• jamka

    Vi som börjar med IVF hösten 2017

    Vad glad jag är som hittade er! Vid nästa mens ska jag börja spruta, det blir min första ivf. Vi har en son som kom på naturlig väg och han är nu 10 år och vi har inte än lyckats att få syskon till honom. Eftersom jag redan är 40 så ser jag ivf som min sista chans.

  • jamka
    Nube skrev 2017-09-09 14:27:57 följande:
    Välkommen! Ska du göra lång eller kort protokoll? Hoppas att det blir en bebis nu då :)
    Tack! Jag tror att det blir kort protokoll eftersom jag ska börja spruta på andra dagen av mens. Jag fick missfall i augusti och det var mitt femte missfall på 10 år. Läkaren tipsade mig då att testa ivf så fort som möjligt, så länge gravidhormonerna finns kvar. Är mycket orolig inför att ta sprutor och sedan äggplockning.
  • jamka
    Madeeleenee skrev 2017-09-09 17:04:18 följande:
    För mig (allas upplevelser är såklart unika) var sprutorna absolut ingen fara. Värre att ta stick i fingret:) kände inte nålarna alls. Mer som om någon petade mig i magen. Äggplocket gick jättebra, absolut inte ONT mer lite obehagligt men skulle lätt göra det igen. Jag var orolig över det eftersom jag hade väldigt ont av ballongen från äggspolningen, men den smärtan går inte att jämföra med äggplocket för mig. :) kommer gå jättebra!
    Tack! Ni har lugnat mig lite. Jag gjorde äggledarspolning för några år sedan och tyckte inte att det gjorde ont.
  • jamka
    Pigall skrev 2017-09-09 21:27:27 följande:

    Sprutorna tyckte jag absolut inte var någon fara. Jag fick bemfola och cetrotide. Bemfolan kändes knappt alls och cetrotiden sved bara till lite i några minuter och sen var det över. Så det ska du inte vara orolig över. Det kommer gå jättebra.

    Mitt äggplock var lite jobbigare dock eftersom att jag tydligen är väldigt svårbedövad. Så det gjorde väldigt ont först men då tog de en paus och gav mig en extra morfindos och resten gick hur enkelt som helst. Så om du vet med dig att du är svårbedövad (t.ex. att du behöver flera doser bedövning hos tandläkaren) så säg till läkaren i förväg så att de kan vara beredda med en extra dos. Jag hade även en hel del smärta dagarna efter plockat men inget som inte gick att åtgärda med lite kärlek och alvedon. Förhoppningsvis kommer det gå jätteenkelt för dig och bli en fin liten bebis när allt är klart:)


    Tack snälla du, jag har försökt att få syskon till min son i nästan 10 år så jag vågar inte lita på att det går vägen den här gången för att inte bli besviken igen.
  • jamka
    Tiinuli skrev 2017-09-11 15:30:41 följande:

    Hej allihop!

    Nu har vi varit på mötet och ska börja med menopur 225 på onsdag, sen UL 18/9 och ÄP v.39 sjuuukt taggad!

    Tänker start dosen, är den inte ganska hög som start dos? Hade 2,7 värde på äggreserv och vi har manlig faktor, om det spelar någon roll.


    Då börjar vi nästan samtidigt! Jag ska träffa min läkare imorgon och börja med menopur så fort jag får mens, tror att det blir i helgen. Spännande! Har försökt att bli gravid i nästan 10 år utan att lyckas behålla graviditeter och nu hoppas jag på ivf. Det blir nog min sista chans eftersom jag blev 40 i år.
  • jamka

    På min Menopur står det "450 IE var kväll med start mensdag 2." Det är väl mycket? Blir jag inte överstimulerad?

  • jamka
    Tiinuli skrev 2017-09-11 23:11:47 följande:
    Men va roligt :) känns att nästan alla är klara med sprutor och ruvar, kan knappt vänta mig tills jag är också där :)
    Hoppas allting bara går bra och det blir många ägg och att dem blir befruktade.

    Vet du redan när din ÄP är? Vi har v39, om allt går som planerat.
    Jag är 36 år och det var mycket prat om ålder hos läkaren...
    Jag vet inte när min ÄP blir men jag misstänker att också v. 39.
    Min läkare sa att eftersom vi är så pass gamla (jag 40 och min man 58) så blir det bara ett ivf, lyckas det inte så får vi fortsätta pröva på egen hand. Jag ville gärna ha 3 försök men läkaren tyckte att ett försök räcker!?
  • jamka
    Tiinuli skrev 2017-09-12 13:54:04 följande:
    Va? Men det verkar ju jätte konstigt? Har man inte rätt till 3 försök vad jag vet. Det är väll inte upp till hen? Kolla upp det där och ge dig inte tycker jag.
    Ja, jag ska kolla det idag. Men jag googlade lite och det verkar att på de flesta ställen har de än gräns vid 40 års ålder ang. ivf.
  • jamka
    Madeeleenee skrev 2017-09-12 18:41:57 följande:

    Japp, du kan ta fram den ca 10 min innan den ska användas för då känns den inte så mkt. Annars viktigt att den förvaras i KYLSKÅP.


    Jag hade den i två timmar inte i kylskåpet, är det någon fara?
Svar på tråden Vi som börjar med IVF hösten 2017