• frikenfröken

    Vi som börjar med IVF hösten 2017

    O


    soofa skrev 2017-08-19 10:25:48 följande:

    Hej! Jag hoppar in här! Vi har precis påbörjat vårt första försök, tar fjärde Gonal F-sprutan i kväll och första ultraljud på måndag.


    Hej! Tar också och hoppar in här. Jag kör också gonal-f. Vad tar du för dos? Snart UL för dig då? :) jag är på sprutdag 13 idag och imorgon blir de UL för mig för att se om de hänt något med mina ägg. Har inte höga förväntningar, jag har inte svarat så bra på mina doser jag kört nu så är höjd rejält från vad jag startade med.
  • frikenfröken
    soofa skrev 2017-08-20 01:13:23 följande:

    Hej! Okej, är det första försöket för er med? Hur många ul har du varit på? Vilken dos har du haft/ska du ha? Jag har 125 till och med i morgon, sen får jag vidare instruktioner efter ultraljudet på måndag. I morgon och måndag ska jag även lägga till Olgarutan(?)


    Det är vårat första försök :) jag ska på UL idag så de är mitt 3 UL på 8 dagar, mina ägg har inte växt till sig som de velat. Så nu kör jag 225 i mina sprutor för att de ska hända något. Jag har PCOS och läkaren sa att de var svårt att ge rätt dos eftersom de inte händer något när jag ökade dosen lite så vi var tvungna att chocka allt där nere :p jag är ju på sprutdag 13 idag så jag hoppas verkligen att de hänt något nu :p lycka till på ert UL på måndag!! Hoppas dina ägg växt till sig fint :)
  • frikenfröken
    soofa skrev 2017-08-20 10:04:35 följande:

    Okej, lycka till i dag!


    Tack men tyvärr gick de inte så bra för oss. Eftersom vi kör korta protokollet så vill de hålla de kort och eftersom jag är inne på sprutdag 13 och dålig med storlek på alla mina ägg valde vi att avbryta behandlingen. Sjukt tråkigt men helt klart de bästa att göra för mig.

    Jag hoppas verkligen att de går så mycket bättre för dig imorgon på ditt UL!!
  • frikenfröken
    Nube skrev 2017-08-20 13:23:31 följande:

    Vad tråkigt att höra! Jag fick också avbryta min första behandling och det var jättetråkigt. Men inför nästa gång vet läkarna mer och kan justera medicinerna. Jag blev gravid vid andra försöket (fick dock missfall) så det kan gå bra nästa gång! Gjorde ni nån plan nu inför nästa försök?


    Vilken medicin gick du på då? Fanns de någon anledning till varför du inte svarade bra på stimulering? Jag ska om några veckor gå och ta ett amh värde (eller vad de heter) för att se hur jag ligger där. Sen har jag PCOS och de ska väl också ha lite att göra med allt om jag förstått de hela rätt.

    Vad tråkigt att du fick missfall, hur många försök har du kvar?

    Planen nu är att jag ska vänta på mensblödningen som ska komma om 2-14 dagar, ringa in till kliniken, gå och ta amh värde, käka provera, få mens o köra igång igen :) så nu väntar man på den där jäkla mensen igen... Som alltid känns de som :p
  • frikenfröken
    Nube skrev 2017-08-20 15:35:34 följande:

    Jag var tvungen att avbryta då jag utvecklade en kysta och troligen pga det inte svarade på hormonen. Jag använde menopur då. Vid mitt andra försök använde jag elonva tillsammans med menopur.

    Efter att vi avbröt var jag också tvungen att vänta en mens och sedan börja vid mensen därpå. Då hade kystan också försvunnit.

    Nu har jag två försök kvar och vi fick inget till frysen då jag har låg amh och fick endast ut två mogna ägg trots att jag hade typ 5-6 blåsor. Det visade sig att jag inte hade svarat bra på ägglossningssprutan och äggen hade inte mognat tillräckligt. Så det var syrt då jag redan hade få ägg som mognade. Men denna gång hoppas jag att vi får ut flera ägg. Men trots bara två ägg blev jag gravid, så det behövs bara ett! Tyvärr gick det inte så bra sen...

    Jag väntar också på mensen nu, som alltid ;) Hoppas du får ett fint amh värde och mens snart!


