :)

  • Jsv17
    Skrutt 83 skrev 2017-02-23 14:30:48 följande:

    Kan vi inte bestämma att det blir en tråd där alla plussar?? :)

    Tänkte göra en Bim lista med lite kort info, så kan vi hålla koll när det kan tänkas dyka upp plus. fyll gärna på om ni vill och så kan vi lägga den i datumordning så de med bim tidigare kan ligga först. Skriver från mobilen så vill någon som sitter vid dator snygga till listan får ni gärna göra det.

    Skrutt 83, 34 år, Sthlm, 2 försöket 3 barnet, ÄL 8 mars BIM 21 Mars


    Melvin 2009-01-02 & Meya 2012-09-08
    Det tycker jag vi bestämmer :)

    Jsv17, 34 år, Sthlm, 3:e försöket 1:a barnet, ÄL 8:e Mars Bim 22:a mars
  • Jsv17
    Starlights skrev 2017-02-24 16:58:15 följande:

    Alltså hur tänker ni kring det här med decemberbarn?

    Läste tidigare att det var nån som skulle hoppa över nästa månad för att de inte ville föda just kring jul/nyår. Helt ärligt så skulle det väl inte kännas jättekul att få barn på julafton eller typ sista december..

    Men jag har bara en äggledare kvar, så vet inte om det känns värt att pausa en månad och då riskera att missa en ägglossning får "rätt sida".. Har redan försökt ett bra tag och vill ju egentligen inte vänta längre. :/ 


    Jag tänker faktiskt inget speciellt om det, jag skulle bara bli så lycklig och tacksam över ett barn, vilken dag på året som helst :) Nu när vi äntligen bestämde oss för att börja så skulle jag nog inte klara att hoppa över en månad för att undvika ett visst datum, mannen var lite inne på det men nu säger han också att han kan inte vänta, bara jag blir gravid så får det bli när som helst:)

    Fast planen är ju att bli gravid den HÄR månaden så jag slipper vänta, först väntan att bli gravid, sedan väntan på bebis, den här skaffa-barn-grejen är tålamodsprövande haha
  • Jsv17
    sigge1235 skrev 2017-02-24 23:27:15 följande:

    Jag hade ägglossning för en vecka sedan (testar med fertilitetsmonitor och första fertila dagen var för 1 vecka sedan) och nu ikväll fick jag rosabrunt blod i flytningar. Bröt ihop först och tänkte att det antingen var ännu ett tidigt missfall eller att jag fått världens kortaste cykel (dag 22, haft 26-29). Men skulle det kunna vara en sk. nidblödning? Det som talar mot är att jag alltid fått missfall hittills och att jag även har lite värk i ländryggen och lite mer mensvärk än molvärk, om än väldigt svag. Inte testat plus såklart. Skulle ni brutit ihop eller hållt modet uppe?

    Kram till alla er som kämpar.. 


    Jag hade en nidblödning i min graviditet som tyvärr slutade i i ett MA i v.11, det var som lite rosa flytningar som kom under en eftermiddag bara en vecka innan mens ungefär ihop med en molkänsla, typ som ÄL-känningar. Jag har en cykel på mellan 27-30 dagar så jag reagerade direkt och tyckte det var jättekonstigt när det bara upphörde men kopplade ihop det först när jag plussade ett par veckor senare, hade aldrig hört talats om nidblödning innan. Skulle ju kunna vara en nidblödning om ÄL var för ca 1 vecka sedan tar ju ca 7 dagar för ägget att fästa.
  • Jsv17
    Syndrom skrev 2017-02-25 09:18:55 följande:

    Min son var beräknad till 14 december, föddes på nyårsafton. Tänk om vi varit så ytliga och struntat i att försöka den månaden, då hade världens goaste kille inte levt. Jag blir så provocerad av en sån inställning.

    Är själv född i december och klarar mig utmärkt.

    Vet inte om vi prickar in äl i början på mars för mannen är borta i början, men vi ger det ett försök. Jag blir inte gravid så lätt att jag bara kan välja månad. Och isf hade jag undvikt juli, när alla på BB är på semester.


