• alade

    Första gången IVF Maj 2017

    Vi har vårt andra försök i maj, men vi fick inget befruktat ägg förra gången så det räknas som vårt första ändå eftersom jag aldrig kom till ruvandet. Så jag hakar gärna på i denna tråd.

  • alade
    Mjbo skrev 2017-04-19 08:59:58 följande:

    Välkommen :) 

    Har du kört en omgång med sprutorna då eller hur har ni gjort? :) 

    Jag ska somsagt börja med sprutorna snart, och jag är lite nervös för hur man kommer må, hur mycket det påverkar ens humör osv... Har du märkt något sådant?

     


    Ja, jag körde sprutor och äggplock förra månaden. Jag fick en del biverkningar, som väldigt kraftig huvudvärk i ungefär fem dagar, ömma äggstockar och humörsvängningar. Men känslan av att genomföra en efterlängtad behandling var ändå större än alla biverkningar tillsammans.
  • alade
    Niinja skrev 2017-05-03 20:47:51 följande:

    Precis, det tänkte jag fråga er. Hur har ni gjort, har ni berättat för andra? Chef,kollegor, vänner, familj?

    Vi har berättat för chef, min familj och nära vänner men inte för övriga kollegor och andra.

    Nu är första sprutan tagen. Hoppas jag också slipper biverkningar. Speciellt för sambon skull, han är helt slut redan innan sprutorna av mitt humör.


    Jag har berättat för min familj, några vänner, min chef och schemaansvarig på jobbet. Sambons familj vet inget, för han vill inte att de ska veta. En av hans vänner vet för han var här under vår förra behandling. Den här gången blir det antagligen så dåligt tajmat att hans föräldrar är här på besök vid äggplock (Vi bokade det innan vi visste att vi skulle göra behandling) och det känns jobbigt med tanke på att jag inte ens kunde sitta upp på nästan två dygn efter förra... Och var galet humörpåverkad av hormonerna. Men, men. Alla ska nog överleva det också ;)

    Vi startar upp om ungefär två veckor. Läkarbesök på tisdag för att få veta mer inför behandling iom att vi inte fick några befruktade ägg sist.
  • alade

    Vi hade möte på reproduktionscentrum idag och fick träffa ny läkare. Lite ändringar i protokollet och icsi på alla ägg så får vi förhoppningsvis något tillbaka denna gång. Läkaren sa att många är inplanerade samtidigt så vi fick inte veta om det är säkert att vi får köra nästa mens. Har vi otur blir det en till månads väntan... Den biten känns vansinnigt tung!

  • alade
    Mjbo skrev 2017-05-12 14:13:01 följande:

    Hörrni tjejer ni som kommit en bit in i sprutdagarna... ursäkta min info nu, men jag har extremt mycket flytningar. De känns ungefär som äl flytningar, trådigt och tjockt och i mängder... är super nervös nu att min ägglossning börjar ändå... för tidigt :(

    Är det någon mer som haft såhär?? Är det vanligt??

    Är på dag 11 med sprutor. Ovitrelle sprutan ska tas i övermorgon för sedan äggplock på tisdag morgon.

    Någon som vet??


    Jag hade så. Det fullkomligt flödade! Utöver det hade jag väldigt ont i bröstvårtorna (vilket jag brukar få efter äl) så jag var halvt övertygad om att jag haft spontan äl. Men alla 16 ägg var kvar att plocka och mogna när det var dags. Så andas ut - det är extremt sällsynt att man ägglossar innan man ska vid ivf.
  • alade

    Jag fick mens idag så jag ringde repro och de gav klartecken att börja med sprutor på onsdag kväll. Ultraljud nästa vecka och så får vi se om nya protokollet funkar bra. Icsi på alla äggen sen. Det känns hoppfullt och spännande!

  • alade
    Mjbo skrev 2017-05-18 14:42:36 följande:

    Uppdatering! Dag 2 efter äggplock.

    Här ligger jag i liggläge idag med.. förvånad över att de fortfarande gör så himla ont, varje steg jag tar är en plåga. Och när jag sätter mig ner så känns det som att inälvorna ska komma upp ur munnen. Känns fullt på nå vis. Haha

    Ska det verkligen göra såhär ont fortfarande??? :( Vet att alla är olika såklart, men ni som gjort detta för ett tag sen, när släppte det åt er?

    Jag brukar annars vara en tålig person, men detta va över min förväntan. Känns värre nu än när jag opererade bort min äggledare! :(

    Hoppas det släpper snart iallafall. Söndag är det insättning. Längtar ihjäl mig!! :D :D


    Jag kunde inte gå längre än mellan säng och toa de första två dagarna och jag kunde inte sitta upp. Tog nästan en vecka innan jag kände mig helt okej igen. Jag har bett om att få starkare smärtlindring vid nästa äggplock så att jag har något att ta hemma dagarna efter.
  • alade

    Sprutdag 3 och precis som sist har jag extrem huvudvärk och humörsvängningar deluxe. Bara resten av månaden kvar!

Svar på tråden Första gången IVF Maj 2017