MAT/HUSHÅLLS KOSTNAD....?!
Drygt 16-20 tusen skulle jag gissa på. På tre personer.
Drygt 16-20 tusen skulle jag gissa på. På tre personer.
Nu syftade jag på mat och hygienartiklar, EJ hyra/el/lån mm... ??
Nu syftade jag på mat och hygienartiklar, EJ hyra/el/lån mm... ??
Ja absolut! Men då det oftast är jag som handlar hem all mat o hygienartiklar funderar jag lite på vad ni andra betalar för BARA de utgifterna?
Är inte helt säker, men jag tror att min och min mans (medålders) kostnad för just de kostnaderna ligger på ca 4000:- Och då är INTE ev biobesök, restauranger mm inräknat.
Förlåt, jag råkade skriva fel. Men jag tror att ni kanske förstår ändå? Mat och hygienartiklar helt enkelt.
Tack för svar. =) Kul att se att det finns många som är bra på att hushålla. =)
Samma här! Och jag komponerar ihop nya maträtter av rester. Gör allt enligt boken; handlar när det är bra erbjudanden, BARA det som behövs, gör storkok, fryser in. Handlar inte hungrig osv ;) för några år sen upptäckte jag också vad mycket MAT man kan få för pengarna om man köper just mat. Saft, juice, godis, chips, kakor och annat strunt köps nästintill aldrig här. Där sparar man många kronor :)
Vi äter frukt varje dag, även någon smoothie ibland. Grönsaker ska finnas till varje måltid, det är jag noga med. Det är jag, vuxen, sen en treåring som några dagar i veckan äter lunch på föris och sen en liten som delvis ammar, så det lilla den äter kan ju inte klassas som en full matutgift. Hon kostar i blöjor och våtservetter istället ;) vi äter mycket vegetarisk och fisk. Svårt att göra middag för två, så resterna äter jag till lunch. Räcker ibland flera dagar.
Vad är problemet med storkok? Det är ekonomiskt. Man fryser in. Jag har ingen lust att äta kalops 9 dagar i rad. Varför skulle jag inte äta gårdagens quornfärssås till lunch idag? Skulle jag kasta den istället, eller göra en helt ny mat till bara mig? Havregrynsgröt tycker jag är gott och går att variera i all oändlighet. Varför får jag inte äta det jag tycker är gott? Förstår inte riktigt problemet. Vad äter du då? Ekologisk oxfilé odlad på egen tomt på frukostmackan?
Levnadsglädjen är att kunna tänka. T.ex ska jag bjuda 17 personer på lunch i helgen. Och efterrätt. Handlade igår till kalaset och det gick på straxt under 400. Säg att jag handlar lite till som glömts och lägg till 200, vilket inte är troligt men iaf. Tror inte du är ekonomisk alls vad det gäller mat, annars hade du förstått ;)
Två vuxna, tre barn varav ett är tonåring, ett går i lågstadiet och ett är litet och i blöjor. Jag kämpat för att hålla vår kostnad för mat och hygien på tusen kronor i veckan. Oftast ligger vi lite över detta ändå. Frukost varje dag är havregrynsgröt, min lunch som mammaledig är gårdagens middag och alla äter ett mål lagad mat efter skola och jobb. Ibland the och knäckebröd eller gröt innan natten.
Jag förstår inte hur folk gör?
Där är allt med. Jag sitter med reklambladen och kollar i kyl/frys samtidigt för att göra veckans matsedel.