Inlägg från: Anonym (Vemsfel (Ts)) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vemsfel (Ts))

    Måste jag betala? (Blocket)

    EnAnonumius skrev 2017-03-27 10:59:42 följande:
    Du har många rättighet..
    Du kan ringa polisen då det är olagligt i Sverige att hota folk oavsett anledning.

    Olaga hot <-- Är det juridiska begreppet.
    Så även om de är "missnöjda med köpet" så ger det dem ingen rätt att hota dig på ett eller annat sätt för den saken skull. Och skulle de bli rättegång så kan de aldrig använda "att du blåste dem och sålde en trasig telefon" som underlag till att de skulle få lov att hota dig. Så ja du kan ringa polisen och säga att du blir hotad. För en kriminella handling som hot är inte något som är tillåtet i Sverige.

    Hemfridsbrott <---- Är också något som KAN bli aktuellt.
    Det vill säga skulle killarna tränga sig in i din lägenhet utan ditt medgivande så har dessa killar gjort sig skyldiga till hemfridsbrott. Man får inte gå in olovandes oavsett vad dessa killar rättfärdigar det med. Att de köpte en telefon i befintligt skick och de själva sabbar den är ingen anledning.
    Tack så mycket för hjälpen!
    Jag fick ett sms idag, ett vidrigt sms så jag har polisanmält.
  • Anonym (Vemsfel (Ts))
    Anonym (Araber) skrev 2017-03-27 12:32:53 följande:

    Jag är bara nyfiken på hur ts kan skilja på kurder, araber, turkar osv genom att bara se på dem, om hon nu inte kan arabiska.

    Eller hur hon skiljer på språken.


    Jag förstår att du undrar, han sa " Speak Arabiska" till mig när han hämtade telefonen.
  • Anonym (Vemsfel (Ts))
    sarafamilj skrev 2017-03-27 12:28:15 följande:
    Men jösses, helt fruktansvärt!! Bra att du polisanmälde!! Vad sa polisen? 
    Polisen bad mig skicka in ett foto på smset, jag tror inte polisen kommer göra något eftersom att numret han ringde ifrån står på en äldre dam i Lund. På något vis känns det ändå skönt att ha polisanmält det och även blockerat hans nummer.
  • Anonym (Vemsfel (Ts))
    Anonym (Ll) skrev 2017-03-27 12:38:38 följande:

    Fyfan vad obehagligt. Jag säljer saker på blocket då och då men är oftast barn grejer som vagnar eller kläder osv. Har aldrig upptäckt något problem.. tills jag skulle sälja min iPhone 6s plus. Fick under 1 timme 58 mail från alla möjliga utländska män och om jag inte svarade tillräckligt snabbt eller sa att priset som bjöd var för lågt fick jag hot mejl och blev kallad både hora och fitta och att dom skulle komma och göra mig illa.. tog bort annonsen direkt efter det.. kommer aldrig sälja elektronik på blocket igen.

    Hoppas verkligen att det bara är tomma hot TS. Och bra att du anmälde fanskapet.


    Ja, förstår inte deras kultur, dem snackar om att inte röra kvinnor/män för att visa respekt men i verkligheten vet dem inte ens vad respekt innebär.
    Jag är så arg just nu, idioten som inte ville skaka hand för att man rör inte andra kvinnor men däremot är det ok att skrika " jag kommer knulla dig" till en kvinna, hatar deras dubbelmoral. Kommer aldrig mer lämna ut mitt nummer på blocket och som någon tidigare sa i tråden, svara aldrig någon ali, muhamed.

    Ja det är säkert bara tomma hot, killarna som hämtade mobilen kunde noll Svenska så tror inte dem vågar jävlas om jag gör en polisanmälan.
  • Anonym (Vemsfel (Ts))
    Anonym (Araber) skrev 2017-03-27 12:32:53 följande:
    Jag är bara nyfiken på hur ts kan skilja på kurder, araber, turkar osv genom att bara se på dem, om hon nu inte kan arabiska.
    Eller hur hon skiljer på språken.
    Min uppfattning av både araber och kurder är samma, dem är aggressiva, hotfulla och fula i munnen. Har haft kurder i skolan, jobbet som aldrig visat hyfs. Min far jobbade på ett företag med folk från hela världen och gissa vad? Det var tre personer i en grupp, 2 kurder och en arab som nästan mobbade min pappa.

    Min pappa var omtyckt av alla på jobbet, arbetsgivaren uppskattade honom jätte mycket med dessa kurder och araber för avundsjuka. Dem la krokben på min pappa så att han ramlade, vilka vuxna gör så?

    Det ligger i deras blod/kultur att visa sin ilska, missnöje och svartsjuka på detta vis. tyvärr har jag aldrig upplevt något bra med dessa människor och är därför inte för att vi ska ta emot en massa flyktingar i Sverige från Aleppo. Och ja, jag är invandrare, född i ett annat land men uppväxt i Sverige. Jag kommer från ett 100 gånger lugnare land än dessa arab länder och" Kurdistan" som inte ens finns med på kartan. Vi vill behålla lugnet i Sverige!!
  • Anonym (Vemsfel (Ts))
    Hugful80 skrev 2017-03-27 20:04:52 följande:

    Lära dig skilja på de och dem innan du gnäller på andra folkgrupper.


    Så av hela texten har du hakat upp dig på de och dem?

