• Odysseys

    Gör som hemma eller göra rätt kanske man säger idag

    Ska lyda reglerna och äntligen byta den sista belysningen 
    Man vet inte riktigt vem man ska tro men nu får man inte ha någon belysning förutom den där J©é@üé?ka L.E.D. belysningen. Om man inte skulle byta utan köpte upp sig på lager glödlampor fram till år 2035 vad skulle hända då?
  • Svar på tråden Gör som hemma eller göra rätt kanske man säger idag
  • myskmalva

    Du skulle få en lite högre elräkning än vad du skulle ha fått med led-lampor. Så vitt jag vet gäller förbudet bara tillverkning och försäljning av glödlampor, inte användning.

  • myskmalva

    Personligen gillar jag förresten led-lamporna. Jag tycker att glödlampor har ett för gult sken och många andra upplever lågenergilampor som för kalla. Med led har man möjlighet att välja det ljus man själv gillar bäst. Jag kan ha 6000 K i arbetsbelysningen, 4000 K i taklampan och 2000 K i lilla myslampan bredvid tv-soffan. Perfekt!

  • Odysseys

    CFL lampor håller ju inte ens sockeln fast i röret, de brukar lossna bara man ska ta ur dem??? Det börjar bli jobbigt detta med att välja ljus. 

  • Odysseys
    bestofthebest8 skrev 2017-02-26 10:25:40 följande:

    Så ska man inte glömma att många kretsar i LE/CFL-lampor är dåligt konstruerade, så att de tjuter med höga frekvenser som inte alla uppfattar. Mycket obehagligt.


    De med frekvenserna åt sidan, lamporna är inget vidare kvalitets mässigt heller. Men det var ju intressant då klarar de väl inte emc testen heller. Eller?
  • Odysseys
    Det blev att inse fakta. Du hade nog rätt. Det var en gammal vana. Vanor är svåra att bryta.  Skrattande Nu har jag bytt alla lampor både inomhus och utomhus och jag gillar särskilt utelamporna alla i LED som jag köpt på nätet på Eco by Sweden i Stockholm som hade bra och lite ovanlig led-belysning med lite med kraft i än de vanliga mer robusta också går inte jämföra dem ens med Claes Olsson och JulaEco by Sweden hette de. Såg något att investera i de har såna solcells paneler fast som belyser en gatulampa i led med inbyggt batteri och solcellspanel i en armatur på något sätt. Riktigt snygg lampa skickar länk nedan. Är det någon som prövat, vill helst inte vara först ut. Bor i södra Sverige där det inte är så mycket snö. Skickar länk till solcells lampan, hos ett företag som heter Eco by Sweden: https://ecobysweden.se/led-produkter/gatubelysning se belysningen som drivs av solceller det är framtidens energi. Kan inte se att det kommer ändras. 
     
  • Odysseys

    Jag har redan märkt lite på energiräkningen och bytte all belysning samtidigt. Nu ska jag byta fler elektroniska apparater och se om jag kommer ner någon hundring i månaden till. Såg ecokraft.se hade ganska bra solcellsreferenser, vet någon hur man kommer loss billigt med ett mindre solcells aggregat? 

Svar på tråden Gör som hemma eller göra rätt kanske man säger idag