• Joshua

    Vad kan detta vara?! *otrevliga bilder*

    Innan sommaren så dök det upp en liten blodfylld knöl på sidan av min fot. Nu, flera månader senare är den fortfarande kvar. Dock har den växt, gör ont och ser inte särskilt trevlig ut.

    Stöter man i den med byxor eller sockar så kan den "gå upp" och börja blöda riktigt ordentligt. Har ringt sjukstugan angående denna och de sa att jag skulle få en kallelse inom 3 månader, fick till tips att använda skavsårsplåster.... De tyckte inte att det lät särskilt allvarligt, men börjar bli lite nervös Rynkar på näsan

    Finns det någon här som kan ha en aning om vad detta kan vara för något? har googlat runt men hittar inget som stämmer in.....

    Tacksam för svar Glad

  • Svar på tråden Vad kan detta vara?! *otrevliga bilder*
  • Påven Johanna II

    Tyckte inte det lät allvarligt? Förhoppningsvis inte, men jag skulle inte vänta tre månader med att få detta kontrollerat om jag var du.

  • Deceree1

    Ser IT som en fistel .. den går nog inte bort av sig själv iaf. Be om en akuttid om du inte vill vänta. De hade jag gjort iaf. Kan ju bli bakterier i då det är ett öppet sår.

  • 8airam8

    Googla "granulom" eller "svallkött" och se om det kan stämma på din fot. Kan det göra ont på grund av placeringen tror du? Det ser ju ut att sitta dumt till.

  • Wazp

    Du ska absolut inte acceptera 3 månader! Enligt vårdgarantin så ska du få träffa läkare inom 7 dagar. 90 dagar gäller om man har blivit remitterad till en specialist t.ex.

    Ring tillbaka och stå på dig, kan dom inte ta emot dig inom 7 dagar får dom se till att du får träffa en privat läkare och du ska bara betala den ordinarie avgiften för ett besök. Gnäller dom om att det är ont om personal så är det inte ditt problem, det får dom ta med sin chef. Hota med att prata med media om bristande patientsäkerhet på aktuell vårdcentral brukar funka också

  • katrinp

    Jag hade förmodligen gått till apoteket och köpt en Lapispenna och etsat försiktigt för att se om den försvann. Om den sen kom tillbaka igen hade jag ringt till vårdcentralen.

  • Joshua

    Tack så mycket för era svar!


    Den gör ont ifall man nuddar den, så ja, placeringen spelar nog stor roll. Svårt att ta på sig skor och liknande Obestämd


    Jag ska ringa sjukstugan på måndag igen. Tack för informationen om mina rättigheter som patient Glad

  • Wazp

    Om du hinner, läs på under helgen om vårdgarantin så får du lite mer kött på benen!

  • aifoss

    Hej!

    Har en exakt sådan på min häl just nu. Hur gick det för dig? Vad var det för knöl och vad gjordes åt den ?

    Med vänlig hälsning, Sofia

  • Anonym (Detsamma)
    Wazp skrev 2017-02-24 18:20:14 följande:

    Om du hinner, läs på under helgen om vårdgarantin så får du lite mer kött på benen!


    Det bör nog du också...
  • 8airam8

    Ser ut som ett granulom (svallkött), testa som någon här ovanför skrev med lapispenna. Kommer den tillbaka så kan du söka på nytt. 


    The first glass of wine is all about the food, the second glass is about love and the third glass is about mayhem.
Svar på tråden Vad kan detta vara?! *otrevliga bilder*