    Okej, vad jobbigt. Men tur att cystan försvann till när ni skulle börja om. Jaså vad tråkigt att de blev så, men hoppas att du får fler ägg och fler som mognar denna gången :) ja men precis, behövs bara ett. Är ni oförklarligt barnlösa?

    Kör du långa eller korta protokollet? Har inte riktigt koll på menopur :)

    Har du koll på vad amh värde innebär?

    Man har väntat så länge så man klarar av att vänta lite till även fast de är tråkigt. Detta är ju i stort sett enda tillfället man längtar och vill att mensen ska komma.
  • frikenfröken
    hanna8911 skrev 2017-08-20 16:49:13 följande:

    Vad tråkigt att höra! Vad precis samma sak för mig med nu i början av augusti, var bara en äggblåsa som mogna till, resten var för små så fick avbryta. Har fått min mens nu igen så nu möte jag vänta tills nästa kommer! Segt... ska ringa imorgon och höra hur de tänker! Jag tog amh värde( äggreservsprov) när jag gjorde min utredning! Om du har pco ligger du säkert ganska högt vilket är bra vid ivf!


    Åh tack för svar!! Har verkligen noll koll på amh värde men nu blev de lite klarare där :)

    Vad tråkigt att de blev så för dig också. Känslan när de säger att de tycker att man borde avbryta är ju inte rolig men de kan ju bäst och vet vad de pratar om :) men nu är du närmre ett nytt försök :) har du regelbunden mens?
  • frikenfröken
    Nube skrev 2017-08-20 18:33:35 följande:

    Tack :) Hoppas att det går bra för dig med!

    Ja, vi är dels oförklarigt barnlösa och dels har det nog med mitt amh värde att göra.

    Amh mäter äggreserven, dvs. hur många ägg har fimns kvar. Det säger ingenting om kvaliten har jag läst. Men som någon annan också skrev, har du pco så har du säkert bra amh värde.

    Vi kör lång protokoll. Hoppas att vi båda får mens snart! :)


    Alltså så skönt att alla kan när man har frågor :) ja jag har mycket ägg, har de sagt många gånger så hoppas på bra värde där :)

    Okej, så tråkigt och sjukt tycker jag att de inte går att hitta helt varför man är barnlös. I vårat fall har vi koll. Min sambo har få och slöa spermier, och jag min pcos. Ingen bra combo. Men tur de kan hjälpa oss alla :)

    Ja men eller hur! Hoppas hoppas den kommer fort :)
  • frikenfröken
    Nube skrev 2017-08-20 21:59:52 följande:

    Ja, tur att vi lever i dagens samhälle och kan få hjälp.

    Det är bara att fråga, hjälper gärna om jag kan :)


    Eller hur, verkligen. Kan inte ens tänka mig hur de hade varit utan att kunna få hjälp alls! Så glad att jag lever nu :)

    Tack! Så snällt :)
  • frikenfröken
    soofa skrev 2017-08-20 22:25:46 följande:

    Tråkigt! :( Men jag har hört att första omgången är lite av en chansning, innan de vet hur kroppen svarar. Men, räknas det ändå som ett försök?

    Uppdaterar här efter ultraljudet i morgon!


    Ja men de är ju verkligen en chansning. Antagligen så svarar säkert de flesta bra på den dosen jag började på men tyvärr ska de väl vara några som inte alls vill svara. Som tur är så är detta inget försök, blir inget försök fören de plockar ut alla ägg :) innan de går de att avbryta utan att förlora ett försök :)

    Prefekt, ska bli spännande. Lycka till! Hoppas på att fina och lagom många ägg som växt till sig fint
  • frikenfröken
    soofa skrev 2017-08-21 16:39:39 följande:

    Tur det i alla fall, för det hinner ju inte bli något försök då liksom. För mig gick det bra så min dos verkar vara perfekt för mig. Ett 20-tal blåsor och besked om oförändrad dos. Efter nästa ultraljud på torsdag får jag veta när jag ska dit för uttag.

    När kör ni igång igen? September?


    Vad härligt med så mycket äggblåsor, hoppas de växer till sig fint :) Spännande inför UL på torsdag då :) skönt att ni kan göra UL från där ju bor. Vi har 2 timmar till gbg men måste in vid varje UL vi ska göra. Men de fungerar ändå :)

    Vi kommer köra igång igen i oktober antagligen :)
Svar på tråden Vi som börjar med IVF hösten 2017