• mammalovis

    Exet vill hindra mej att ta ned barnen utomlands över jul!

    Att fira jul är nog mer heligt för många mammor än för pappor är min upplevelse. Du bryr dig inte - hon bryr sig. Då får ni kanske helt enkelt prioritera in denna resa över några andra dagar, eller var det tänkt att barnen skulle vara bortresta hela jullovet? Vem får nyår?

    Huruvida barnen har tjatat ett eller tio år om saken finner jag totalt egalt. Har de dessutom varit i Thailand tre gånger innan, så lär det inte gå någon nöd på dem ... Har ni varit där just över jul med familjen?

    För mig låter det som smartast att faktiskt landa i att vara separerade föräldrar och försöka hitta nya rutiner som ni åtminstone är hyfsat nöjda med. Jag har levt i nyfamilj i drygt 4 år och bonusdotters föräldrar har varit separerade i över 10 år, men det är fortfarande diskussioner om vilka helgdagar hon har företräde till som hela midsommar, dotterns födelsedag, mors dag, julaftons morgon o s v.  Det har inte ens varit självklart att hon får vara med på sina halvsyskons födelsedagar här, utan tjafs. Jul, påsk och semesterveckorna 29-31 är det tjafs om varenda år, för hennes nye sambo är också ledig då.

    Sedan om ni knappt har varit ihop ett år, kan ju Thailand vänta till ett annat år och ni prioriterar något billigare i år som inte sammanfaller med julen. Jullovet brukar ju vara uppåt 3 veckor.

  • mammalovis
    Anonym (Liselott) skrev 2017-06-13 20:23:43 följande:
    Jag tänker att det är bra att ni bestämmer hur högtider ska firas, tex varannan gång just för att undvika sådana här situationer och att ni fastställer umgänge för att slippa tjafs. Jul är oerhört  viktigt och känsligt för vissa, medan andra tycker som du att det går att fira före eller efter..

    Ligger julafton i år på hennes vecka eller din? Alltså om ni har era vanliga veckor menar jag, tycker det blir det som får styra lite när ni inte kommer överens.
    Om man bortser från åren med 53 veckor, så kommer ju alltid julen ligga på den enes veckor med det resonemanget. Vi har separerat jul från varannanhelg-systemet, men är också friare att byta helger ...
Svar på tråden Exet vill hindra mej att ta ned barnen utomlands över jul!