• Linsi

    Vi som börjar med IVF hösten 2017

    Mariana79 skrev 2017-11-24 09:22:38 följande:

    Då var testdagen här och det var givetvis negativt :(
    Helt och fullt väntat eftersom jag nu har blött i 4 dagar. Mensen kom igång i full kraft i natt, antar att progesteronet gjort att blödningen var sparsam de första dagarna och att blödningen kom igång ordentligt när jag slutat med dem. Jag ska ringa kliniken idag och berätta testresultat och kolla med dem om/när vi kör igen. Antar att det tidigast bli i januari.
    Från botten av mitt hjärta så önskar jag ALLA här inne stort lycka till och jag vill även tacka er för stöd, pepp och fina ord <3
    Ni är var och en helt fantastiska som kämpar och slits mellan hopp och förtvivlan. Jag kommer säker titta till er med jämna mellanrum :) Och kommer tillbaka förhoppningsvis som ruvare igen i antingen denna tråd eller någon annan.
    ta hand om er allihop! Kram!


    Åh va tråkigt - svarade just dig i andra tråden. 
    Vi får hålla ihop i januari, då är det dags för mig att starta. Mensen bör komma i vecka 2 så tills dess får jag se till att sprutorna är hemma :)

    Ta hand om er!

  • Linsi
    mileythebunny skrev 2018-01-10 18:05:38 följande:
    Hur tyckte du plocket var? Har hört vissa som säger att det är helt lugnt, andra som säger att det är otroligt smärtsamt. Lite dumt kanske att fråga egentligen, när man hör smärtsamma historier så blir man ju bara spänd och nervös, men är ändå intressant att höra.

    Jag fyllde 38 förra veckan så är ju ganska mycket äldre och förutsättningarna ser ju lite annorlunda ut, men jag hoppas på det bästa! Vi har försökt jättelänge men alltid tänkt att det är ingen brådska, blir det så blir det, och nån gång blir det...livets ironi, haha.

    Är något äldre än du (40) och hade ungefär samma resultat när jag var på mitt UL idag. Hade 6 blåsor varav 2 stora, så ökad dos och nytt UL på torsdag.
    Mitt första försök - så jag har inget att jämföra med.


    Har du gjort något försök innan?

  • Linsi

    Äntligen igång på riktigt.
    Äggplock idag - fick ut 6 ägg. Med tanke på min ålder (född 77) så var läkaren mycket nöjd.
    Nu ska de "bara" blir befruktade och dela sig också.


    Vi har manlig faktor och därmed blir det ICSI. Läkaren pratade också om att det kan bli aktuellt att föra tillbaka 2 ägg. Det är vi ju såklart positiva till.


    Nu börjar en nervös väntan till på torsdag.
    Vi kan maila labbet imorgon om vi vill veta hur befruktningen gått - men som läkaren sa att det kan vara svårt att veta vad man ska göra av den informationen.
    Om man får beskedet att bara ett ägg blev befruktat kanske man blir besviken, men det kanske är ett toppen embryo.
    Eller så har man en bra befruktningsgrad och blir jätteglad men så är kvaliteten inte den bästa.
    Hur har ni gjort?

  • Linsi
    mileythebunny skrev 2018-01-22 11:51:00 följande:
    Hej!
    Vi fick ut 7 ägg, vilket också var ok för min ålder (född 80) men av dem blev endast ett befruktat. Detta fick vi reda på dagen efter uttag och jag blev så besviken att jag grät. Ett embryo är ju det enda man behöver, men det kändes som vi inte hade någon marginal, och eftersom vi inte visste vad som hänt de andra äggen (fick bara ett meddelande så pratade inte med kliniken) så gick jag bara och tänkte på om det enda lilla embryot skulle klara sig, eller om något var fel. Det kändes som att snubbla på målsnöret, tanken att inte få göra en insättning.

    Det visade sig att äggen var av bra kvalitet men bara inte befruktades, så nästa gång blir det ICSI. Det som befruktades klarade sig och sattes in i fredags (nu är det bara att vänta). Så jag förstår verkligen dina tankar! 

    Lycka till!! Berätta gärna hur det gått efteråt.
    Åh spännande - då håller vi tummarna att det fäster.
    Håller dig uppdaterad Glad
  • Linsi

    Vi har fått tid för insättning på dag 3 (torsdag) vid lunch - om det ser bra ut och de vill fortsätta odla till dag 5 kommer de att ringa på torsdag fm.

    Hur går det för dig? Ruvning eller hur?!


