• Jgirl93

    Vi som precis slutat med p-piller

    Tänkte starta upp en tråd för oss som precis slutat med p-piller för att nu starta igång bebisverkstad.

    Jag slutade med Yasmin 1 februari 2017.

    Hade haft Yasmin i ca 2 år och innan dom åt jag neovletta i 5 år ca.

    Tycker det kan va intressant att bolla tankar kring det här med att skaffa barn och hur man mår efter pillerstopp osv.

    Själv har jag mått riktigt skit måste jag säga. Har haft humörsvängningar från helvetet och känt mig så ledsen och känslig för minsta lilla efter att ha slutat med p-pillren.

    Tror även jag varit/är skengravid då min längtan efter en liten bebis är enorm. Är på dag 30 nu i menscykeln och ingen mens än. Hat testat negativt på gravtest än så länge i alla fall.

    Hur har ni mått efter att ha slutat?

  • Svar på tråden Vi som precis slutat med p-piller
  • Cykeltjejen

    Jag har haft p-stav i 11 år utan problem, men plötsligt började jag få problem med klåda (trodde jag fått svamp) visade sig att mina slemhinnor blivit väldigt tunna av p-staven och gynekologen rådde mig att byta till p-piller. Fick prionelle 28 som jag testade i ett år, men blev grymt trött, fick problem med svettningar och nedstämdhet och iomed det också viktuppgång. Slutade med p-piller 1-2feb minns inte riktigt. Fick mens 2 dagar senare och nu är babyverkstaden i gång. Måste bara lära mig det här med ägglossning att känna igen det samt när mensen kommer eftersom jag haft "kemisk" mens tidigare:)

  • Cykeltjejen

    Har dock inte mått nå särskilt efter jag slutade med p-pillren. Misstänker dock ägglossning den 14 feb och har haft molnvärk sen dess :-/

  • Jgirl93

    Okej då slutade vi ju samtidigt med p-piller eftersom jag med slutade 1 februari eller jag tog sista sockerpillret den 31 januari så är ju pillerfri sedan 1 februari. Jag fick min pillermens (kemisk) den 28 januari och när den var slut började vi köra oskyddat.

    Vet inte heller när ägglossning är än osv men enligt beräkning så borde den varit 10 februari om nu något ägg släppte. Har med haft molande värk. Nu är jag på dag 31, imorn 32 sedan min pillermens och än har inte min "riktiga" mens kommit. Gjort gravtest och dom har visat negativt. Hoppas det bara är hormonnivån som är för låg för att ge utslag än eller att mensen annars kommer snart så vi kan fortsätta vår babyverkstad! :)

  • LSL89

    Slutade med p-piller i början på januari. Fick pillermens omkring den 10 januari. Första riktiga mensen kom kring den 23 februari. Där emellan har jag mått riktigt dåligt till och från. Har känt mig skengravid verkligen. Utdragen "mensvärk", illamående, ont i ryggen, ömma bröstvårtor. Bara gått och väntat på att mensen ska komma igång på riktigt. Håller tummarna för att allt är i sin ordning nu.

  • Jgirl93

    Det låter ju precis så som jag känt. Jag fick ju min pillermens den 28 januari och väntar på att den riktiga mensen nu ska komma. Är på dag 32 och vet inte hur lång cykel jag har eftersom jag ätit p-piller innan i 7 år.

    Har haft/har uppsvullen mage, ömma bröstvårtor, humörsvängningar, ont i ryggen och känt mig gravid/skengravid.. Hoppas mensen kommer snart eller ett plus..

  • MariaKristine

    Hej! 

    Jag slutade med mini pillen 5 Februari efter 5år.

    Första mens kom 20 Februari och varade i 4 dagar.  Började direkt med ägglossningstest som visade maximal fertilitet den 27 (igår!!!) 
    Hade sex 24,25 och 27 vid ägglossning, så nu hoppas vi på en liten bäbis Skrattande

  • OctoberC

    Hej!

    Känner igen mig på det ni skriver. Slutade i mitten av januari med cerazette. Tagit dom i drygt 7 år, och kan räkna på ena handen hur ofta jag haft mens under den perioden..

    Nu vill vi satsa på att skaffa barn. Köpt hem äl-test men visar inte på att jag är fertil. Jag förstår givetvis att det kan ta lååång tid innan kroppen börjar fungera normalt. Men jag är som en som skrev här ovan - får för mig att jag är skengravid och allt möjligt.. Man blir ju nästan lite knäpp tillslut.

    I drygt 6 dagar nu har jag har molande mensvärk fast utan en droppe mens. Denna värk har pågått under dygnets alla timmar så det stämmer inte riktigt hur mina mensvärkar varit förr. Läste här att det kan vara ett tidigt tecken (knäpp igen kanske haha). Har iaf köpt gravtest och ska testa ikväll. Kanske är det bara kroppen som testkör funktionerna efter så lång tid utan att det funkat naturligt. Vem vet.

  • Myspys_ida

    Jag slutade med qlara i juli 2016. Mens i juli och september. Sedan ingen blödning. Liten blödning igår efter ca 6 månader utan mens (hoppas att detta är en nidblödning;)

    Sedan pillerstoppet har jag fått vääääldigt mycket finnar och pormaskar (särskilt i käklinjen), fått ökad behåring, kroppsformen ändrat sig något, gått upp i vikt och varit mer känslostormig än vanligt (börjar dock bli bättre nu). Känner mig faktiskt lite mer kvinnlig och mer vuxen i kroppen med (är lite pojkflicka).

  • Jgirl93

    Hej allesammans!

    Igår plussade jag ???? blev alltså gravid direkt efter pillerstoppet och fick därför aldrig nån riktig mens så enligt beräkning är jag nu i vecka 6 (5+2)

    Håller tummarna för er andra nu!!

  • Cykeltjejen
    Jgirl93 skrev 2017-03-06 13:16:29 följande:

    Hej allesammans!

    Igår plussade jag ???? blev alltså gravid direkt efter pillerstoppet och fick därför aldrig nån riktig mens så enligt beräkning är jag nu i vecka 6 (5+2)

    Håller tummarna för er andra nu!!


    Grattis!!!!!!!!
Svar på tråden Vi som precis slutat med p-piller