• kwonnie

    Barnlängtan PCO/PCOS

    Hej,
    Jag och min sambo har försökt få barn nu i över ett år utan några resultat. Det är ju ganska svårt att planera när man inte vet när jag får en ägglossning då min mens varierar från någon vecka till ett år (per cykel). Varje gång jag har provat ägglossningstester har jag fått otydliga svar med de så kallade ''spöksträcken''. Jag vet inte hur jag ska tyda dom.

    Det var ett tag då jag hade grova smärtor i magen (liknande mensvärkar). När jag fick värkarna kunde jag knappt stå upp tills de var över, detta pågick med andra ''symptomer'' så som konstant illamående, jag var sugen på väldigt konstiga kombinationer, jag var på toa minst 2 gånger i timmen och hade humörsvängningar till dess like! jag kunde börja gråta till film och t.ex. om jag och min sambon var oense om vad vi skulle ha till middag. Vi trodde att jag var gravid men de gav aldrig utslag på sticka. Vi provade varje vecka men alla visade negativt. Detta pågick tills en dag i December 2016 när jag var på jobbet och fick en stört blödning. Jag har aldrig någonsin varit med om så mycket blod och det kom även ut klumpar i stolek som en 5krona. Även några timmar efter detta hade hänt så visade det negativt på en grav-sticka även fast det fortfarande ska visa positivt om man hade haft ett missfall.
    Har ni någonsin varit med om något liknande?
    Fungerar graviditetstest/ägglossningstest på samma sått på oss med PCO/PCOS?

    Har varit i kontakt med läkaren angående barnlöshet och de vill göra en utredning på mig och min sambo. De vill fixa lösningen med IVF men jag vill ändå försöka på egen hand och bli gravid på naturlig väg.
    Finns det något jag kan göra för att underlätta för mig att bli gravid? mat? kosttillskott? något jag bör undvika? är sjukt tacksam för alla svar och råd :) 

    Har även hört talas om att det finns läkare specialiserade på dom med PCO/PCOS, är det sant? hur kommer man i kontakt med dem isåfall? 
    Det mesta jag har fått veta om min sjukdom har jag fått söka upp själv via internet för de gynekologerna jag har mött har varit väldigt ovetande om vad som händer, de ger mig grundliga svar men kan inte svara på alla mina frågor. 

  • Svar på tråden Barnlängtan PCO/PCOS
  • Flikkan92

    Hej! Jag har också pcos. Fick reda på det för några veckor sen, hade misstänkt det själv så jag gick till läkaren och fick det bekräftat. Min sambo och jag har försökt i fem månader.

    Jag hade ägglossning i torsdags och mitt CB ägglossningstest såg ut som ditt dagen efter när stegringen var på väg ner. Idag var strecket ännu svagare :)

  • Jasmin Karlsson

    Ägglossningstest är inte tillförlitligt när man har Pcos. Det kan visa positivt flera dagar i rad tex.
    Det du kan göra själv är att äta lågkolhydratkost, tex LCHF, eller åtminstone sluta med sötsaker/snabba kolhydrater. Att hålla sig normalviktig och inte överviktig. Man kan ta Inositol (kosttilskott).
    Om allt är ok med partners spermier kan man testa Letrozol (receptbelagt) för att få ägglossning.
    Nästa steg är IVF.

  • Jasmin Karlsson

    Graviditetstest fungerar som vanligt även om man har pcos. Så om det var negativt när du fick den där blödningen så var du med största sannolikhet inte gravid.

  • LOT

    Svag dos 5mg kortison har hjälpt en kvinna jag känner att få behålla det befruktade ägget

Svar på tråden Barnlängtan PCO/PCOS