    Ellencassandra skrev 2018-01-22 12:10:23 följande:
    Va roligt :) fick också ut 6 ägg första gången.. men jag e dock bara 27. Så bra resultat för dig :)
    Ska dom sätta tillbaka på dag fem alltså? Eller dag 3? Om de ska ringa på torsdag menar jag.
  • Linsi
    Ellencassandra skrev 2018-01-22 17:27:56 följande:

    Fast det konstiga är att dom inte skrev om det var tre dagars eller fem dagars de fryste. Står att den får frysförvaras till 2023-01-17. Läste på fertilitetscentrum att embryot får va där tills fem år från frysdagen å då är det ju fem dagars isåfall.. om man ska räkna.. gjorde ägguttag den 12e januari


    Fryser man tredagars?
    Trodde att man odlade vidare även om sätter tillbaka efter tredagar, just för att få fram en blastocyst - men jag kanske har missuppfattat - och att det bara är vanligast att göra så....

  • Linsi
    Ellencassandra skrev 2018-01-23 10:38:43 följande:
    Ja tydligen. Har läst lite mer om det nu å ser ett embryo toppen ut alltså 10 poängare typ på dag 2 eller 3 så fryser dom det. Hade alla mina embryon (7 st) sett fantastiska ut hade man nog vidareodlat till dag 5 eller 6. Men eftersom bara ett såg toppen ut så våga de inte riskera att odla vidare utan då fryser man ner :)

    Lite skumt att man fryser ner det om man inte vågar odla vidare.
    Känns inte riktigt som att det skulle ha så bra förutsättningar för en upptining och sedan dela sig vidare.
    Men som sagt kroppen är ju bästa stället - så varför inteSkrattande
    Förhoppningsvis behöver du inte bry dig det - utan att det du ruvar på går hela vägenHjärta

  • Linsi
    Ellencassandra skrev 2018-01-23 11:42:51 följande:
    Aa ingen aning.. haha. Men vet iallafall att de bara fryser ner de allra bästa så får hoppas på det :)
    Tack! Hoppas också att det ska gå bra denna gång.. men har inte så höga förhoppningar..

    Positiva tankar!!


    Hur många gånger har ni försökt?
    Detta är mitt första - så jag är verkligen i en berg- och dalbana när det gäller hopp och förtvivlan.
    Äggplocket igår gick bra så man gick därifrån med en viss förhoppning, sedan börjar man tänka på äggen i petriskålen - blev de befruktade? Delar de sig? Vilken kvalitet håller de?
    Man blir ju tokig....

    Kan tänka mig att väntan är ännu segare när man ruvar - och att man ser fram emot testdagen med blandade känslor.
    Håller tummarna för dig denna gången!

  • Linsi
    pajas77 skrev 2018-01-23 15:00:38 följande:

    hej! gjorde äggplock idag , fick ut 5 ägg och jag är 40 1/2 år så man får ju vara nöjd. hoppas nu att alla blir befruktade som förra gången :) de ringer angående besked imorg förmiddag , blir det en bra befruktning så odlar de till blastocyster . annrs 2 dagars . hoppas ni alla lyckats :) kram


    Jag är också född 77.
    Hade äggplock igår - fick ut 6 st. Vår klinik ringer inte tillbaka, vill man ha svar så får man maila labbet. Vi har valt att inte göra det, utan vi inväntar svar på torsdag.
    Första gången för oss
    Håller tummarna!

  • Linsi
    Ellencassandra skrev 2018-01-23 15:12:59 följande:
    Det här är andra försöket. Försöker va positiv å ibland går det å ibland går det inte alls haha.
    Ja det e nervöst första gången man ruvar å så! Hoppas du ska slippa fler omgångar! Känner igen alla tankar :P visst blir man tokig.. å aldrig får man slappna av typ :P

    Aa jag e livrädd för testdagen. Både vill och vill inte testa. Usch å se det där minuset.. kan inte ens föreställa mig hur det skulle va å se ett plus. Kanske svimmar då haha xD

    Tror inte man slappnar av även om får ett plus - då kommer nog andra tankar och andra orosmoment.
    Släpper nog aldrig - hahah!

  • Linsi
    pajas77 skrev 2018-01-23 20:22:29 följande:
    ok hoppas allt går bra för er :) bara att vänta och se och hoppas på det bästa . har du barn sen tidigare? jag har en son på 18 år som blev till på naturig väg, har nu fått endometrios så därför ivf

    Vi var och fick två embryon insatta idag.
    Vi hade egentligen återföring imorgon - men de ringde idag. Om vi hade väntat till imorgon så hade kanske bara ett ägg fortsatt att dela sig - så de ville ge båda en chans.
    Nu är det bara att hoppas!!

    Har inga barn sedan tidigare, men ett missfall med min fd och på senare dar träffade jag mannen i mitt liv, vi har manlig faktor. 
    Men fick ut 6 ägg och två av dem blev befruktade och är nu insatta.

    Lycka till!

