Inlägg från: Iowhannah |Visa alla inlägg
  • Iowhannah

    Bf feb 2018 (för dig som stannar på FL)

    Ni som fått barn tidigare, har magen börjat synas än? Jag antar att det mest är svullna tarmar men min mage syns redan (i v 10). Jag har förstått att den kommer tidigare än första gången, men inte kunde jag tänka mig att v 10 skulle kännas, och se ut, likadant som i v 16 :O

    I övrigt har jag börjat känna någon mild form av foglossning. Förra gången började det runt v 20-25 så det var också lite av en överraskning.

  • Iowhannah
    Linda7260 skrev 2017-07-05 20:36:29 följande:

    Hej :)

    Är de någon här inne som är bra på att räkna ut vilken vecka man är i.Jag har inte haft mens på många många månader så ingen koll alls när jag har ägglossning.Så detta är vad jag har att gå på:31/5 sex

    3/6 sex4/6 sex8/6 sex12/6 Negativt grav test13/6 negativt ägglossnings test13,15,16,18/6 sex4/7 Positivt grav test Clearblue med GRAVID 3+Tänker jag rätt om jag bör vara någonstans mellan vecka 5-7

    :)


    Om du ringer mvc och förklarar så kan du nog få ett tidigt UL för att datera graviditeten, en vän till mig fick det eftersom hennes mens var oregelbunden.
  • Iowhannah
    telly skrev 2017-07-05 21:52:11 följande:

    Jag har barn sen tidigare och väntar på magen. Tror det börjar bli lite svullet (v8).

    När ni säger mage, menar ni att ni känner livmodern som en kula eller bara att magen blivit rundare?


    För mig är det platt när jag ligger ner så livmodern känner jag inte än. Som sagt så är det nog mest svullna tarmar och lite extra fett (men likväl svårt att dölja).

    Jag tycker det är lite krångligt att vara nygravid på sommaren, när det oftast händer flera saker. Jag vill fortfarande inte gå ut med min graviditet och på lördag ska vi på bröllop så då kommer jag träffa, bland annat, båda mina föräldrar. Som tur är så är bröllopet alkoholfritt.
  • Iowhannah
    jentorq skrev 2017-07-06 10:34:12 följande:

    hej och välkommen och grattis! de flesta barnmorskor vill inte lyssna på hjärtljud på inskrivning då det är hög risk att inte hitta hjärtat (beroende på hur bebisen ligger antar jag, de använder bara en liten tratt typ), och då blir föräldrarna oroliga i onödan. Så bättre att vänta till KUB eller be om ett tidigt ultraljud där man kan se hjärtat slå på skärmen.  


    När jag väntade första barnet så lyssnade vi på hjärtat vid inskrivningen men en sån där tratt har jag aldrig sett IRL. Min BM använde en doppler (heter det så?) så vi alla kunde höra.
  • Iowhannah
    vad ska man heta skrev 2017-07-06 15:27:57 följande:

    Vilken vecka var du i då?


    Jag var i v 10-11 nånstans. Hon varnade oss innan om att det inte var säkert att vi skulle höra nåt men sen hittade hon ett starkt hjärta på en gång :)
  • Iowhannah
    gul sandal skrev 2017-07-06 17:34:51 följande:

    Alltså min mage är såå stor! Och jag går i morgon in i vecka 9! Visst det är tredje barnet och jag kan ju inte direkt skryta med några magmuskler men det här är ju helt galet. Ser typ ut som v17 första barnet.... men det är ju inte bebismage utan bara fläskigt daller... känner mig FET! Dessutom är jag bara sugen på onyttiga saker som läsk, chips och godis. Det här kommer sluta illa ????


    Samma här. På morgonen ser jag typ normal ut men så fort jag äter så hamnar jag i v 18. Och precis som du, bara fläskigt daller. Jag känner mig inte superattraktiv så här i början :S Som tur är så har jag inget direkt sug efter nåt (än). Skönt att fortfarande kunna äta som innan, förra gången var jag bara sugen på chips och choklad vid den här tiden (en gång åt jag t o m chips till kvällsmat eftersom tanken på något annat gjorde mig illamående. Jag som inte ens tycker om chips :P)
  • Iowhannah
    Bellsss skrev 2017-07-06 18:54:44 följande:

    När har alla här kub inbokat (ni som ska göra det)? :) Vi gör det 24/7.


    27/7 här! Det ser jag verkligen fram emot :)
  • Iowhannah
    Mchabom skrev 2017-07-06 21:53:49 följande:

    Hej alla

    Tänkte kolla med er att få göra kub test är de farligt???


    Farligt? Näe (då skulle det knappast erbjudas till samtliga i vissa landsting). Det tas ett blodprov på den gravida och sen görs det ett ultraljud. Easy peasy.
  • Iowhannah
    Bellsss skrev 2017-07-07 12:05:06 följande:

    Då har vi samma vecka, spännande! Jag ska ta blodprov på måndag :)


    Här kan man lämna blodprov på drop in-tider så jag ska dit antingen nästa vecka eller veckan efter. Superbra för mig som jobbar oregelbundna tider!
  • Iowhannah
    vad ska man heta skrev 2017-07-07 18:56:35 följande:

    Jag är så trött på att vara trött. Trött på att inte vara mig själv. Vill bara sova jämt. Orkar inget. Barnen tycker det är jobbigt att jag är så trött hela tiden.

    Allt känns bara fy o blä just nu. Jag hoppas verkligen att jag börjar må bättre om någon månad, för detta tar ju nästan kålen på en. Mår illa o har foglossning o trött...fy farao!!


    I feel ya!

    Jag är så trött på precis allt just nu. Jag vet inte om det är en depression på gång eller om det "bara" är sömnbrist men jag mår så himla dåligt. Jag orkar ingenting, har noll energi och gråter hela tiden känns det som. Allt jag tar mig för blir till ett obestigligt berg och alla motgångar krossar mig fullständigt. Jag vill bara vara själv, i sängen, med Netflix och popcorn. Hela tiden. Som pricken över i så mår jag ännu sämre just för att jag mår dåligt. Allt är bara bajs just nu. Vet inte hur jag ska orka med bröllop och socialt umgänge i morgon (klädvalet slutade med mysklänningen jag använt dagligen den senaste veckan. Det blev för stort att börja prova igenom hela garderoben).
Svar på tråden Bf feb 2018 (för dig som stannar på FL)