• Pigall

    Vi som börjar med IVF hösten 2017

    Hoppar in i den här tråden. Håller på med vårt första försök. Svarade jättebra på behandlingen( kort protokoll ) och fick ut 17 st ägg varav 13 var mogna. 5 lyckades bli befruktade med icsi. Ett fick jag tillbaka i måndags (3-dagars). Tyvärr fick vi idag veta att inget av de som odlades vidare kunde frysas. Helt förtvivlad nu och känner att chansen för att det jag fick tillbaka ska överleva är minimal då 16 andra redan misslyckats:( är på RD 3.

  • Pigall
    Nube skrev 2017-09-07 16:09:08 följande:

    Välkommen och grattis till ruvningen! Tråkigt att det inte blev nåt till frysen men försök tänka att embryot har det mycket bättre in din livmoder så det kan gå! Jag fick ut endast 2 ägg, en fick jag tillbaks och den andra gick inte att frysa. Men gravid blev jag! Dock fick jag missfall sedan men ändå! Men jag förstår oron och det tråkiga är att om det inte går så måste man göra om hela behandlingen, som jag gör nu.. önskar dig lycka till! När är det testdag för dig?


    Tack! Tråkigt att höra om ditt missfall men skönt ändå att ha ett kvitto på att det går. Hoppas det går hela vägen för dig denna gången. Ja jag ska försöka hålla mig positiv fram tills testdagen men hoppet dog en hel del. Börjar redan ställa in mig på att gå igenom hela karusellen igen :( men vem vet. Det kanske är ett kämparglöd här inne, vem vet.
  • Pigall
    Matildas84 skrev 2017-09-07 19:08:16 följande:

    Välkommen! Jag gör också första försöket. Också ICSI. Ruvar jag med. Väldigt jobbigt besked, tvekade själv länge och väl inför att ens öppna brevet om "ägg till frysen" för att jag skulle ha samma tanke som dig. Rent statistiskt var det en bedrövlig mängd ägg som vare sig blev befruktade eller gick att frysa även för mig. Tänker ändå att det är betydligt fler som klarar sig i livmodern än på labb, det är därför de gärna återinför tidigt. Hejar på den de ändå valde att återinföra!


    Tack! Då sitter vi i liknande sits:) lycka till! fick du ut något till frysen? Av hur många isåfall? jovisst klarar de sig bättre i livmodern men det känns ju som något är generalfel när inte ett enda av en sån stor skörd lyckades ta sig till frysen:( vart helt oförberedd också då de sa att de skulle skicka brev nästa vecka men istället dök det upp på mailen som ett elakt spam:(
  • Pigall

    [quote=77995430][quote-nick]Nube skrev 2017-09-07 När är det testdag för dig?[/quote]

    Testdagen 20/9 för min del. En evighet kvar:)

  • Pigall
    Matildas84 skrev 2017-09-07 22:13:20 följande:

    Nä fan va dåligt! Så kan de ju inte göra! Det där brevet kändes ju som en domedagsprövning att öppna, de kan de inte skicka oförberett på mailen. Usch. Hade också blivit knäckt.

    Jag hade 11 ägg, 9 kunde användas för ICSI. 4 blev befruktade. 1 stoppades in, 1 kunde frysas.. så ändå en rafflande mängd som ba "en spermie? Nej tack!" och la sig platta direkt


    Ja men verkligen, öppnade det av ren reflex och satte lunchen i halsen. Blev helt kall inombords för jag tänkte liksom att åtminstone 1 av 17 borde gå hela vägen till frys. Ingen förklaring eller något heller utan de skrev bara att om vi har några frågor så kan vi ringa ( dock var alla telefontider såklart slut).

