Inlägg från: Anonym (Kör en gammal renault) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kör en gammal renault)

    Får feministiska män ligga mer?

    Det finns många konstiga sätt att få ligga.

    Men tjejer som ser manliga feminister som trovärdiga har nog inte så gott omdöme generellt.

    Människor kan påstå sig stå för vilka konstiga ideal som helst, men hur är en man feminist i praktiken? Avstår han pengar, framgång och utrymme så att kvinnor för ta mer plats? En manlig feminist är ungefär som en gåsleversocialist. Lätt att prata. Lättförtjänta poäng.

  • Anonym (Kör en gammal renault)
    Muffins2017 skrev 2017-02-23 18:28:10 följande:

    Svårt att säga om det verkligen stämmer.

    Finns dock flera större socialpsykologiska studier som stödjer det. 
     


    ???

    Är jättenyfiken. Berätta mer.
  • Anonym (Kör en gammal renault)
    Tecum skrev 2017-02-23 19:38:39 följande:

    Många män tror det, de är uttalat feministiska för att göra intryck och få ligga mer. Tyvärr går en del kvinnor på det.


    Fast å andra sidan, det mesta i livet går ut på att få ligga mer. Åtminstone för män.
  • Anonym (Kör en gammal renault)
    Anonym (Öööh?) skrev 2017-02-23 22:26:55 följande:

    Män som respekterar kvinnor har en chans att få ha sex med mig, de som inte gör det har det inte.

    Knappast rocket science.


    Är det så urvattnatt begreppet "feminism" blivit? Att det betyder att man respekterar kvinnor? Det är precis lika befängt som att definiera "kommunist" som en person som inte föraktar arbetare.

    Att vara feminist är att ha en viss politisk agenda. Inte att vara typ gentelman.
  • Anonym (Kör en gammal renault)
    Anonym (Börje) skrev 2017-02-25 06:02:32 följande:

    Han tar t.ex halva föräldraledigheten, sedan fortsätter det på den banan med hälften av hämtningar/lämningar på förskolan. Hälften av ta hand om barn och hem.


    Ny rör du ihop jämsälldhet och feminism. Feminism är att tycka att samhället är ojämställt och att detta måste åtgärdas på politisk väg. Inte att hämta på dagis hälften av gångerna.

    Det du gör ungegär som att säga att en person som startar eget företag visat genom handling att hen är moderat.
  • Anonym (Kör en gammal renault)
    Anonym (Börje) skrev 2017-02-25 11:24:02 följande:

    Klippt från wikipedia:

    Feminism är en samling rörelser och ideologier vars målsättning är att kvinnor ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som män och där feminismen verkar för kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter.


    Den som anser att har samma politiska, ekonomiska och sociala rättigheter som män har idag i Sverige är per definition inte feminist. Därmed handlar det inte bara om vad man vill göra utan också om hur man uppfattar verkligheten.

    Det är faktiskt där det skiter sig för min del och det är därför jag inte kan kalla mig för feminist. Kvinnor i Sverige idag får rösta och ta vilka jobb de vill. I min värld är resten upp till dig själv. DU måste bygga ditt jämställda liv. Ingen kommer (eller ska) göra det åt sig. All den där normkritiken är väl intressant och öppnar möjligheter för att leva ditt liv precis hur du vill, men när det blir politik blir det konstigt för mig.