  • Linsi
    mileythebunny skrev 2018-01-24 23:03:58 följande:
    Åh, lycka till, så spännande med två embryon! Hoppas allt går bra för er!
    Får man fråga vilken klinik ni går hos?
    Tack!
    Vi går hos Nordic IVF i Malmö. Där kan man få 2 insatta om kvinnan är över 38 eller om man försökt flera gånger med negativt resultat.
  • Linsi
    Ellencassandra skrev 2018-01-26 08:17:06 följande:

    Ruvardag 11 (två veckor sen "ägglossning") å molvärken börjar komma smygande precis som förra gången.. känns rätt kört. Ska ta ett test imorgon bitti. Känns deppigt


    Håller tummarna för att det är molvärk av det positiva slaget och att du får ett positivt test imorgon!
  • Linsi
    Ellencassandra skrev 2018-01-28 08:18:42 följande:

    Vaknar av mensvärk å javisst är det massa blod i trosan. Mens. Jag e så trött å ledsen nu. Hur orkar man. Kommer det nånsin hända?


    Så tråkigt!
    Tillåt dig att vara ledsen.
    KramHjärta
  • Linsi
    Degklumpen skrev 2018-01-30 22:55:17 följande:

    Hej hoppar in här mitt i allt, har följt den här tråden sen sprutstarten var för oss. Har velat skriva tidigare men blev som inte av.

    Våran resa började i februari förra året, då hade vi försökt redan i nästan 2 år, ingenting hände och då sökte vi hjälp. I början sa dem oförklarlig barnlöshet, men ju fler kontroller vi var på så visade det sig att jag har pcod och endometrios. Äggplocket är gjort den 22 januari och embryoåterföringen var den 25 januari. Så nu är det väntan tills bim och testdag (12/2), och givetvis att stå ut med detta lutinus kletet varje dag.


    Hej!
    Vi ligger väldigt nära varandra i tiden.
    Jag hade också äggplock 22/1, men fick tillbaka redan 24/1 - men fick då tillbaka 2 st.
    Har testdag nästa lördag (10/2), någon dag efter bim som är 6/2 (om kroppen nu fungerar någorlunda normalt...)

    Jag har absolut inga symtom alls... 
    Lite pirrande känsla i brösten i onsdags och torsdags, sedan försvann det.
    Lite svag molvärk emellanåt, men inte så mycket som jag läser att andra har.
    Hur har du det?

  • Linsi
    Degklumpen skrev 2018-02-04 17:03:28 följande:
    Hej. Vad häftigt att vi är så nära i tid. Då har du testdag två dagar före mig, spännande. Dessutom med två ????

    Vad skönt att inte ha så mycket symtom. Har inte heller mer än ont i magen då och då. Brösten gjorde ont tidigare men inte mera. Är rätt trött också men det behöver ju inte bero på detta.
    Är också trött - särskilt på kvällarna. Går och lägger mig jättetidigt.
  • Linsi
    Degklumpen skrev 2018-02-04 17:03:28 följande:
    Hej. Vad häftigt att vi är så nära i tid. Då har du testdag två dagar före mig, spännande. Dessutom med två ????

    Vad skönt att inte ha så mycket symtom. Har inte heller mer än ont i magen då och då. Brösten gjorde ont tidigare men inte mera. Är rätt trött också men det behöver ju inte bero på detta.
    Hur går det för dig?
    Jag har haft lite mensvärk under dagen. Fick även en rosa flytning och tänkte att nu är det kört - men det kom inget mer sedan. Hoppas verkligen att det inte mens på gång. Får väl se vad som händer under natten, kommer nog att bli en orolig natt, med väldigt lite sömn.
    Tror jag testar på fredagmorgon (td lördag) men ska på aw hemma hos vänner på fredag. Känns bra att veta innan dess, tror jagGlad
  • Linsi
    Degklumpen skrev 2018-02-07 07:12:27 följande:
    Det går rätt okej, har ont mest hela tiden just nu. Igår kom mensvärken ordentligt men än så länge ingen mens. Och får hoppas det inte kommer någon mens heller.

    Jag kan tänka mig att du blir orolig och får svårt att sova, men jag håller verkligen tummarna för att det ska gå bra för dig. Testa på fredag morgon, du kan ju testa på lördag också.

    Blev en lugn natt - ingen mens kom igång. Så skönt. Man blir ju orolig så fort det kommer värk i magen. Det kan ju vara både positivt och negativt... Nu är det bara att hålla ut.
    Testar du på söndag?

  • Linsi
    Degklumpen skrev 2018-02-07 14:44:45 följande:

    Jo jag känner igen känslan, samma sak när det kommer ut av lutinusen. 'Shiiiiit nu kom det mens' och så var det inte det. Man är som på helspänn hela tiden. Jag har testdag på måndag så blir nog först då jag testar.


    Jag tycker det känns som min blödning ökat. Får kolla när jag kommer hem

    Känns lite hopplöst nu
Svar på tråden Vi som börjar med IVF hösten 2017