• Milja

    Vi som börjar med IVF hösten 2017

    Hej! Hoppar gärna in här om det är ok! Är inne på första IVFen. Hade ÄP igår och fick ut 14 ägg, 9mogna varav 8 blev befruktade. Sökte runt för att se hur det brukar se ut för andra och hittade den här tråden.

    Vi har ett barn sedan tidigare som tillkom via make-insemination efter 4 års. Men har haft ett utomkvedeshavandeskap sedan dess och gör nu IVF privat. ET imorgon.

  • Milja

    Vad roligt! Lycka till imorgon! Hur känner du dig idag? Jag har ganska ont i magen men inte så mycket att jag behöver ta värkmedicin. Mår lite illa när jag sitter. Är lite orolig för överstimulering för på ultrat sa läkaren att det fanns en liten risk. Vid ÄP såg läkaren ingen risk för det, alltså blir ET imorgon men jag kan inte släppa helt att den där risken för överstimulering som fanns.


    hanna8911 skrev 2017-10-12 15:24:36 följande:

    Vad roligt!! Grattis!! Då ligger vi lika i vår behandling! Vet ännu inte om/hur många ägg som blivit befruktade men om de inte hör av sig inom någon timma så är det ET som gäller imorgon för oss med! Lycka till!


  • Milja
    hanna8911 skrev 2017-10-12 15:50:29 följande:

    Har också lite ont i magen, svullen men upplever mer att det är tarmarna som står stilla och att jag är gasig. Lite öm på nedre delen av magen men annars mår jag bra! De sa inget till mig on överstimulering så hoppas det ser bra ut imorgon för oss båda! Har du också börjar med vaginaltabletterna?


    Ja men då verkar det vara ungefär lika. Jag börjar ikväll med dem. Dubbeldos kväll, enkel dos morgon fram till TD och sen ytterligare en vecka om det är positivt test.
  • Milja
    Ellencassandra skrev 2017-10-12 18:13:07 följande:

    Okej tack :) jag hoppas att det ska gå bra! Är inte så sprut rädd av mig men blir ju lite annorlunda när man ska Göra det på sig själv :P

    Okej! :) hm ja svårt det där med vilken dos man ska ha å så.. första omgången brukar väl typ kallas "testomgång" för man vet inte riktigt hur lättstimulerad man är osv... jag ska börja direkt med 250.. konstigt egentligen om jag ändå inte har nåt fel.. är inte det då lite högt? Men jag får lita på att läkarna har rätt :)

    Du kan väl höra av dig efter ditt ul! Hoppas det är bra med äggen så ni kan bestämma tid för ägguttag :D


    Jag har varit väldigt spruträdd och t.o.m. svimmat vid blodprov så kunde inte förstå hur jag skulle kunna ge mìg själv sprutor, men det var verkligen inte jobbigt alls!
  • Milja
    Ellencassandra skrev 2017-10-13 06:06:12 följande:

    Åh va skönt å höra' fick min mens inatt så ska börja med sprutorna på söndag! Eller jag tror det iallafall. När jag pratade med dom så sa de att får jag mensen på fredag så börjar jag på söndag. Men nu vaknade jag vid ett inatt av menssmärta å då kom den. Det räknas väl som fredag va? :)


    Jag skulle börja på dag 2 av mensen. Började mensen efter klockan 18 en kväll räknades följande dag som dag 1 var instruktionerna jag fick men det kan ju vara olika på olika kliniker och olika mediciner/ styrkor
  • Milja

    Har väldigt ont i äggstocken på höger sida. Sticker i den när jag sitter ner. Ska till kliniken klockan 11 och är så rädd att jag inte ska få något tillbaka idag. Vänster sida känns inte överhuvudtaget.

  • Milja
    AnnaMaria83 skrev 2017-10-13 08:53:10 följande:

    Idag är min officiella testdag. Har ju vetat sedan en vecka att jag är gravid. Men har inte mått så bra, inlagd måndag-tisdag för överstimulering. Fick dropp och mätte urinmängd och vätskeintag. På tisdagen när jag kom hem och tog lutinus blev det rosa på staven. Bröt ihop och kände att det var kört. Kom inget mer den dagen. På onsdagen mådde jag mycket bättre i överstimuleringen och var dålig i magen. Min mage har varit typ stillastående tidigare så såg detta som ett dåligt tecken, kom dessutom lite rosa på papperet när jag torkade mig mitt på dagen. Efter det har det inte kommit mer blod men jag mår mycket bättre. Var väldigt nervös imorse när jag skulle ta testet men plusset kom snabbt och det digitala visade gravid 2-3 veckor så borde ju vara ok. Känner mig fortfarande livrädd och inte blir det bättre av att man ska sluta med lutinus idag. Hoppas så att pyret vill stanna kvar, jag är glad men rädslan tar lixom udden av glädjen. Hur känner ni andra som plussat? Kram


    Grattis!! Hoppas du får må bättre nu! Jag hade små blödningar till vecka 16 med sonen som kom till med insemination. Hade vaginaltabletter då också i 2 veckor och fick veta att små blödningar är vanligare i början när man tar dem.
  • Milja

    De gjorde ET! Min extrema värk verkar komma från en cysta på högra äggstocken. Så då ruvar man. Finns det några särskilda rekommendationer hur man ska leva? Vågar jag gå på prommenader?

    Hur går det för dig hanna8911? Vad har du för testdag?

  • Milja
    Ellencassandra skrev 2017-10-13 13:11:32 följande:

    Kliniken ringde mig för en stund sen och imorgon istället kör jag igång med sprutorna! Fick tid för UL nästa fredag 11.20. Känns overkligt att äntligen va igång..


    Härligt! Så skönt att vara igång! Lycka till med sprutorna!
    hanna8911 skrev 2017-10-13 14:02:24 följande:

    Vad roligt!! Grattis till dig! Vad skönt att det inte var överstimulering! Det gick bra här med! 11 st befruktade som de odlar vidare på! Fick 1/11 som testdag! När fick du? Jag ska försöka leva på som vanligt även om det kommer vara svårt säkert!!


    Jag fick 27/10 som TD. 11st låter ju väldigt bra! Jag har 7 kvar som de odlar vidare på, ska ringa på tisdag och höra om jag får några till frysen! Håller tummar och tår! Har inte råd att göra ny IVF på länge igen annars. Odlar de alltid längre? Inte till frysen direkt?

    Jättesvårt att försöka tänka på annat och leva normalt. Vet att det inte ska rinna ur men känns ändå så när jag går eller nyser eller så . Kanske blir lättare om någon dag.
  • Milja
    hanna8911 skrev 2017-10-13 14:39:38 följande:

    Då håller vi verkligen tummarna!! Ja jag tror oftast odlar till dag 5 eller 6! Kanske bättre överlevnadschans då? Konstigt att vi får olika testdag när vi tog ut dem samma dag!


    Ja och ganska långt emellan också..
Svar på tråden Vi som börjar med IVF hösten 2017