Inlägg från: Anonym (Duva) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Duva)

    Ska vegetariskt vara norm på förskolor/skolor.

    Jättebra idé tycker jag, på alla sätt.

  • Anonym (Duva)
    Mascaraklumpar skrev 2017-05-22 09:45:37 följande:

    Det spelar mig ingen större roll så länge kosten är näringsberäknad, GOD och tillräckligt varierad för att de allra flesta barn ska få i sig det de behöver. Däremot tycker jag det är skandal att man fortfarande serverar korv, bacon osv, dvs mat som faktiskt är klassad som cancerframkallande. Varför inte erbjuda barnen en cigg efter maten också?


    Haha! Men ja, du har rätt (även om cigg ligger på en helt egen skala).
  • Anonym (Duva)
    Lord Hans skrev 2017-05-22 12:01:21 följande:

    Nej, människan har inte nått högst upp i näringskedjan genom att äta gräs.


    Har du mött någon människa som lever på gräs? Vad har planeten tjänat på att du äter kött?
  • Anonym (Duva)
    kvarnfot skrev 2017-05-22 10:35:05 följande:

    Men soja är än mer cancerframkallande än tex bacon.....


  • Anonym (Duva)
    Lord Hans skrev 2017-05-22 12:38:24 följande:

    Naturligtvis är det helt ok om du vill leva som en ko och gå runt och råma hela livet. Utan kött inga Einsteins. Jag föredrar min intelligens.


    Ja, jag är hellre Ferdinand än den tragiska matadoren, om du vill ha det så. Dina inlägg tyder inte på någon intelligens att skryta om. Forskningen däremot visar att vegetarianer är både smartare och lever längre än andra, intressant va?
  • Anonym (Duva)
    Lord Hans skrev 2017-05-23 08:59:16 följande:

    Haha, ja om det får dig att må bättre så säger vi väl det :P


    Jag mår ju toppen, som du märker. Frågan är vad du behöver för att må bra nog att slippa känna att du måste försvara en ohållbar livsstil? Det är lite som överviktiga som inte kan förstå varför de är överviktiga. Kanske är det lite mer vegetariskt som fattas dig?
  • Anonym (Duva)
    Flash Gordon skrev 2017-05-25 10:47:46 följande:

    Ja, nitriter och nitrater. Och liknande ämnen. Det är vad man tror är boven.

    Mer exakt talar WHO om "processed food":

    "Processed meat refers to meat that has been transformed through salting, curing, fermentation, smoking, or other processes to enhance flavour or improve preservation."

    Det är kött man oftast talar om men det gäller även saltade/inlagda grönsaker.

    Detär alltså inte köttet/grönsaken i sig som ökar risken för cancer utan det du bereder maten med.


    Rött kött är det som högsta grad tillåts förmultna/"hängas"/möras, röks och processas på olika sätt. Andra matvaror behöver inte genomgå alla de där processerna för att förvandlas till något som känns ätbart.

    Det är verkligen äckligt att tänka på hur kött tillåts påbörja nedbrytningsprocessen, den just före förruttnelsen, före den säljs/tillteds.
  • Anonym (Duva)
    Flash Gordon skrev 2017-05-25 11:14:59 följande:

    Jaha?

    Ja, det är du väl fri att tycka. Men det är ju bara en smaksak och har inget med eventuell cancer-koppling att göra.


    Jaha? Och trådstarten handlar om?

    Det är bara ännu en anledning att låta bli kött.
  • Anonym (Duva)
    Iarwain skrev 2017-05-25 11:16:03 följande:

    Men är det inte lika äckligt när man låter grönsaker ruttna också?


    Jo därför äter jag inte ruttna grönsaker. Gör du?
  • Anonym (Duva)
    klyban skrev 2017-05-25 11:52:10 följande:

    Jag skulle gissa på att nitriter och liknande ämnen, att dessa står för all cancerrisk när det kommer till detta område.


    Du sitter och gissar. Vilken hobby!
Svar på tråden Ska vegetariskt vara norm på förskolor/skolor.