Inlägg från: Pellerin |Visa alla inlägg
  • Pellerin

    Sista tre veckorna till bf - någon mer?

    10oktober skrev 2017-07-08 01:26:33 följande:

    Hej hopp! Ligger på BB med vår lille son som föddes i eftermiddags. Han hade såklart inte tid att vänta på att pappa skulle få återhämta sig ;) vattnet gick igårkväll utan egentliga värkar och idag på kontroll visade det sig att skruttungen vänt på sig och låg i säte! Antingen har han vänt på sig de senaste dagarna eller så har bm missat detta... eftersom det inte fanns mycket vatten kvar och värkarna inte börjat blev vi rekommenderade kejsarsnitt vilket vi valde. Så knappt tre timmar efteråt föddes vår underbare lille pojke. Vi mår bra men är lite mörbultade. Skulle tro att vi är avdelningens snackis med både mamma och pappa som är bukopeterade det senaste 1,5 dygnet ;)


    Grattis och vad skönt att allt gick bra under omständigheterna! Hoppas ni både får möjlighet att vila lite med avlastning från föräldrar. :)
  • Pellerin
    Any80 skrev 2017-07-08 02:14:43 följande:
    Jag har också fl datum den 18/7 :)
    Vad kul! Har du barn sedan tidigare eller är det första? :)
  • Pellerin
    Any80 skrev 2017-07-08 12:58:22 följande:
    Det är mitt tredje , och du ?
    Första, så känns mycket spännande och lite nervöst. ;) Hur känner du?
  • Pellerin
    LeyasMamma skrev 2017-07-08 11:33:48 följande:

    Bf idag.... så imorn är det officiellt övertid :( känner inget alls....


    Håller tummarna för att det kommer igång snart! Hur var det hade du gått över tidigare?
  • Pellerin

    En vecka kvar till bf idag. Känner inget särskilt förutom den stora tröttheten, som nog äntligen fick sin förklaring i blodbrist då jag var hos bm i förra veckan, samt lite ilningar och sammandragningar. Hur mår ni andra? :) 

  • Pellerin
    sobrio88 skrev 2017-07-12 18:17:42 följande:

    Nu är min Plutt här på bf +1. 14.05 föddes han, 30h efter första verk <3 4500 g och 54 cm i jämförelse med "storebrors" 2960 g och 49 cm ;)


    Stort grattis!
  • Pellerin
    narie24 skrev 2017-07-12 09:52:46 följande:

    Jag sover såå dåligt så är helt utmattad. I natt fick jag aningens mer sömn så hålla bebis-gudar, kan det starta nu?!

    Har väl sammandragningar varje timme typ, ngn enstaka som gjorde ont igår. Men inget alls på gång. Två dagar kvar till bf.


    Lynxsa skrev 2017-07-12 20:01:04 följande:

    Inget att rapportera härifrån. Sammandragningar och svårt att sova på nätterna. Är så trött.

    Ska till bm imorgon, sista planerade besöket innan bf. 39+1 idag.


    Åh, ja det är verkligen kämpigt med tröttheten. Får ni vila något på dagarna? Jag lånade hem en Tens-apparat häromdagen och den har verkligen hjälpt mig både att sova och slappna av bättre, så den är ett tips! Jag har den på massageläge i ländryggen mest hela dagarna. ;)

  • Pellerin
    LeyasMamma skrev 2017-07-12 20:35:26 följande:
    Jobbigt med besvärliga sammandragningar :( här finns inte heller mycket att rapportera. Idag har vi provat en lång skogspromenad på 1 timme med massor av trappor osv och 1 timma på stan. Köpte även med hallonbladste hem, undra om de kan ha någon effekt såhär sent? Om inte annat så kanske det hjälper återhämtningen :)
    En får försöka det en kan. ;) Samtidigt vad skönt att du kan röra på dig så mycket, Kommer säkert hjälpa återhämtningen bara det! Här är det 400 meters vankning som gäller. ;)
  • Pellerin
    LeyasMamma skrev 2017-07-13 11:40:57 följande:
    Ja man kan ju alltid hoppas att det kommer ha positiva effekter efter förlossningen. Hoppas på att kunna börja träna och röra mig relativt snart efteråt så jag kan köra mina favoritpass på gymmet :) hade en rätt tuff återhämtning efter första barnet så hoppas denna går lite lättare :) jobbigt med 400m, foglossning? :(
    Det förstår jag då! Har du några tips för att underlätta återhämtningen till en förstföderska? ;) Nej skönt nog inte det, men smärtsamma sammandragningar och blodbrist som ger svimningskänsla, den börjar dock vända lite nu, har ätit extra järn i en dryg vecka, så hoppas på en längre promenad idag. :)
  • Pellerin
    Lynxsa skrev 2017-07-13 13:18:53 följande:

    Öppen 1-2cm och ganska mjuk enligt bm men lång tapp. Bebisen är nedsjunken men inte fixerad vilket jag också misstänkte eftersom det sparkar överallt i magen...

    Remiss skickad till obstetiken eller vad det nu heter för jag har så mycket ångest. Blev igångsatt tidigare med båda döttrarna pga av ångest. Vill så gärna att det ska starta naturligt.