    Lämna tråden om du inte har något vettigt att komma med, Tack!
  • Anonym (Vemsfel (Ts))
    molly50 skrev 2017-03-27 21:03:00 följande:

    Jag ska tillägga att jag inte har sett att TS har skrivit något sådant. Har hon gjort det så har jag i så fall missat det.

    Men oavsett vilket så är det väl egentligen inte det som tråden handlar om utan om hur de har betett sig mot TS.

    Och det är aldrig ok oavsett varifrån man kommer.


    Tack :)Jag är verkligen inte rasist, hade jag varit det så hade jag inte bett killarna komma och köpa telefonen. Han som ringde sa ju sitt namn också. Trodde bara inte att dem skulle bete sig så och börja hota en tjej.
  • Anonym (Vemsfel (Ts))
    molly50 skrev 2017-03-27 20:42:36 följande:

    Så TS är rasist för att hon konstaterat att de var araber?

    Oavsett var de kom ifrån så är det aldrig ok att hota folk och bete sig så som de gjorde.

    Men lägger man in en annons på blocket så är det ofta utlänningar som ringer.

    Framförallt om man lägger in annonser om elektronik,telefoner,bilar osv.

    När vi sålde vår förra bil så var 9 av 10 av de som ringde utlänningar.

    Och de nästan krävde att få förtur och försökte bjuda över alla andra trots att det var andra som skulle komma och titta före.

    Jag är absolut inte rasistisk på något sätt.

    Men de som ringde oss betedde sig i alla fall på ett respektlöst sätt.

    Och det hade jag tyckt även om de hade varit svenskar.


    Precis, det är utlänningar som ringer och man vill bara sälja sin produkt. Dem testar går igenom alla funktioner och väljer att köpa. Sen om det ändå visar sig vara strul med det man köpt kan man på ett vänligt sätt höra av sig. Jag kanske hade betalat halva summan för att få telefonen lagad om de bett snällt, även om jag vet att telefonen fungerade. Jag accepterar inte att folk ringer och kräver pengar och är hotfull och säger saker om mitt ofödda barn. Blev en polisanmälan direkt när hab nämnde min graviditet.
  • Anonym (Vemsfel (Ts))
    Ascendere skrev 2017-03-27 22:27:15 följande:

    Låter ju minst sagt skitjobbigt att bli hotad bara för att man säljer en telefon till någon! 

    Jag tror att av någon anledning ska man vara extra försiktig när man säljer bilar och telefoner på Blocket, jämfört med om man säljer till exempel möbler. 

    Mitt knep är att höra på telefon hur personen låter, pratar den inte svenska, engelska eller tyska går den bort direkt som köpare, inte pga rasism utan på grund av att då kan jag inte bedöma den personen tillräckligt bra för att kunna avgöra om det är någon jag vill sälja till eller inte.

    Om det efter en stunds samtal visar sig vara en icke önskvärd köpare (till exempel försöker pruta direkt, är otrevlig, är påstridig, kräver förtur mm) så säger jag att det ska komma en person och titta snart men att jag hör av mig om varan fortfarande finns kvar. Sedan hör jag inte av mig. 

     


    Tack för ditt svar, ska också göra så nästa gång. Ska inte lägga ut mitt nummer, denna gången la jag ut mitt jobb nummer vilket var dumt. Folk får börja med att maila så väljer man själv vem man vill ringa. :) Sen är det mycket lättare att göra affärer med folk som kan Svenska för att då slipper andra(kusiner,brorsor)lägga sig. :)
  • Anonym (Vemsfel (Ts))
    Anonym (Åke Jimmyson) skrev 2017-03-28 07:08:09 följande:
    Vart är du född någonstans?
    Indien :)
  • Anonym (Vemsfel (Ts))
    Anonym (Lägg av!) skrev 2017-03-28 12:27:08 följande:

    Jag förstår att vi har problem med kriminalitet i Sverige eftersom man försvarar kriminella med rasistkortet. TS, jag förstår att du inte är bekväm med detta så polisanmäl idioten och hoppas på att han får sitt straff.


    Polisanmälade honom direkt när han skickade ett vidrigt sms igår. Hoppas idioten inte ringer eller smsar igen :)
  • Anonym (Vemsfel (Ts))
    Anonym (Åke Jimmyson) skrev 2017-03-28 18:43:33 följande:

    Självklart, vad skulle det annars vara.

    Det är inte invandringen i sig som är problemet, utan hur sverige har hanterare den.

    Avkastningen på berikningen hittils har ju inte varit så god kan man säga.

    Sverige är för mesigt, invandrare som begår brott borde utvisas lättare från sverige.

    Det borde även vara som med körkort att det kan dras tillbaka inom en viss tid från man fått svenskt medborgarskap om man begår brott.

    Det mår ingen dålgt av och skapar ett bättre samhälle.


    Är som sagt invandrare själv och har inget emot invandring. Jag är absolut inte rasist, umgås med invandrare hela tiden. Det enda jag är emot är kriminella, och håller med det du säger angående utvisning av folk som begår större brott. Hela samhället kommer må bättre av att inte ha mördare/våldtäcksmän i Sverige. Det skulle skapa större trygghet, jag som gravid kvinna skulle slippa blir hotad om att bli våldtagen. Det är inte roligt och tyvärr sticker invandare ut när dem gäller kriminaliteten.
Svar på tråden Måste jag betala? (Blocket)