• Mattenörd

    Tälta längs vägen

    Vi ska åka uppåt rätt många mil på semestern och tänkte dela upp körningen i två pass. Vi tänkte ta med ett tält och stanna nånstans på vägen, typ svänga bort en bit från huvudvägen och hitta nån glänta nånstans. Vi är två vuxna en 1 1/2-åring och en 4-åring. Är det nåt särskilt man jan tänka på för att underlätta?

    Vi har inte tänkt ha med oss mat utan äter middag på vägen dit och frukost nånstans när vi åker vidare på morgonen.

  • Svar på tråden Tälta längs vägen
  • Rattatåjj

    Ta med smörgåsar och frukt eller liknande. Det blir lätt så att man vaknar tidigt när man tältar och då finns det inget öppet ställe att köpa något. Jobbigt också att vakna hungrig på natten och inte ha något ätbart alls. Ta med saker att göra i tältet om det regnar - böcker, I-pad, pussel, ljudbok och sånt.

  • Rattatåjj

    Flera liter vatten behöver man också. Är det varmt dricker man mycket. Sen vill man ofta tvätta sig (tvål behöver också med) och om någon gör sig illa behöver man vatten för att göra rent. En plastdunk med kran är bra. Det finns plastdunkar godkända för livsmedel.

  • Monchichier

    Toapapper och vatten. Annat brukar lösa sig. Det kan vara bra att ha något ätbart med sig i bilen. Om ni inte planerar att stanna så att det är kort avstånd till närmsta mack/frukostställe.

Svar på tråden Tälta längs vägen