    Min uppfattning är att normer uppstår för att nog många människor har vissa värderingar eller lever på ett särskilt sätt. Normerna är speglingar av hur vi lever. Feministen hävdar motsatsen - att normerna styr och begränsar oss.
    Går man ett steg längre så menar feministen att normer är maktmedel designade för att kontrollera oss - att få oss att konsumera, lyda mannen osv.  Det är ett modernt vänsterperspektiv. Det är därför jag aldrig fattat vad en icke-socialistisk feminist i Sverige idag egentligen vill göra för något.. 
  • Anonym (Kör en gammal renault)
    Anonym (Supersex) skrev 2017-02-25 12:35:43 följande:
    En liten filosofisk sidodiskussion (ursäkta mig TS).
    Men varifrån kommer då värderingarna och levnadssätten om de inte kommer ur ett interaktivt samspel med strukturella normsystem? Ska jag uppfatta det som att du antingen är evolutionär eller religiös och tror att de är givna av naturen eller Gud? Förklara gärna, alltid kul med lite intellektuellt djup på FL.
    Kan du förklara exakt vad ett strukturellt normsystem är? Samhället består av några miljarder individer. Deras handlingar och värderingar är verkliga. En strukturellt normsystem är en metafor för en större grupp människors handlingar och värderingar. Det är en abstraktion.
    Kort sagt, anledningen till att vi gör som de andra barnen på skolgården är att vi observerar och tar efter de beteenden och värderingar och som fungerar bäst. Det är så vi formas till större delen.
    Fråga ett barn på skolgården vad ett strukturellt normsystem är. Barnet kan inte svara för det har aldrig sett något sådant. För det finns inget sådant.

    Ett strukturellt normsystem är bara en teoretisk modell. Den har inget eget liv och interagerar inte med något eller någon. Världen består av människor som ibland väljer att göra som sin granne och som väljer att ibland göra på ett annat sätt, om det finns ett motiv och om priset inte är för högt.


  • Anonym (Kör en gammal renault)
    Digestive skrev 2017-02-25 14:29:47 följande:
    Även om man skulle vara nöjd med tillvaron i Sverige så finns det en hel del platser i världen som skulle behöva utmanas av feminister. En punkt som Sverige kunde förbättra sig på betydligt.

    Håller med i mycket och anser att vi har kommit långt i Sverige. För min del handlar det - på hemmaplan - mer om hur vi reglerar den feministiska politiken, jag är exempelvis emot statliga tvångsmedel likt kvotering, fixerad föräldraledighet et cetra (som så många andra feminister) så det är ju en ständigt pågående diskussion i sig.

    Det är radikalfeminister som gör sådana samhällsanalyser - att samhällsstrukturerna är skapta för att gynna män på kvinnors bekostnad. Långt ifrån alla feminister är radikalfeminister men visst är det ett uttalat drag i politikens vänstersida.

    Motpolerna till socialistisk feminism är liberalfeminism och anarkafeminism. Varken liberalfeminister eller anarkafeminister vill ha statliga tvångsmedel som kvotering, fixerad föräldraledighet et cetera. Något annat som skiljer är anarkafeministens mål, som innebär att samhället suddar ut skadliga orättvisor och struktur istället för att balansera up/kompensera för dem.
    Har fortsatt inte förstått vad som skiljer en liberalfeminist från en vanlig feminist mer än ett pliktskyldigt "heja kvinnor!". Vad vill det göra? Har forskat i saken. De vill mest ha diskussion kring könsrollerna, vilket inte på något sätt är en politisk handling.

    Anarkafeministerna står väldigt långt till vänster eftersom de motsätter sig privat egendom.

    Håller med om att det finns mycket att göra för kvinnors rättigheter i världen. Massor. Men feminismen - åtminstone i Sverige - har bara blivit det nya namnet för socialism. Alltifrån oviljan till kompromiss och samförstånd till oviljan att diskutera människors situation på individnivå. Ärligt talat så är det väldigt svårt att diskutera *något* med en person som kallar sig feminist i Sverige utan att få höra att man utövar maktstrategier eller mikoaggressioner. Utan att få sina motiv ifrågasatta eller sitt diskussionsteknik recenserad.
  • Anonym (Kör en gammal renault)
    Digestive skrev 2017-02-26 14:26:48 följande:
    Det finns ingen "vanlig feminist" utan feministiska ideologier. Precis som att det inte finns någon "vanlig demokrat" utan demokratiska ideologier. Använd sökordet "feminism" på Wikipedia, den artikeln ger en fullgod överblick över de mer framträdande och vanligaste ideologierna på området (även om en del faktafel finns).