    Motion är det som brukar hålla ångesten nere men kroppen orkar inte ge det som huvudet behöver. Vill ha ut ungen så jag kan röra mig igen. Vill springa, behöver springa! Nåja, kan jag få gå på promenad med barnvagn så räcker det ett tag och sen brukar jag må väldigt bra när jag ammar.


    Åh, stackars! Förstår vad du menar, är också en normalt sett aktiv person som behöver röra på mig för att må bra. Men slå inte ned på dig själv om du behöver hjälp med igångsättning, ångest är ju en fysisk reaktion som är svår att få kontroll över, särskilt i en så utsatt situation som slutet av en graviditet. 
    Skönt att det brukar vända när du ammar. :)
  • Pellerin
    LeyasMamma skrev 2017-07-18 12:44:34 följande:

    Nu va hon ute det lilla livet! Drog igång rejält inatt, inga direkta känningar förens vid 2, sen vid halv 7 va vi inne på förlossningen och då va jag öppen 6cm. Vid halv 10 va jag fullt öppen men lilla fröken hade inte roterat ner i beckenet, strax innan 10 kom första krystvärkarna och sen den andra sen va hon ute, gick lite väl fort men inga bristningar och jag kunde kissa! Klarade mig på enbart lustgas denna gången :D nu ska vi slappna av på BB i 2 dagar innan vi åker hem till storasyster igen :)


    Åh stort grattis! Lät ju som att det blev en bra förlossning. :) Lycka till framöver!
  • Pellerin
    Lynxsa skrev 2017-07-19 07:55:04 följande:

    Min hela natts sömn blev vaken hela natten. De ringde igår från förlossningen precis när vi kom hem från lekparken och skulle vila middag och sa att vi kunde komma in nu på en gång.

    Sagt och gjort. Mot förlossningen. Väl på plats blev jag undersökt och det beslutade om att sätta en ballong. Sen blev alla bm upptagna med förlössning så vi blev utskickade på middags dejt. Gick på restaurang vilket var trevligt men otippat.

    Satte ballong vid 22 ute 30 min senare.

    Vattnet togs 23.05 och då kom det fina värkar av sig själv. Fick ändå dropp vid 23.30 lägsta dosen. 00.00börjar med lustgas. 0045 dottern född. 3 krystvärkar. 1 stygn.

    Ond men effektiv förlossningen. Nu håller vi tummarna att hon inte blir gul!


    Stort grattis!!
  • Pellerin
    FannyFelicia skrev 2017-07-18 09:51:12 följande:

    Bf 19 juli här, andra barnet. Har följt tråden via appen så ville hoppa in och följas åt nu i slutet!

    Storasyster är drygt 3.5 år, hon föddes 42+2 efter igångsättning. En magisk upplevelse så jag är supertaggad att allt ska sätta igång nu snart. Min bm är så härlig och peppande. Hinnsveptes för knappt en vecka sen och imorgon är det dags igen. Håller tummarna det ska kicka igång då det var mjukt, riktat framåt och öppet ett par cm och allt det nu ska vara. Haha

    Men vet av erfarenhet det kan vara låååång väntan kvar. Sista veckan förra ggn fick jag högt blodtryck så önskar jag slipper oro för det.


    Välkommen! I alla fall du och jag kvar nu ;)

    Vad härligt att du har en så positiv förlossningsupplevelse med dig sen tidigare!

    Hur kom det sig att de hinnsvepte en vecka innan bf? Ska till bm idag (40+2) och få reda på rutinerna för igångsättning inkl hinnsvepning här hoppas jag. :)

    Hoppas den andra hinnsvepningen går fint och att blodtrycket håller sig!
  • Pellerin
    FannyFelicia skrev 2017-07-20 12:08:09 följande:

    Haha ja vi håller ut! Minns jag var då orolig för allt på slutet förra ggn så kanske därför förlossningen kändes som en befrielse och gick bra.

    Nej det var hon (bm ) som föreslog. Hon går i pension i september och verkar väldigt engagerad generellt, kanske inte riskerar att bli av med jobbet direkt hehe. Jag tackade helt enkelt inte nej när hon erbjöd. Kanske pga jag gick högt blodtryck och tillväxtkurvan planade ut sista två veckorna förra ggn?

    Och att bebben vände sig till säte v 38 denna ggn... Tror iofs inte det är nån risk det händer igen då hen ligger fixerad nu. Kan snarare tänka nu det var konstigt jag inte erbjöds det förra ggn. Visste inte ens vad det var då.

    Ja men härligt. Nedräkningen kan börja och sätter det igång innan så är det en bonus. Lycka till själv idag! ????


    Yes! Nedräkningen kan börja! Fick tid den 2/8 för igångsättning, gjorde även en hinnsvepning idag, dock utan att säga till innan, vilket inte riktigt känns okej, hade nog gärna väntat ett tag. Öppen 2 cm med mjuk tapp på 3 cm, svårt att riktigt sia om vad det betyder dock. ;) Hur känns det för dig efter hinnsvepning? Jag har främst ryggvärk som kommer och går.
Svar på tråden Sista tre veckorna till bf - någon mer?