    Gud vad skönt att du fick ett fryst iallafall. Åtminstone som kvitto på att er kombo har förmågan att fortsätta dela sig förbi insättning iallafall. Det bådar ju gott för den de satte in:)

    Nu hoppas vi att det lilla som blev kvar av denna skörden räcker för oss båda så vi slipper gå igenom sprutor och äggplock igen.
  • Pigall
    Nube skrev 2017-09-09 10:21:20 följande:

    Jag tänkte på en sak nu när det var några som inte fick några ägg till frysen och många verkar tycka att det är nåt fel på deras ägg. Men glöm inte att spermier är lika viktiga i det här och ofta är det spermier som inte lyckas befrukta ägget. Och om cellfördelningen sedan ska gå som det ska beror också på spermier så tänk inte att det är automatiskt nåt fel på er tjejer! Nu vill jag inte göra er oroliga men jag tycker inte vi ska bara tänka på att det beror på oss när sperman är lika viktigt!


    Det är nästan det jag är mest rädd för. Äggkvalitet känns som om det är lättare att påverka. Eller iallafall så är det något jag har mer kontroll över. Man kan mixtra med stimulering och jag kan finlira med diet och sådant. Har använt nikotin innan så det tar väl en stund innan det går ur kroppen. Men spermiekvalitet har jag ingen kontroll över känns det som. Jag vill liksom nästan att det ska vara äggen det är fel på för jag jag har stor reserv och det finns konkreta saker som jag kan göra för att påverka. Spermierna är helt utanför min kontroll och det skrämmer mig mer.
  • Pigall
    Titikaka skrev 2017-09-08 21:43:25 följande:

    Jag är på RD 6 och hade lite ilningar som jag brukar ha 2-3 dagar innan mens. Och det är mens dag på måndag enligt kalendern, så det kan vara att jag får mens då. Jag är lite ledsen, men ibland jag tycker att det är bättre får veta tidigare än hoppa mellan hopp och besvikelse. Såå himlasvårt..


    Hoppar in i din ovissa besvikelse. Får alltid en dag av nedstämdhet och ångest 7 dagar efter ägglossning som början på min pms och igår som om man ställt en klocka så kom gråten. Så det känns som om det är kört den här månaden med tanke på att pmsen har kickat igång. Vi vet ju inte än men det känns ju trist. Men ja, på något sätt hade det varit skönt att få veta tidigare så man slipper väntan och ovissheten.
  • Pigall
    Titikaka skrev 2017-09-09 18:39:15 följande:

    Men du, det är ganska tidigt för dig. Tar du Lutinus? Progesteron orsaker pms för oss, så det kan vara bara effekt av hormonen, jag tror du kan hålla hoppet lite längre till :)


    Ja det är tidigt så det kan ju vara lutinus också och loppet är ju inte kört. Men om jag känner min kropp så är det dåliga nyheter. Jag har haft både ont i brösten och molvärk sedan jag började med lutinus så de symptomen räknar jag bort. Men en vanlig cykel blir jag superdeppig äl+7 som försvinner på en dag och får ont i ryggslutet samt ilningar i livmoderhalsen äl+8. Precis som denna cykeln :( sen visst, det kan ju vara att kroppen bara inte fattat än men min känsla är att det inte har tagit sig. Men hoppet är det sista man överger så jag kommer hålla tummarna in i det sista:)
  • Pigall
    jamka skrev 2017-09-09 15:54:13 följande:

    Är mycket orolig inför att ta sprutor och sedan äggplockning.


    Sprutorna tyckte jag absolut inte var någon fara. Jag fick bemfola och cetrotide. Bemfolan kändes knappt alls och cetrotiden sved bara till lite i några minuter och sen var det över. Så det ska du inte vara orolig över. Det kommer gå jättebra.

    Mitt äggplock var lite jobbigare dock eftersom att jag tydligen är väldigt svårbedövad. Så det gjorde väldigt ont först men då tog de en paus och gav mig en extra morfindos och resten gick hur enkelt som helst. Så om du vet med dig att du är svårbedövad (t.ex. att du behöver flera doser bedövning hos tandläkaren) så säg till läkaren i förväg så att de kan vara beredda med en extra dos. Jag hade även en hel del smärta dagarna efter plockat men inget som inte gick att åtgärda med lite kärlek och alvedon. Förhoppningsvis kommer det gå jätteenkelt för dig och bli en fin liten bebis när allt är klart:)
Svar på tråden Vi som börjar med IVF hösten 2017