    Jag vet inte vart du har hämtat information om anarkafeminism ifrån men någon sådan central princip finns inte. Föreslår att du går in Wikipedias särskilda artikel för just anarkafeminism, då den generella artikeln tar för givet att anarkafeminister även skulle vara radikalfeminister (det vill säga att anarkafeminister skulle utgå från att "patriarkat"-idén stämmer, vilket inte alls behöver vara fallet - jag själv är liksom ett undantag). Där kan du läsa om huvudprinciperna inom anarkafeminism.

    Nja, det är snarare socialistisk feminism som är väldigt populär och djupgående i Sverige och har varit det sedan 70-talet.

    Jag håller med och det är ett ganska genomgående drag för marxistisk ideologi rent generellt, att ha svårt för att kompromissa och söka samspel. Marxism består ju av ideologier som går så långt att flertalet innehåller klara direktiv om att utöva aktiv folkkontroll. Har man den grundinställningen, att staten ska ha rätt att tvinga samt manipulera folket i så kallat rätt riktning, så ger det även en personlighet därefter.

    Tack och lov så är inte alla marxister allt för extrema men mentaliteten återfinns till och med i vaniljpartier som Socialdemokraterna (i exempel som kvotering, fixerad föräldraledighet, indoktrinering av olika genusidéer redan för dagisbarn och så vidare).

    Folkkontroll är ett väldigt populärt vänsterkoncept.
    Jag har läst alla de där wiki-artiklarna och fattar fortfarande inte. Läser om liberalfeminismen:

    " I grunden handlar det om att var individ oavsett kön måste fråga sig själva hur deras agerande idag antingen bidrar till eller hämmar den feministiska utvecklingen. Liberalfeministerna verkar för ett samhälle där individen snarare än staten är ansvarig för att bygga upp jämlikheten och ställer sig därför inte bakom förslag som exempelvis lagstadgad könskvotering i bolagsstyrelser"

    När du läser det, exakt VAD menar du att den liberalfeminist vill göra rent konkret? Starta en studiecirkel? Att dom "vill verka för" eller "betonar" någonting är liksom bara luft.

    Jag är väl bekant med anarkismen och anarkafeminismen är bara en släkting.
  • Anonym (Kör en gammal renault)
    Anonym (Kör en ford) skrev 2017-02-27 16:35:20 följande:

    Måste man vara doktorand i feminism för att konstatera att det förekommer en hel del extremism och manshat inom feminismen? Sen exakt vilken flavör de tillhör är väl snarare en bisak?

    Spelar det någon större roll om personen som säger "alla män borde kastreras" eller "en bra man är en död man" är en liberalfeminist, anarkistfeminist, osv?

    Om en person som säger sig vara feminist kläcker ur sig något sånt, borde inte övriga feminister oavsett sort också reagera?


    Dom reagerar givetvis. Tyvärr finns det någon sorts feministisk hederskodex som gör att man (en?) håller enad front utåt och tystar mer interna konflikter inom feminismen. Ewa Witt-Brattström blev t ex utkastad ur FI men valde att inte göra en stor sak av det för att inte skada rörelsen. Det är en av anledningarna till att folk allrid säger "ni feminister".
  • Anonym (Kör en gammal renault)

    Frågan huruvida någon är feminist eller inte har blivit helt meningslös. En feminist är någon som är för jämställdhet. Vad som menas med jämställdhet beror på vilken sorts feminist du är. Det är ett cirkelresonemang. Det är inte fråga om huruvida du är feminist eller inte, utan vilken sorts feminist du är. Jag har träffat människor som är rasande för att jag inte kallar mig feminist. Dels för att jag då på något sätt är MOT jämställdhet, dels för att jag genom att inte vara feminist indirekt allierar mig med en massa sverigedemokrater och näthatare som vill straffknulla Zara Larsson.

    Du kan föra samma resonemang med begreppet "jämlikhet" eller "rättvisa". VEM säger sig vara emot jämlikhet och rättvisa? Jag kan uppfinna en ideologi, säga att den representerar jämlikhet och rättvisa och sedan ställa alla till svars som inte gillar min ideologi, dvs motståndarna till jämlikhet och rättvisa. "Tror du på jämlikhet och rättvisa så ÄR du redan anhängare av min ideologi!".

Svar på tråden Får feministiska män ligga mer?