• DevilsDaughter

    Överkänslig mot tomat, vad gör man?

    Vi har ätit lasagne tre dagar i rad )mkt tomatsås i) och dottern på tre år har fått utslag och blivit lite rödflammig på kinderna och ner på halsen och strax nedanför. Vi har inte förstått riktigt vad det har varit. Idag var utslagen lite bättre/blekare men så sa förskolepersonalen att de ätit lunch med mkt tomat i och precis efter maten så var det rödflammiga tillbaka för att några timmar senare börja blekna igen. 
    Så det verkar ju som att hon är känslig mot tomat.. Men ska man kolla upp detta/få konstaterat att det är tomat hon är känslig mot? Och ska man undvika allt med tomat helt nu? Hon har inte reagerat tidigare och antagligen reagerade hon nu för att det blivit väldigt mkt tomat flera dagar i rad.. Hon är  inte allergisk mot ngt annat. Har tid till bvc om två veckor, ska ta upp detta då, tänkte bara om någon har koll på detta och vill råda lite:)

  • Svar på tråden Överkänslig mot tomat, vad gör man?
  • Aniiee

    Kolla upp det. Kolla upp om hon är allergisk mot "rött". Tomat brukar vara det första man reagerar på, sedan kommer resternade röda livsmedel som ett gigantiskt domino.

    Ta upp det med BVC, och låt henne slippa tomater tills dess. Det kan ju handla om korsallergier också, om ni bor någonstans där pollensäsongen startat ordentligt. Då räcker det att hålla tomaterna borta under den tiden.


    Ordningen återställd
Svar på tråden Överkänslig mot tomat, vad gör man?