    Jag blir inte provocerad, alla väljer ju på sitt sätt, men jag tänkte precis som du, hade jag försökt undvika något (vilket jag inte tänker då jag absolut inte vill vänta en sekund längre på mitt efterlängtade barn än jag behöver) så hade jag undvikit typ från midsommar och fram till mitten på Augusti då förlossningsvården alltid krisar som värst. Jag har flera vänner som är födda i December runt Jul och nyår och har aldrig sett det som ett problem. Jag tror att det är en föreställning man har att det blir mindre speciellt att fylla år när det händer nåt annat stort, min kompis som är född på nyår (som din son) berättade att när hon var liten trodde hon fyrverkerierna var för henne och tyckte att hennes födelsedag måste vara mer speciell än alla andras, så allt är en tolkningsfråga och vad man gör det till tror jag :)
  • Jsv17
    Skrutt 83 skrev 2017-02-25 19:11:56 följande:

    Jag använder iPeriod och Fertility friend. Blir Fertility friend jag går efter, den är helt fantastisk den appen, så himla coolt att man så väl kan tyda kroppens mönster och hur tempen verkligen kan visa vart i cykeln man befinner sig. Man kan även fylla i massa annan bra information och hålla koll på hur man mått i olika delar av cykeln.

    Här är mensen äntligen slut och nu väntar bara uppladdningen mot äl, känns som dagarna seeegar sig fram men är drygt en vecka kvar innan den fertila perioden börjar. Längtar efter äl och att få befinna mig på den spännande sidan av cykeln igen. Det här med bebisverkstad är inget annat än en evig väntan. Väntan på äl, väntan på bim och så om igen..


    Bebisverkstad är verkligen tålamodsprövande, men håller med att cykeln på andra sidan ÄL är mer spännande och hoppfull jag tycker det är sååå jobbigt när man får mens att man måste vänta så länge att pröva igen, 2 veckor känns som en evighet!
  • Jsv17
    Callisia skrev 2017-02-25 22:43:40 följande:

    Jag har blivit så orolig. Trodde att det skulle vara lätt att kolla när man har ägglossning. Har tidigare trott att man kan lita på flytningar som är tjockare och trådigare vid ägglossning. (Senast var 2013 då jag gick på typiska ÄL flytningar och nio månader senare föddes vår dotter. Har inte haft ägglossning denna månad och befinner mig på dag 16 i menscykeln. Borde inte mitt clearblue test visa att jag har ägglossning nu, borde visat glad gubbens flera dagar sedan tycker jag. Jag har tidigare trott och varit övertygad om att jag haft ÄL runt dag 13-14. Har era ÄL test visat negativt trärots att ni haft ägglossning? Eller är det så att jag råkar ha väldigt sen ägglossning eller ingen alls... :(


    Min ÄL varierar från dag 14 till 18 i cykeln så det är inget konstigt, jag har nästan alltid på dag 16 men vissa cykler är den lite innan eller lite efter, så fortsätt testa.
  • Jsv17
    Firago skrev 2017-02-26 19:12:42 följande:

    Jag använder Clearblues stickor och testar alltid direkt på morgonen efter jag gått upp, funkar kanonbra! Kan vara annorlunda med andra stickor men tycker det är så smidigt med smileysarna :)


    Klarar du av att inte försöka tyda de stickorna man ploppar ur hållaren (där man kan se strecken)? Jag har en tendens att ändå försöka läsa av dom.... Vilket givetvis är meningslöst, men jag vet inte får för mig att de kanske har fel... haha
  • Jsv17
    Firago skrev 2017-02-26 21:13:12 följande:

    Försöker alltid analysera stickorna men blir inte klok på dem haha! Tycker att jag oftast ser ett svagt sträck fast det inte blir någon smiley och inget superstarkt sträck när jag väl fått en smiley. Men tycker smileyn känns tillförlitlig, den visar sig två dagar när jag förväntar mig ägglossning så försöker att inte överanalysera.


    Va skönt att höra att det blir så för dig med, tycker också att strecket vid smiley inte heller varit jättestarkt och har oroat mig lite för det, funderat över om jag kanske inte har ägglossning trots allt... Nu är ju vi "bara" på tredje försöket men man blir lite nojjig när det inte tar sig direkt, trots att man VET att det kan ta lite tid att bli gravid utan att det är ngt som helst fel på en själv eller ens partner. Skönt att kunna dela lite tankar med folk här då man (iaf inte jag) kanske inte gärna berättar för folk runtikring sig att man försöker bli gravid.
  • Jsv17
    jhk88 skrev 2017-02-27 13:58:30 följande:

    Idag har jag och sambon startat ett litet projekt med att ha sex varannan dag genom hela cykeln... Nu ska det bli bebis!!! Är sååå taggad!! :) <3


    Vi har precis bestämt samma hemma hos oss :)
Svar på tråden BIM Mars 2017